Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія обліпихова 50 мл
0,00 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
203119
У список

Олія обліпихова 50 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
0,00 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія рослинна
Штрих-код 4820031052498
Бренд Ароматика
Об'єм 50 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 22.10.2023
Провірено
Інструкція

ОБЛІПИХОВА ОЛІЯ (Oleum Hippopheae)

Отримують:

з плодів обліпихи крушиновидної – Hippophae rhamnoides L. (семейство лохові – Elaeagnaceae).

Короткий опис рослини:

Обліпиха – дводомний чагарник або дерево заввишки 5-15 м з сріблясто опушеним знизу листям. Квітки одностатеві, дуже дрібні і непоказні. Жіночі квітки розташовані в пазухах гілочок на дуже коротких квітконіжках, чоловічі зібрані в колосовидні суцвіття. Плоди соковиті оранжево-червоні кулясті кістянки зі своєрідним запахом та гіркувато-кислим смаком.

Поширення рослини:

Росте майже всюди в Європі в зоні помірного клімату Азії - на Кавказі, в Середній Азії, Казахстані, Південної Сибіру, Забайкаллі, зустрічається і в частині тропічної зони— в Індії, Пакистані. Обліпиха широко культивується як декоративна і плодова рослина.

Історичні відомості:

Цілющі властивості обліпихи були відомі і широко використовувалися в стародавній медицині. Так, в працях Гіппократа (IV ст. до н. е..) і ще більш давніх тібетських трактатах (ІХ ст. до н. е.) є відомості про рецептурні прописи, в яких обліпиху використовували при лікуванні захворювань органів травлення, дихання, гноячкових ураженнях шкіри, а також як кровоспинний засіб. Відомий просвітитель і винахідник слов'янської писемності Кирило лікував людям рани та опіки під час своїх подорожей, використовуючи «червоне масло». У ХVII ст. російські козаки під час освоєння Сибіру використовували обліпиху для гоєння тяжких ран і переконалися в її чудодійних властивостях .

Властивості і склад олії:

Обліпихова олія - це густа масляниста, яскраво-оранжева рідина з характерним запахом і смаком. Містить гліцериди олеїнової, лінолевої, пальмітинової, стеаринової жирних кислот, а також стерини, фосфоліпіди, холін, бетаїн і повний набір жиророзчинних вітамінів.

Дія та показання до застосування масла:

Обліпихова масло і комбіновані препарати на його основі мають протизапальну, вітамінізуючу,  ранозагоювальну дію.

Обліпихова олія є популярним засобом у дерматологічній та косметологічній практиці. Її застосовують для лікування опіків, інфікованих ран, трофічних виразок, тріщин, пролежнів, променевих уражень шкіри і слизових оболонок, ряду шкірних захворювань (екзема, лускатий лишай, вовчак, вугрі, дерматити), а також ерозій шийки матки, кольпітів, ендоцервіцитів.

В очній практиці обліпихова олія застосовується при кон'юнктивітах, кератитах, травмах, опіках, променевих пошкодженнях і дефектах рогівки очей.

У косметології олію обліпихи використовують для профілактики утворення зморшок і передчасного старіння шкіри. Воно надає їй свіжість, еластичність і приємний колір. Особливо корисно застосування олії при сухій, в'янучій і проблемній шкірі. Обліпихову олію застосовують як відбілюючий засіб при веснянках та пігментних плямах. Воно підходить для щоденного догляду за шкірою особи, стопами і губами. Олія також сприяє зростанню і зміцненню волосся і нігтів.

Способи застосування:

Обліпихова олія зовнішньо застосовують у чистому вигляді, у складі сумішей з іншими рослинними жирними оліями або препаратами, як базова олія для створення композицій з натуральними ефірними оліями або іншими лікарськими препаратами, а також для збагачення натуральною олією готових косметичних засобів (кремів, масок, шампунів, бальзамів).

Пов'язки. На попередньо очищену від некротичних тканин (за допомогою антисептичних розчинів) уражену поверхню шкіри накапати чисту олію обліпихи і накласти ватно-марлеву пов'язку. Пов'язку міняти через день.

Інгаляції. Проводити за 15 хв щодня, курс лікування 8-10 процедур.

Тампонада. Попередньо очищені слизові оболонки спочатку змащують рясно змоченими в обліпиховій олії тампоном (5-10 мл на тампон), а потім тампон вводять і залишають у порожнині. Тампони міняти щодня. Курс лікування при кольпітах – 10-15 процедур, при эндоцервіцитах і ерозіях шийки матки – 8-12 процедур. При необхідності курс лікування повторити через 4-6 тижнів.

Маска для волосся. До 10 мл шампуню додати 3 столові ложки обліпихової олії, додатково можна додати 1 столову ложку олії волоського горіха. Суміш нанести на волосисту частину голови, волосся ретельно розчесати і загорнути поліетиленовою плівкою, а зверху укутати рушником. Через 30-50 хв вимити голову шампунем.

Протизапальна маска для обличчя. 1 столову ложку (наповнену з гіркою) висівок або подрібнених на кавомолці зерен пшениці змішати з 1 чайною ложкою обліпихової олії і 1 чайною ложкою олії волоського горіха. Суміш нанести на обличчя. Через 30 хв змити теплою водою.

Олія для в'янучої шкіри. До 1 столової ложки обліпихової олії додати по 3 краплі кипарисової, пачулієвої і неролієвої ефірних олій. Суміш наносити на очищену шкіру обличчя щодня, бажано на ніч.

Догляд за губами і шкірою навколо очей. Чистою олією обліпихи змащувати повіки, губи, шкіру навколо очей. Залишки олії прибирати серветкою.

Протипоказання:

Індивідуальна непереносимість. При нанесенні олії, особливо на опікову поверхню, можлива поява відчуття легкого печіння.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку