Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Сульфацил натрію 30% краплі очні 10 мл
35,50 ₴
Біофарма ЗАТ (Україна, Київ)
Детальніше про препарат:
Реєстраційне посвідчення
UA/5006/01/01
Арт.
138111
У список

Сульфацил натрію 30% краплі очні 10 мл

Біофарма ЗАТ (Україна, Київ)
Упаковка В наявності
35,50 ₴
Увага! Ціни дійсні тільки при покупці онлайн
Ваше місто
Обрати
Товар відсутній в аптеках обраного міста В обраному місті немає аптек для самовивозу
Самовивіз
Самовивіз
Безкоштовно
Кур'єром
Кур'єром
Доставка до 48 годин
Від 70 грн
Рецептурний препарат. Можливий тільки самовивіз з аптеки
Нова Пошта
Нова Пошта
Доставка 2-3 дні
Від 70 грн
Укрпошта відділення
Укрпошта відділення
Доставка 2-3 дні
Від 55 грн
Доставка
На сайті
При отриманні
Оплата
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Біофарма ЗАТ (Україна, Київ)
Дозування 300 мг/мл
Головний медикамент Сульфацетамід
Форма товару Краплі
Реєстраційне посвідчення UA/5006/01/01
Спосіб застосування Очний
Признак Вітчизняний
Штрих-код 4820011070726
Бренд Сульфацил
Об'єм 10 мл
Умови відпуску без рецепта
Призначення Для здоров'я очей
Температура зберiгання від 2°C до 8°C
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 22.10.2023
Провірено
Інструкція

Сульфацил Натрію (Sulfacyl Sodium) інструкція по застосуванню

Склад

Діюча речовина:

  • 1 мл розчину містить 300 мг натрію сульфацетаміду;

Допоміжні речовини: натрію тіосульфат, вода для ін'єкцій, кислота хлористоводнева (для доведення рН).

Лікарська форма

Краплі очні.

Основні фізико-хімічні властивості

Безбарвна або трохи забарвлена прозора рідина.

Фармакотерапевтична група

Кошти, що застосовуються в офтальмології. Сульфаніламіди.
Код АТХ S01А В04.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка

Антимікробний засіб групи сульфаніламідів. Чинить бактеріостатичну дію щодо грампозитивних і грамнегативних бактерій - стрептококів, пневмококів, гонококів, кишкової палички. Механізм дії пов'язаний з конкуруючим антагонізмом з параамінобензойною кислотою та конкуруючим пригніченням дигідроптероатсинтетази, що призводить до порушення синтезу тетрагідрофолієвої кислоти, необхідної для синтезу пуринів та піримідинів. В результаті порушується синтез нуклеїнових кислот (ДНК, РНК) бактеріальних клітин та гальмується їхнє розмноження.

Фармакокінетика

При інстиляції на кон'юнктиву препарат проникає в середу ока, де і має свою специфічну антибактеріальну дію. Діє переважно місцево, але частина препарату всмоктується через запалену кон'юнктиву та проникає у системний кровотік.

Клінічні властивості

Показання

Інфекційно-запальні захворювання очей, спричинені чутливою до лікарського засобу мікрофлорою (кон'юнктивіти, кератити, блефарити, гнійні виразки рогівки, бленорея).

Протипоказання Сульфацилу натрію

Гіперчутливість до компонентів лікарського засобу та інших сульфаніламідів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та іншими видами взаємодій. При сумісному застосуванні з новокаїном, дикаїном, анестезином бактеріостатичний ефект зменшується; дифеніл, саліцилат посилюють токсичність «Сульфацилу натрію»; При застосуванні антикоагулянтами непрямої дії підвищується специфічна активність останніх. Сульфацил натрію при місцевому застосуванні несумісний з препаратами солей срібла.

Особливості застосування препарату

Лише для місцевого використання! Зафіксовано рідкісні смертельні випадки як наслідок серйозних реакцій на сульфаніламіди, включаючи синдром Стівенса – Джонсона, токсичний епідермальний некроліз, блискавичний некроз печінки, агранулоцитоз, апластичну анемію та інші патологічні зміни крові.

