Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна анісова 10 мл
103,60 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
30422
У список

Олія ефірна анісова 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Упаковка В наявності
103,60 ₴
Увага! Ціни дійсні тільки при покупці онлайн
Ваше місто
Обрати
Товар відсутній в аптеках обраного міста В обраному місті немає аптек для самовивозу
Самовивіз
Самовивіз
Безкоштовно
Кур'єром
Кур'єром
Доставка до 48 годин
Від 70 грн
Рецептурний препарат. Можливий тільки самовивіз з аптеки
Нова Пошта
Нова Пошта
Доставка 2-3 дні
Від 70 грн
Укрпошта відділення
Укрпошта відділення
Доставка 2-3 дні
Від 55 грн
Доставка
На сайті
При отриманні
Оплата
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031050616
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 22.10.2023
Провірено
Інструкція

Ефірна олія Анісова

Аромат: характерний приємний запах плодів анісу; пряно-солодкий, веселий, теплий.

Отримують:

паровий дистиляцією подрібнених плодів або цілих зелених рослин, скошених в період масового плодоутворення і молочної стиглості плодів анісу звичайного (інша назва - ганус) - Anisum vulgare Gaertn. або Pimpinella anisum L. (родина селерові – Apiaceae).

Дія:

відхаркувальна, протизапальна, бактерицидна, спазмолітична, імуномодулююча, сечогінна, жарознижуюча.

Застосовується:

при гострих і хронічних захворюваннях органів дихання (бронхіті, трахеїті, пневмонії, астми), захворюваннях нирок і сечового міхура, атонії кишечника, для нормалізації водно-жирового балансу і омолодження шкіри.

Походження рослини:

Східне Середземномор'я.

Поширення рослини:

в даний час росте в Лівані, Греції, на Кіпрі. Для отримання ароматичних плодів аніс культивують у багатьох країнах Європи, Середньої Азії, Америки, Індії, Єгипті та Китаї.

Властивості олії:

олія являє собою прозору безбарвну або жовтувату рідину з характерним приємним запахом плодів анісу і сильним солодким смаком. При охолодженні олія застигає в сніжно-білу кристалічну масу з температурою плавлення 15–20С.

Основні компоненти олії:

основну масу олії становить всього два компоненти – анетол (87-95%) і метилхавікол (до 5%); в олії містяться невеликі кількості моно - і сесквітерпенів – альфа - і бета-пінен, альфа - і бета-фелландрен, камфен, сабінен, фенхон, лімонен, ліналоол, дипетен, альфа-химачален, зінгиберен, бета-фариезен, гамма-гимахален, куркума, гідрохінон і його монометиловий ефір n-крезол. Автоокисления анетола призводить до утворення в маслі анісового альдегіду, анісового спирту і анетолгликоля, дегідратація якого дає аніс-кетон.

Має дію:

протизапальну, бактерицидну, спазмолітичну, імуномодулюючу (переважно підвищує активність В-системи), сечогінну, жарознижувальну, коронаролітичну, антиканцерогенну, антиоксидантну, відхаркувальну. Збуджує дихальний центр. Підвищує секрецію травних залоз. Нормалізує кровопостачання головного мозку. Усуває тахікардію. Підвищує розумову і фізичну працездатність. Знімає нервово-емоційне напруження. Оптимізує адаптаційні реакції. Утворює комплекси з іонами свинцю, сприяючи виведенню їх з організму. Усуває атонію кишечника. Зменшує менструальні болі. Сприяє збільшенню вироблення молока у годуючих матерів. Чинить седативну дію, сприяє усуненню депресії, зменшення дитячої гипервозбудимости і плаксивості, допомагає при нервовому виснаженні.

Олія сприяє нормалізації водно-жирового балансу шкіри і збільшення її тургору клітин, що сприяє збільшенню пружності шкіри.

Поєднується:

з оліями кмину, кропу, фенхелю, коріандру, рожевого дерева, мандарина, кедра.

Показання:

до застосування: гостра затяжна пневмонія, хронічний бронхіт, туберкульоз легенів, бронхоектатична хвороба, бронхіальна астма, сечокам'яна хвороба (сприяє розчиненню невеликих конкрементів у нирках і сечовому міхурі, зменшує ниркові коліки), вторинні імунодефіцити, порушення травлення, атонія кишечника, кишкові спазми і кровотечі, діарею, запор, метеоризм аерофагія, диспепсія і блювота нервового походження, запаморочення, мігрені, болючі менструації, тахікардія.

Завдяки седативній дії ароматерапевти рекомендують використовувати анісову олію в аромалампах для «солодких снів», змішуючи її з олією меліси, гіркого апельсина, ромашки лікарської.

Анісова олія підсилює статевий потяг. Є дані про лікування імпотенції і фригідності застосуванням анісової олії в поєднанні з деякими іншими ефірними оліями.

Анісова олія згубно діє на пташиних кліщів, пухоїдів, вошей і бліх. Аромат олії захищає від укусів комарів.

Олія є відмінним засобом для догляду за старіючою, млявою, в'ялою шкірою.

Інше застосування: у фармацевтичній промисловості використовується для приготування мікстури від кашлю, а також для маскування неприємних запахів інших лікарських засобів. Олія входить до складу протиастматичної мікстури В. І. Траскова (грудного еліксиру), цукерок від кашлю, крапель датського короля, нашатирно-анісових крапель, які застосовуються як протикашльовий засіб при бронхіті і трахеїті. В якості аромату використовується у виробництві мила, зубної пасти, дезодорантів, косметичних засобів і парфумерії. Широко використовується в харчовій промисловості.

Способи застосування:

Компрес: при затяжному нежиті і чханні ефективний компрес на верхню область шиї з анісової олії (5 крапель), змішаного з 1 чайною ложкою жирної олії.

Для масажу: 5 крапель анісової олії (або його суміші з іншими ефірними оліями в рівних частинах) змішують з 10 мл базисної олії.

В аромалампу: вносять 2-5 анісової крапель ефірної олії або її суміші з іншими оліями, можна попередньо розчинених в 1 чайній або десертній ложці 96% етилового спирту.

Запобіжні заходи:

Сильнодіюча олія, яка є потужним стимулююче засобом. При використанні високих доз для масажу, ванн може викликати подразнення слизової оболонки шлунка і запаморочення, а тривале застосування високих доз може призвести до загального отруєння, м'язовим парезів і порушення кровообігу, в тому числі і мозкового. Слід утриматися від застосування олії під час вагітності і обмежити її використання при підвищеної згортання крові.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку