Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна шавлії 10 мл
162,20 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
9951
У список

Олія ефірна шавлії 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
162,20 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031059480
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 21.10.2023
Провірено
Інструкція

ЕФІРНА ОЛІЯ ШАВЛІЇ МУСКАТНОЇ

Отримують:

Методом парової дистиляції з квітучих верхівок шавлії мускатної (Salvia sclarea L.), сімейство ясноткові (Laminaceae) або губоцвіті (Labiatae).

Властивості олії:

Ефірна олія шавлії мускатної – легка, текуча, безбарвна або світло-жовта рідина з характерним свіжим квітковим і горіхово-трав'яним ароматом з солодко-гірким винним або амбровим відтінком. Деякі парфумери описують його як сухий, тютюновий і чаїподібний з бальзамічним нюансом.

Основні компоненти олії:

Основними комопнентами мускатно-шалфейнї олії є (-)-ліналілацетат (63-73%) і (-)-ліналоол (13-17%). У ньому також містяться линалоолоксид (до 2%), каріофілен (до 3%), гермакрен D (до 4%), α-терпінеол, цинеол, сальвиол, геранілацетат, мірцен, оцимен, терпінен-4-ол, нерилацетат, геранілацетат, α-кубебен, біциклогермакрен та їх похідні. Наявність в ефірній олії склареол (до 3 %), слідів амброксида і похідних сесквітерпенів надає запаху олії амброву ноту. Характерний елемент олії шавлії мускатної - сальвиаль-4(14)-ен-1-він міститься в дуже невеликій кількості, але обумовлює типовий комплекс аромату ефірної олії мускатної шавлії. Мускатно-шавлієва олія порівняно з ефірною олією шавлії лікарської менш токсична, оскільки не містить туйона.

Дія:

Бактерицидна, антисептична, протизапальна, болезаспокійлива, тонізуюча, спазмолітична , м'яка гіпотензивна, протисудомна, антиоксидантна, сечогінна, вітрогінна, відхаркувальна, імуномодулююча, заспокійлива, ранозагоювальна. Олія мускатного шавлії - сильний антисептичний і протизапальний засіб, є не лише хорошим ароматизатором приміщень, але і засобом профілактики гострих респіраторних захворювань. Вона надає пом'якшувальну дію при хронічних і гострих запаленнях органів дихання. Полегшує стан при коклюші і бронхіті з астматичним компонентом (знімає бронхіальні спазми і допомагає позбутися занепокоєння і емоційної напруги, що часто зустрічаються у хворих на астму). Олія приносить полегшення при болях в горлі, кашлі, ларингітах, тонзилітах, сприяє швидкому відновленню осиплого голосу, що дуже цінно для дикторів, лекторів, співаків.

Посилюючи імунітет і підвищуючи адаптаційні можливості організму, мускатно-шавлієве олія має загальнозміцнювальну дію. Вона надає додаткову енергію в період реабілітації, сприяючи одужанню після хвороби (особливо після грипу), а також протягом післяпологового періоду і при депресії.

Підвищує функціональну активність шлунка, покращує травлення, усуває газоутворення в травному тракті. Маючи спазмолітичну дію, усуває шлункові та кишкові коліки, сприяє відходженню газів при метеоризмі. Ефективно знімає запалення ясен і слизової оболонки рота при парадонтозі, пульпіті, карієсі. Усуває неприємний запах з рота. Вважається хорошим тонізуючим засобом для нирок.

Позитивно впливає на функціональний стан серцево-судинної системи: покращує мікроциркуляцію, сприяє поступовому відновленню функцій після оборотних інсультів, має гіпотензивну дію (знижує кров'яний тиск). Допомагає швидко розігрівати м'язи перед заняттями спортом.

Олія шавлії мускатного підвищує статеву активність (має властивості афродізіака) і сприяють нормалізації гормонального статусу у чоловіків і жінок. Вважається, що шавлієве олія стимулює ендокринну функцію статевих залоз і надає естрогеноподібну  дію, а також стимулює діяльність гіпофіза. Володіючи здатністю нормалізувати гормональні порушення,олія пом'якшує проблеми менопаузи, регулює менструальний  цикл, знижує предменструальну напругу, зменшує болючість менструацій (послаблюючи спазми). Як засіб, що стимулює менструації, його корисно застосовувати при відсутності або мізерних місячних. Краще застосовувати його протягом першої половини менструального циклу, так як у другій половині іноді можуть виникнути сильні кровотечі. У період менопаузи рекомендується застосовувати олію шавлії мускатної в поєднанні з олією герані для ванн і ножних ванночок.