Сенсибілізація може виявлятися, коли сульфаніламіди призначені повторно незалежно від шляху введення. Реакції гіперчутливості були зареєстровані в осіб без гіперчутливості до анамнезу до сульфаніламідів. При перших ознаках гіперчутливості, висипу на шкірі або інших серйозних реакцій необхідно припинити використання цього лікарського засобу.

Тривале застосування місцевих антибактеріальних засобів може призвести до надмірного зростання патогенних мікроорганізмів, включаючи гриби, а також розвитку нечутливості бактерій до сульфаніламідів. Ефективність сульфаніламідів зменшується за наявності високих концентрацій параамінобензойної кислоти у гнійному ексудаті.

Сенсибілізація може виявлятися при повторному призначенні сульфаніламідів або як результат перехресної чутливості між різними сульфаніламідами.

За перших ознак підвищеної чутливості, збільшення гнійних виділень або посилення запалення або болю пацієнт повинен припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Пацієнти з підвищеною чутливістю до фуросеміду, тіазидних діуретиків (гідрохлортіазид), похідних сульфонілсечовини (глибенкламід), інгібіторів карбоангідрази (діакарб) можуть мати підвищену чутливість до «сульфацилу натрію».

Під час лікування бажано утриматися від носіння контактних лінз. В іншому випадку перед застосуванням препарату контактні лінзи слід зняти та одягнути знову не раніше ніж через 15 хвилин від моменту закапування препарату.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Не було проведено досліджень на тваринах щодо офтальмологічного використання сульфаніламідних препаратів. Ядерна жовтяниця може виникнути у новонароджених в результаті прийому пероральних сульфаніламідів жінкою в період вагітності або годування груддю. Немає жодних адекватних та добре контрольованих досліджень застосування очних сульфаніламідних препаратів вагітними жінками, і невідомо, чи можуть сульфаніламіди завдати шкоди плоду при їх прийомі вагітною. "Сульфацил натрію" застосовувати в період вагітності або годування груддю за призначенням лікаря, якщо очікуваний лікувальний ефект перевищує ризик розвитку можливих побічних реакцій.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом чи іншими механізмами

Чи не досліджувалися.

Як і при застосуванні інших офтальмологічних препаратів для місцевого застосування, тимчасове помутніння зору або інші порушення зору можуть впливати на здатність керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами. Якщо нечіткість зору виникає під час закапування, пацієнту необхідно почекати, поки зір проясниться, перш ніж керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами.

Спосіб застосування та дози Сульфацил натрію

Дорослим лікарський засіб закопувати в уражене око по 2-3 краплі 5-6 разів на добу. Курс лікування визначає лікар індивідуально, загалом він становить 7–10 днів.

Діти

Безпека та ефективність застосування лікарського засобу Сульфацил натрію, крапель очних 30%, дітям не встановлено.

Передозування

Спостерігається значне подразнення слизової ока; у таких випадках слід негайно припинити застосування лікарського засобу. При потребі призначати симптоматичне лікування.

Побічні реакції Сульфацилу натрію

Бактеріальні та грибкові виразки рогівки були зареєстровані у процесі лікування сульфаніламідними офтальмологічними препаратами.

Найчастіше повідомлялося про такі реакції, як місцеве роздратування, поколювання і печіння. Рідше повідомлялося про реакції, що включають неспецифічний кон'юнктивіт, гіперемію кон'юнктиви, приєднання вторинної інфекції та алергічні реакції.

Зафіксовано рідкі летальні випадки через важкі реакції на сульфаніламіди, включаючи синдром Стівенса – Джонсона, токсичний епідермальний некроліз, фульмінантний. гепатонекроз, агранулоцитоз, апластичну анемію та інші порушення крові.

В окремих випадках можливе подразнення тканин ока (почервоніння, свербіж, набряк повік, печіння).

Термін придатності

2 роки.

Після відкриття флакона – 20 діб.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці для захисту від світла за температури від 2 до 8 °С.
Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 10 мл 30% розчину у пластиковому флаконі. По 1 флакону у картонній пачці.

Категорія відпуску з аптеки

За рецептом.

 

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку