0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Ароматика олія ефірна рожева, 5 мл

Код товару:Код:  2261006
Виробник: Ароматика
Доставка в:виберіть
Транспортна компанія
  • Оплата
  • Гарантія
  • Умови повернення

Готівкою при отриманні, оплата картою на сайті, накладений платіж

pharmacist
Безкоштовний чат з досвідченим фармацевтом

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Онлайн: 08:00 - 21:00, без вихідних

Властивості препарату Ароматика олія ефірна рожева, 5 мл

Основні

Торгівельна назва
GTIN
4820031059503
Кількість в упаковці
1
Об'єм
5 мл
Код Моріон
23038
Рецептурна видача
без рецепта

Залишити відгук

avatar

Ви вже купували цей товар?

Ароматика олія ефірна рожева, 5 мл - Інструкція для застосування

Опис

Трояндова ефірна олія Ароматика – це ефірна олія, отримана з квіток троянди французької (гальської). Її квітково-рожевий ніжний аромат здавна асоціюється з розкішшю, жіночністю і романтикою. Входить в кращі ефірні олії для жінок, надає загальну омолоджуючу, тонізуючу дію. Трояндова олія є відмінним засобом для щоденного догляду за шкірою всіх типів, особливо старіючою, в'янучою, сухою і чутливою. Застосовується для підвищення еластичності та пружності шкіри, а також для догляду за шкірою голови і волоссям. Особливо корисна ефірна олія для кінчиків волосся. Трояндова олія збуджує сексуальний потяг і піднімає настрій, використовується при емоційних і психічних напругах, для еротичного масажу. ЇЇ аромат заспокоює і розслабляє, створю атмосферу тепла та затишку.

 

Історія застосування троянди і трояндової олії

Троянда по праву носить ім'я «цариці квітів». Скільки захоплених слів, поетичних епітетів, романтичних віршів, од і пісень присвячено саме їй. «Мільйони червоних троянд» щодня продаються і купуються по всій планеті, це найпопулярніші квіти для подарунка і романтичних побачень, від букета пахучих троянд напевно не відмовиться жодна дівчина або жінка. Надзвичайної краси квіти і божественний аромат зробили троянду одним з найбажаніших представників садів у всьому світі. А завдяки цілющим властивостям, ефірна олія троянди полюбилася не тільки парфумерам, але і косметологам.

Слава троянди сягає в далеке минуле. Вже за 4 тисяч років до н. е. троянди зображувалися на срібних монетах, які були знайдені в похованнях на Алтаї. До III тис. до н. е. відносяться зображення троянд на палацових колонах Вавилона і Ассирії. Зображення троянд на фресках Кносського палацу на острові Крит датується XVI ст. до н. е. У V ст. до н. е. Геродот у своїй «Історії» згадує махрову троянду з садів царя Мідаса в Македонії, а Теофраст близько 300 р. до н.е. описує троянди Греції квітами, що містять до 100 пелюсток. З давніх часів троянду використовували в різних церемоніях як ритуальну, а також як декоративну, лікарську і ефіроолійну рослину.

Давнім центром трояндорозведення була Передня Азія. У Персії з квітів диких троянд отримували олію з незвичайно прекрасним запахом, яка приносила відчутний внесок в скарбницю перських царів. Далі культура виробництва олії поширилася в Індію, Аравію, Єгипет і нарешті в Європу. Вирощувати саме як культурну рослину троянду почали в Греції, звідки вона і отримала своє подальше поширення. В античній Греції троянду присвячували богам, внаслідок чого вона була овіяна поетичним ореолом.

Особливий зліт культу троянди був пов'язаний з епохою розквіту Римської імперії – у римлян троянди супроводжували усі важливі суспільні події та свята. В античні часи квітками троянд засипали підлоги при урочистих церемоніях, а для умащення тіла пелюстки витримували в оливковій олії, отримуючи так звану «трояндову олію». Вінком з троянд прикрашали наречених, а шлюбне ложе посипали ніжними пелюстками. У той же час вінком з троянд прикрашали голови переможців, коли вони урочисто крокували через місто, повертаючись з походу, а під ноги їм сипали ароматні трояндові пелюстки.

З давніх часів були відомі й цілющі властивості троянди. Починаючи з VIII століття важливим товаром Персії стала трояндова вода, яку отримували при відгоні частини води із залитих водою пелюсток троянди (ефірна олія була побічним продуктом). Ця трояндова вода знайшла широке застосування в мусульманських країнах для гігієнічних і лікувальних цілей. В середні віки трояндою лікували величезну кількість захворювань: порушення менструального циклу, головний біль, шлункові розлади, застійні явища в печінці, лихоманку (чуму), очні інфекції та шкірні захворювання.

 

Метод виробництва ефірної олії троянди

Ефірну олію троянди (Oleum Rosae Gallica) отримують методом гідродистиляції з квіткових пелюсток троянди гальської (Rosa gallica L.), родина Розові (Rosaceae). Збір квіток троянди виробляють з 4 до 11 годин дня. Після прибирання сировина повинна бути швидко доставлено на завод для переробки, оскільки пелюстки троянди швидко втрачають ефірне масло: за 3 години зберігання втрачається 7-8% масла, за 6 годин – 19%, за 24 години – до 35%.

В основі величезного розмаїття культурних троянд лежать кілька диких видів. Багато старовинні сорти європейських махрових троянд виникли за участю троянди Гальськой, що отримала свою назву внаслідок її широкого поширення у Франції (Галії), куди вона була завезена в XIII в. з Малої Азії. Від неї шляхом природної гібридизації з іншими видами відбулися троянда столістная і троянда дамаська. Зараз в дикорослому стані троянда не зустрічається, широко культивується як ефіроолійних і декоративна рослина. Сировина для виробництва трояндової ефірної олії ТМ Ароматика поставляється з Німеччини.

 

Властивості ефірної олії трояндової

Трояндова олія являє собою складну суміш, що складається з двох частин: рідкого пахучого елеоптену і розчиненого в ньому твердого стеароптену, склад якого в деяких випадках може досягати 50%. Тверда, яка не має запаху стеароптенова фракція представлена сполуками парафінового ряду. Рідка частина ефірної олії – елеоптенова фракція представляє собою прозору світло-жовту або зеленувато-жовту рідину з сильним і різким квітково-рожевим, злегка солодкуватим і кілька пряним запахом, який тільки при сильному розведенні набуває приємні ніжні пахощі.

Аромат трояндової олії злегка терпкий, димний, низький, глибокий, блюзовий і медовий. Олія має солодко-гіркий смак. При кімнатній температурі частина стеароптену виділяється з розчину. При знижених температурах олія легко кристалізується, загусає і твердне.

 

Косметична користь ефірної олії троянди

Олія троянди є визнаним косметичним засобом, що має широке застосування, особливо сприятливий вплив має ефірна олія на шкіру. Її називають «царською» олією, вона є потужним регенеруючим і прекрасним омолоджуючим засобом. Ця ароматна олія є відмінним засобом для щоденного догляду за шкірою всіх типів, особливо старіючою, в'янучою, сухою і чутливою, підходить для комбінованої шкіри.

Як прекрасний омолоджуючий засіб трояндову олію можна використовувати для зволоження, щоб додати шкірі обличчя пружності та еластичності. Ефірна олія з трояндових пелюсток допомогає розгладжувати зморшки, усувати почервоніння, вона надає шкірі рівний і красивий матовий колір, що викликає ілюзію «сяйва зсередини». Крім того, олія троянди застосовується як легкий відбілюючий засіб для шкіри.

Щоб прибрати набряклість, припухлості й темні кола під очима (особливо в літньому віці) рекомендується робити парові ванночки для обличчя і втирати аромасуміш з ефірною олією троянди. Продукт допомогає формувати ідеальні контури обличчя і повік, це найкраща ефірна олія для застосуваня навколо очей.

Добре зарекомендувала себе трояндова ефірна олія в боротьбі з розтяжками. Корисний вплив має на дуже суху шкіру рук. Для цього можна збагатити олією троянди зволожуючий крем, додавши кілька крапель прямо у флакон з косметичним засобом. Також можна застосовувати ефірні олії для шкіри шиї та декольте.

Трояндова олія для волосся є чудовим засобом, рекомендованим до застосування для відновлення посіченого і ламкого волосся, а також для зміцнення ослаблених локонів. Олія дарує волоссю природний, здоровий блиск, повертаючи йому природну красу. Трояндова ефірна олія доглядає і за шкірою голови, зволожуючи її та насичуючи корисними компонентами.

Пам'ятайте, що ефірні олії, в тому числі й ефірна олія троянди, являють собою сильно концентровані рослинні есенції, тому наносити їх на шкіру в чистому, нерозведеному вигляді не можна. Для косметичного використання їх слід розбавити у базовій жирній олії (олії-основі) або будь-якому іншому емульгаторі. Ефірні олії не розчиняються у воді, зате чудово розчиняються в жирі, молоці, кефірі, йогурті, воску, меду, солі.

 

Ефірна олія троянди в ароматерапії

Аромат троянди сприятливо впливає на нервову систему, надаючи загальну заспокійливу дію без вираженого седативного ефекту, знімає нервову напругу, послаблює почуття гніву, страху, тривоги, образи, неспокою. Це олія радості, що створює теплу, м'яку і затишну атмосферу, яка допомагає легше переносити вантаж щоденних турбот. Її називають «олією любові». І справа навіть не в тому, що олія троянди є одним з найвідоміших афродизіаків, а в тому, що, надаючи заспокійливу дію на нервову систему, вона викликає відчуття доброти і душевно прихилює до співрозмовника.

Також підвищує працездатність, усуває симптоми перевтоми. Сприяє проясненню думок, стимулює творчий та інтелектуальний підйом. Також ця аромаолія полегшує процес відходу до сну і пробудження, покращує сон.

Вважається жіночою олією, вона не тільки змушує чоловіків по-іншому подивитися на жінку, виявляючи в ній приховані раніше гідності, але і самій жінці дарує відчуття свободи, позбавляє від комплексу неповноцінності та вселяє віру в її власні сили і чарівність. Входить в найкращі ефірні олії для приваблення чоловіків. Насичення спальні ароматом трояндової олії створює теплу, м'яку атмосферу і може служити еротичним засобом. Ефірна трояндова олія з успіхом використовується для еротичного масажу. Ці пахощі усувають скутість уяви, посилюють сексуальне бажання і чуттєвість, наповнюють почуттям свіжості, безтурботності та гармонії.

 

Побутове застосування ефірної олії з троянди

Запашну трояндову олію використовують для ароматизації приміщень і білизни.

Олія з троянд є одним з найстаріших і найулюбленіших матеріалів для парфумерії. Без перебільшення можна сказати, що жодний високоякісний парфумерний виріб не обходиться без застосування трояндової олії. Ефірні олії, конкрет та абсолют троянди широко застосовуються в самих різних косметичних і парфумерних виробах – помадах, парфумах, пудрах, трояндових есенціях і т.д. Можна використовувати ароматичні олії для свічок. Крім того, цей цінний компонент в парфумерії володіє фіксуючими властивостями.

 

Поєднання троянди з оліями

Трояндова ефірна олія добре поєднується з геранієвою, лавандовою, апельсиновою, шавлієвою, пачулієвою, ромашковою, гвоздиковою, пальмарозовою ефірними оліями. Також можна змішувати з оліями ліметовою, неролієвою, санталовою (в співвідношенні 1:1). Компліментарні олії – пальмароза, жасмин, бергамот.

Особливості застосування

Тільки для зовнішнього застосування. Тестувати індивідуально, не допускати передозування. При потраплянні олії в очі – промити великою кількістю води. Не застосовувати при хіміотерапії онкопатологій.

Спосіб застосування

Збагачення косметичних засобів: 2-5 крапель трояндової олії або її суміші з іншими оліями додати до 10-15 г (мл) основи (рослинної олії, крему, тоніка, шампуню, ополіскувача, маски і т. д.)

 

Масаж: 2-5 крапель трояндової олії або її суміші з іншими оліями змішати з 1 столовою ложкою будь-якої рослинної олії (жожоба, мигдалевої, персикових або виноградних кісточок та ін.) або обраного Вами крему.

 

Ванни: У наповнену ванну (37-38 °С) додати 2-5 крапель трояндової олії або її суміші з іншими оліями, попередньо змішаних з 1 столовою ложкою емульгатора (молока, меду, морської або кухонної солі). Тривалість процедури – 10-20 хв.

 

Баня і сауна: Для ароматизації повітря в лазні і сауні шляхом нанесення на розжарені камені 2-5 крапель олії розвести в 500 мл води.

 

Ароматизація приміщення: 2-4 краплі олії трояндової або її суміші з іншими оліями додати в аромалампу, заправлену водою, і запалити свічку. Аромат наповнить приміщення. При відсутності аромалампи олію можна нанести на серветку або додати в чашку з гарячою водою і помістити її на радіатор опалення. У нас Ви можете купити аромаолії для зволожувача повітря. Тривалість процедури – 15-30 хв.

Зверніть увагу!

Інструкція, розміщена на цій сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно з метою ознайомлення. Не використовуйте цей посібник як медичних рекомендацій .

Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікарем!

Медмаркет Аптека24 не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання інформації, розміщеної на сайті apteka24.ua. Детальніше про Відмову від відповідальності.

Опис Ароматика олія ефірна рожева, 5 мл

Показание:

  • для ухода за сухой и зрелой кожей;

  • для ухода за проблемной и чувствительной кожей;

  • угревая сыпь;

  • рубцы, растяжения, шрамы;

  • пигментные и стрессовые пятна;

  • дерматиты, нейродерматиты;

  • сухая экзема, раны;

  • головные боли и мигрени.

Ціна на Ароматика олія ефірна рожева, 5 мл актуальна при замовленні на сайті. На apteka24.ua можна купити Ароматика олія ефірна рожева, 5 мл з доставкою в такі міста України: Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Рівне, Біла Церква, Вінниця, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Краматорськ, Кременчук, Кривий Ріг, Кропивницький, Львів, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Полтава, Суми, Тернопіль, Херсон, Житомир, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів. В інші міста замовлення можуть доставлятися через службу доставки. Доступна доставка кур'єром. Докладніше про способи, вартості та обмеженнях доставки.

Також вас можуть зацікавити