У давнину вважалося, що шавлія — найсильніший засіб від безплідності, що допомагає легко зачати дитину. Шавлієве масло - хороший тонізуючий засіб для матки, що полегшує пологи, знижує ймовірність післяпологової депресії і дає майбутнім матерям почуття впевненості. Якщо   жінці  яка годує грудьми потрібно припинити лактацію, то застосування шалфейної олії дуже швидко зупиняє продукування молока, не допускаючи запалення і ущільнення молочних залоз.

Олія мускатної шавлії балансує нервову систему: одночасно проявляє заспокійливу і загальну тонізуючу дію. Активуючи діяльність центральної нервової системи, олія шавлії відновлює сили, підвищує розумову і фізичну працездатність, поліпшує концентрацію уваги, збільшує ємність і продуктивність пам'яті, пробуджує інтуїцію, підвищує креативність і творчу активність. У той же час олія надає заспокійливу, релаксуючу та антидепресивну дію. Вдихання парів олії сприяє зняттю нервового напруження, викликає легку ейфорію, відчуття внутрішнього благополуччя, злагоди і радості життя. Це одне з найсильніших розслаблюючих ароматерапевтических засобів, що дозволяють впоратися зі стресом, розумовою або емоційним напругою, почуттям тривоги і нерідко виникаючою при цьому напругою в м'язах (м'язовими спазмами і контрактурами). Має протисудомну дію. Зігріваюча і розслабляюча дія олії допомагає при гарячковому і панічному стані. Усуває астенію, слабкість, апатію, байдужість до життя. Вселяє надію в періоди депресії і занепокоєння. Знімаючи загальне напруження,олія допомагає при головному болю і мігрені. Будучи антистрессом, допомагає вирішувати проблеми сексуального характеру. Усуває тремор м'язів і полегшує тремтіння рук при хронічному алкоголізмі. Допомагає позбавитися від наркотичної і лікарської залежності.

Рекомендується для жирної, нормальної і зрілої шкіри. Сприяє регенерації шкіри, запобігає її передчасному старінню і появі зморшок, допомагає зберегти шкіру молодою і здоровою. Усуває надмірну пітливість і неприємні запахи тіла, є натуральним дезодорантом. Ефективна при гнійничкових ураженнях шкіри. Зменшує запалення шкіри при псоріазі, екземі і інших видах дерматитів. Загоює порізи, рани, опіки. Знімає свербіж та подразнення при герпесі і молочниці. Зменшує надмірне вироблення шкірного сала, особливо на волосистій частині голови. Відновлює силу і тонус волосся, стимулює їх зростання. Очищає жирне волосся, допомагає позбавитися від лупи.

Аромат-репелент, що відлякує комарів. Є антидотом укусів комах.

Показання до застосування:

Зниження імунітету, вторинні імунодефіцити, часті простудні захворювання, коклюш, трахеїт, бронхіт, пневмонія, бронхіальна астма, ангіна (гострий тонзиліт), ларингіт, ГРЗ, грип (профілактика), туберкульоз, дезінфекція повітря; гіпертонія, порушення гемодинаміки головного мозку, порушення серцевого ритму, тахікардія, артеріальна гіпертензія, нейроциркуляторна дистонія з підвищеним артеріальним тиском, ішемічна хвороба серця, атеросклероз; функціональні розлади нервової системи, неврози і неврозоподібні стани, нервове напруження і неспокій, стани страху, депресія, астенія, неврастенія, істерія, нервозність, параноя, судоми, погіршення пам'яті, зниження розумової активності, мігрень; порушення менструального циклу, дисменорея, болючі менструації, передменструальний синдром, менопауза, фригідність, імпотенція, безпліддя; запалення слизових оболонок; стоматит, гепатит, гастрит, зниження апетиту, диспепсія, метеоризм, зниження моторної функції кишечника, запори, спазм мускулатури, коліки, коліт; інфекційні захворювання сечовивідних шляхів; набряки, ревматизм, ревматоїдний артрит, невралгія; дерматити, екзема, фурункули, гнійничкові висипання, гіпергідроз (підвищена пітливість), старіння шкіри, опіки, погано загоюються рани, тріщини, удари, герпес, випадіння волосся, облисіння.

Способи застосування:

У аромалампи 2-5 крапель на 15 м2 приміщення
Гарячі інгаляції 1-2 краплі, тривалість процедури 3-5 хвилин
Аромамедальйон 1-2 краплі
Для масажу 3-5 крапель на 10 мл базисної олії
Рефлексомассаж змішати з базисною рослинною олією в пропорції 1:1
У ванну 3-7 крапель олії, попередньо змішаної з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, сироватки, розчину морської або кухонної солі)
У ванночку для ніг 6-7 крапель попередньо емульгованої ефірної олії
Сауни 4-5 крапель на 15 м2
Полоскання 2-4 краплі змішати з 1/2 чайної ложки соди або меду розчинити в 200 г теплої води
Водні компреси, примочки гарячі 10 крапель на 1/2 склянки води
Масляні компреси, примочки холодні 15 крапель змішати з 2 столовими ложками базисної олії (авокадо, жожоба, зародків пшениці)
Для збагачення готових косметичних засобів (кремів, лосьйонів, шампунів, кондиціонерів для волосся) 3-5 крапель на 5-10 мл основи
Для догляду за порожниною рота 5 крапель додати в 10 мл спирту і розчиняють у 100 мл води (чутливі ясна, інфекції порожнини рота)
Краплі у вуха 3-4 краплі на 15 мл базисної олії
Маска для волосся 8 крапель на 30 мл базисної олії. Втирати в шкіру голови протягом декількох хвилин. Обернути рушником і залишити на годину і більше. При посічених волосся можна наносити на кінчики волосся


Інше застосування:

Олія має хорошу стійкість. У парфумерно-косметичної промисловості використовується як віддушки і фіксатор запахів при виготовленні духів, одеколонів, кремів, паст та інших косметичних і парфумерних виробів.

Мускатно-шавлієве ефірну олію застосовують у харчовій промисловості при виготовленні безалкогольних напоїв, лікеро-горілчаних та кондитерських виробів для надання їм аромату мускату. Цікаво використання ефірноі олії шавлії мускатної для моделювання букета витриманих вин і корекції аромату сухих вин.

Частина мускатної шавлії переробляється методом екстракції з отриманням конкрету, який використовують для виробництва високоякісних кремів. Конкрет крім летких компонентів містить до 50% склареол (біциклічною дитерпеновий спирт, дитерпеновий діол). Склареол також можуть отримувати з рослинних відходів після відгонки ефірної олії паром. Склареол використовується для синтезу запашних речовин із запахом амбри, а також як фіксатор парфумерно-косметичної промисловості. Застосовується для отримання амбриаля і амброксида – важливих компонентів парфумерних композицій.

У тютюновій промисловості ефірну олію і склареол застосовують для ароматизації дорогих сортів тютюну.

Поєднується з оліями:

Базиліка, герані (пеларгонії), материнки, жасмину, кедра, кипариса, кориці, лаванди, ладану, ялівця, сантала, сосни, чебрецю, цитронелли і цитрусовими ефірними оліями (бергамота, грейпфрута, ліметта та ін).

Компліментарний аромат – лиметт.

Синергія

  • Пальмароза – при надмірному потовиділенні
  • Бий, Лаванда, Нард – при втраті волосся
  • Яловець червоний – при лупі
  • Шавлія мускатна + Герань + Роза (2:3:1) - ПМС
  • Шавлія мускатна + Кипарис + Ладан (1:1:1) – при астмі

Запобіжні заходи:

Перевіряти аромат на індивідуальну переносимість. Масло шавлії мускатної небажано застосовувати при епілепсії, гломерулонефриті, вагітності та в період бажаного годування дитини груддю (пригнічує лактацію). З обережністю застосовувати при гіпертонії високих ступенів. Препарати мускатноі шавлії не можна поєднувати з алкоголем (може викликати нудоту, нічні кошмари і навіть галюцинації) і залізовмісними препаратами. Слід враховувати, що шалфейно-мускатна олія  надає сильну заспокійливу і розслабляючу дію, в результаті чого може розосереджувати увагу і навіть викликати сонливість. У зв'язку з цим не слід проводити процедури з цим маслом перед водінням автомобіля та виконанням інших видів роботи, що вимагають зосередження і уважності. При використанні масла у значних дозах може виникнути головня біль. При тривалому застосуванні у високих дозах масло може викликати наркотичне сп'яніння. При нанесенні на шкіру викликає печіння, почервоніння протягом 3-5 хвилин - ці реакції природні.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів. Термін зберігання: при дотриманні герметичності упаковки – понад 5 років.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку