Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна санталова 10 мл
105,70 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
111527
У список

Олія ефірна санталова 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
105,70 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 48200912
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

ЕФІРНА ОЛІЯ САНТАЛОВА

Отримують:

Отримують тривалої (від 48 до 72 годин) дистиляцією паром високого тиску попередньо подрібненої і замоченої деревини санталового дерева (синоніми: санталум білий; біле сандалове дерево; східно-індійську сандалове дерево) -Santalum album L., родина санталові (Santalaceae). В якості сировини використовують деревину дерев, не молодше 30 річного віку.

Властивості олії:

Безбарвна або слабо жовта в'язка рідина, з не дуже сильним, але дуже стійким бальзамічним запахом благородної деревини. Зважаючи на високоу щільність ефірної олії можуть виникнути складнощі з її витяганням через отвір крапельниці дозиметра.

Основні компоненти олії:

α-санталол (45 – 50%), цис-β-санталол (15 – 30%), епі-β-санталол (2 – 7%), α - і β-сантален (2 – 10%), α-транс-бергамотол (2 – 6%), транс-β-санталол, цис-α-санталол, цис-епі-α-санталол, епі-β-сантален, α-транс-бергамотен, α-кедрен, купарен, ar-куркума, цис-ланцеол, сантенон, санталон, санталал, санталилацетат, тересанталол, фурфурол. Вміст суми санталолов 80 – 90% (до 97%). Вважається, що чим більше сума ізомерів санталола, тим якість олії краще.

Дія:

Антисептична, протизапальна, заспокійлива, тонізуюча, антидепресивна, спазмолітична, антитоксична, відхаркувальна, вітрогінна, сечогінна.

Ефективний психо-емоційний регулятор. Має виражену заспокійливу і релаксуючу дію. Знімає втому, нервову напругу, стан   гніву та страху. Допомагає усунути сильні стресові реакції і уникнути імпульсивних вчинків. Усуває плаксивість, пригніченість, неврастенію, невротичні реакції. Нормалізує сон. Прояснює думки. Дозволяє впоратися з нав'язливими станами. Вселяє почуття благополуччя і сприяє виходу з депресії. Деревний запах сантала поліпшує настрій, сприяє зростанню творчих здібностей, підвищуючи життєву активність на тлі внутрішньої рівноваги і жаги життя. Аромат для медитації.

Потужний еротичний стимулятор, підсилює сексуальне бажання, підвищує потенцію, усуває статеву холодність, сприяє віртуозному досягненню оргазму. Є визнаним афродизіаком, що дозволяє вирішувати такі проблеми в сексуальній сфері, як фригідність і імпотенція (ймовірно, за рахунок зняття   занепокоєння). У жінок нормалізує менструальний цикл, полегшує протікання менструацій, стимулює вагінальну секрецію, усуває фригідність. Для чоловіків застосування олії ефективно при простатитах, орахноідиті і статевому безсиллі.

Ароматичний адаптоген. Дозволяє полегшити або безболісно перенести різкі зміни атмосферного тиску, магнітні бурі та інші негативно впливаючі на організм несприятливі погодні умови.

Оптимізує кровообіг і мікроциркуляцію. Усуває запаморочення, нудоту, потемніння в очах, пов'язані з порушенням мозкового кровообігу. Дещо знижує артеріальний тиск. Зміцнює судини, допомагає при варикозному розширенні вен.

Активує імунну систему, захищаючи організм від інфекцій. Чинить відхаркувальну дію, усуває застійні і запальні процеси в органах дихання. Усуває кашель. Ефективний засіб при нежиті, синуситі, фарингіт, ангіні.

Чинить протизапальну та антисептичну дію на органи сечостатевої системи. Ефективна при сечостатевих інфекціях: циститі, вагініті, уретриті. Стимулює роботу нирок і сечового міхура. Є сечогінним і протинабряковим засобом. Сприяє виведенню шлаків з організму.

Регулює роботу шлунково-кишкового тракту. Оптимізує травлення, лікує гастрити і диспепсію. За рахунок в'яжучого дії приносить полегшення при діареї. Може застосовуватися від печії.

Має загально балансуючу дію на шкіру. Знімає запалення шкіри, має відбілюючу, антигрибкову та антипаразитарну дію. Це прекрасний зволожуючий і пом'якшувальний засіб по догляду за обличчям і тілом, яке підходить для будь-якого типу шкіри. Олія омолоджує, живить, освіжає, тонізує її, відновлює первісну пружність і еластичність шкіри, ліквідуючи розпливчастість контурів обличчя і тіла, пересушеність, огрубіння і в'ялість шкіри. Своєї косметичної славою сандал зобов'язаний віртуозній якості розгладжувати сітчасті зморшки навколо очей. Олія усуває запалення шкіри, зменшує її лабільність до зовнішніх факторів. Знімає подразнення після гоління. Стягує пори, нормалізує роботу сальних залоз, сприяючи усуненню вугрової висипки на жирній шкірі. Олія також успішно застосовується і при сухій, потрісканій, запаленій, чутливій шкірі, оскільки покращує циркуляцію крові і живлення шкіри. Застосування олії особливо корисно для старіючої і збезводненої шкіри, а також при сухій екземі. Усуває алергічні дерматити, що супроводжуються свербіжем шкіри. Антисептичні властивості олії допомагають швидко загоїти тріщини, інфіковані рани, нагноєння, позбавитися від прищів, фурункулів. Оптимізуючи кровообіг волосистої частини, відновлює здоров'я волосся. Усуває суху лупу.

Показання до застосування:

Сприятливо впливає на сечостатеву систему. Найяскравішим цілющим якістю сандалу є його здатність лікувати цистити, уретрити та вагініти. Може використовуватися для локального масажу в області нирок, на які надає очищаючу і протизапальну дію. Успішно застосовується при простатиті, орахноідиті статевому безсиллі і фригідності.

Стрес, втома, нервове напруження, стан страху, гніву і занепокоєння, плаксивість, пригніченість, депресія, безсоння. Невралгії. Гикавка.

Нежить, кашель, фарингіт, ларингіт, ангіна, різні форми бронхітів, ГРВІ.

Печія, нудота, блювання, тривалі проноси.

Профілактика впливу на організм шкідливих хімічних факторів і малих радіаційних впливів.

Зморшки, в'яла шкіра, патологічно суха шкіра, суха екзема, шкірні запалення і подразнення, висип, нечиста шкіра, шкірний свербіж, прищі, фурункули, короста. Суха лупа.

Способи застосування:

У креми і тоніки — 4 краплі на 5 г основи.

Для масажу — 8-10 крапель на 10 мл рослинні олії-основи.

У ванну — 5-10 крапель олії, попередньо змішаних з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, вершків, розчину морської або кухонної солі).

Для гарячих інгаляцій — 2-4 краплі, тривалість процедури 5-7 хв.

На подушку — 1-2 краплі.

В аромалампу 5-7 крапель на 15 м2.

В аромамедальйон: 2-3 краплі.

Компреси, примочки: 4 краплі на 200 мл води

Косметичні маски: 5 крапель на 15 г масла жожоба, паростків пшениці або завареного  рисового борошна. Тривалість процедури 3-5 хв.

Точкові аплікації -суміші сандалового масла з маслом жожоба або макадамії в пропорції 1:1.

При корості — 7 частин сандалового масла змішують з 2 частинами звіробійного ефірного масла і наносять аплікатор на уражені ділянки шкіри.

Інше застосування:

олія сандалового дерева є однією з найбільш важливих в області парфумерії, косметики і мила. Практично будь-який вид високоякісної продукції цього виду не обходиться без цієї олії. Оскількиолія володіє сильними фіксуючими властивостями, то його використовують не тільки в якості аромату, але і як фіксатор. Олію також застосовують в харчовій промисловості, у виробництві алкогольних і безалкогольних напоїв. В Індії та інших країнах Сходу, його застосовують для приготування пахощів. З дерева і донині роблять курильні палички, аромат яких надає заспокійливе дію.

Поєднується з оліями:

Базиліка, бергамоту, гвоздики, герані (пеларгонії), жасмину, іланг-ілангу, касії, кедра, кипариса, лаванди, ладану, лимона, лимонної трави, майорану, мірри, ялівцю, мускатного горіха, неролі, пальмарози, пачулі, петітгрейна, троянди, рожевого дерева, фенхелю, цітронелли.

Компліментарні олії: рожеве дерево, мирра, всі олії абсолют.

Запобіжні заходи:

Не використовувати під час вагітності, дітям до 12 років, при гострих запальних процесах у нирках (пієлонефрит, гломерулонефрит), а також при індивідуальній непереносимості (алергія, ідіосинкразія). При використанні олії в підвищених дозах можлива поява відчуття тепла в епігастральній області і сильної спраги, рідше нудоти. Заспокійливий аромат сандалу робить людей флегматичних ще більш повільними і загальмованими. Запах настільки стійкий, що часто залишається на одязі навіть після прання.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів. Термін зберігання: при дотриманні герметичності упаковки – понад 5 років. Олія дуже щільна, при складнощі з отриманням (витяганням) слід промити дозатор рослинною олією і злегка підігріти флакон. 

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку