Стоптуссин к-ли 25 мл

Стоптуссин к-ли 25 мл

Стоптуссин

Основні фізико-хімічні властивості: прозора в*язка рідина від жовтого до жовто-коричневого кольору, солодкувата і злегка терпка на смак; 
склад: 1 мл крапель містить бутамірату дигідрогенцитрату 0, 004 г, гвайфенезину 0,100 г; 1 мл препарату дорівнює 34 краплям; 
Допоміжні речовини: етанол 96%, полісорбат 80, пропіленгліколь, екстракт лекориці рідкий, аромат альпійських квіток 740025 H, вода очищена. 

Форма випуску. Краплі для внутрішнього застосування. 

Фармакотерапевтична група. Комбіновані препарати, що містять протикашльові засоби і експекторанти. Код АТС R05F B02. 

Фармакологічні властивості.
Фармакодинаміка. Комбінований препарат, що виявляє протикашльову, муколітичну та відхаркувальну дію. Бутамірату дигідрогенцитрат, який входить до складу препарату, належить до протикашльових речовин периферичної дії, не спричинює залежності, не пригнічує дихальний центр. Протикашльова дія бутамірату дигідрогенцитрату доповнюється відхаркувальною дією гвайфенезину, який посилює секрецію бронхіальних залоз, знижує в*язкість мокротиння й тим самим поліпшує його відходження. 
Фармакокінетика. Бутамірату дигідрогеноцитрат після перорального застосування швидко і повністю абсорбується, до 98 % зв*язується з плазматичними протеїнами. Метаболізується з утворенням двох метаболітів, які мають пригнічуючий вплив на кашель, і більше 90 % виводяться нирками; тільки невелика їх частина виділяється з екскрементами. Біологічний період напіврозпаду становить приблизно 6 годин. Гвайфенезин після перорального застосування швидко і легко абсорбується із травного тракту. Незначна кількість зв*язується з білками плазми крові. Виводиться нирками, головним чином у формі метаболітів, незначна частина - у незміненому стані. Біологічний період напіврозпаду становить1 годину. 

Показання для застосування. Сухий, подразливий, нападоподібний кашель при вірусних інфекціях верхніх і нижніх дихальних шляхів, при катаральних інфекціях верхніх дихальних шляхів, при ларингітах, бронхітах, трахеїтах, пневмоніях. Препарат можна застосовувати для усунення кашлю у перед- і післяопераційний період. Препарат можна застосовувати при астмі, туберкульозі, пневмоконіозі. 

Спосіб застосування та дози. Дотримуватись дозування залежно від маси тіла пацієнта: 
до 7 кг по 8 крапель 3-4 рази на добу,
7-12 кг по 9 крапель 3-4 рази на добу, 
12-20 кг по 14 крапель 3 рази на добу, 
20-30 кг по 14 крапель 3-4 рази на добу, 
30-40 кг по 16 крапель 3-4 рази на добу, 
40-50 кг по 25 крапель 3 рази на добу, 
50-70 кг по З0 крапель 3 рази на добу, 
70-90 кг по 40 крапель 3 рази на добу. 
Відповідну кількість крапель розчиняти в 100 мл рідини (вода, чай, фруктовий сік); приймати бажано після їди. 

Побічна дія. Якщо дотримуватися рекомендованого дозування, пацієнти переносять препарат звичайно добре. Рідко препарат може спричинювати нудоту, блювання, пронос, біль у шлунку, запаморочення, головний біль, кропив*янку та шкірний висип. 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, міастенія, I триместр вагітності. 

Передозування. При передозуванні переважають ознаки токсичної дії гвайфенезину - сонливість, нудота, блювання; специфічної протиотрути немає. Лікування: промивання шлунка, прийом активованого вугілля загальною дозою до 60 г, розподіленою на декілька окремих доз на добу, а також застосування відповідної додаткової терапії, спрямованої на утримання функцій серцево-судинної та дихальної систем, функції нирок і зберігання електролітної рівноваги. 

Особливості застосування. Не рекомендовано застосовувати препарат більше 7 днів. Застосовувати препарат у II- III триместрах вагітності та під час годування груддю можна тільки у випадках, коли очікуваний терапевтичний ефект для матері перевищує потенційний ризик для дитини. 
З обережністю слід застосовувати препарат при астмі, туберкульозі, пневмоконіозі. 
Під час лікування Стоптусином слід утримуватися від потенційно небезпечних видів діяльності, що потребують підвищеної уваги та швидких рухових і психічних реакцій (керування транспортними засобами та механізмами). 
Під час лікування Стоптусином не рекомендується вживати алкогольні напої. Препарат містить 28% етанолу. 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Гвайфенезин посилює аналгетичну дію парацетамолу і ацетилсаліцилової кислоти; дію алкоголю, седативних, снодійних засобів, загальгих анестетиків на ЦНС; посилює дію міорелаксантів. Препарати літію та магнію посилюють дію гвайфенезину.

23201
Наши аптеки Обратная связь