Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна кедрова 10 мл
73,70 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
5671
У список

Олія ефірна кедрова 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
73,70 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031059428
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

КЕДРОВА ЕФІРНА ОЛІЯ (ВІРГІНСЬКА КЕДРОВА ОЛІЯ)

Отримують:

Тривалою (10-12 годин) паровою дистиляцією з подрібненої деревини ялівцю віргінського - Juniperus virginiana L. (родина кипарисові - Cupressaceae), званого на батьківщині південним червоним кедром.

У давнину назву «кедр» відносилося до священного ліванського кедру — Cedrus libani, з ароматичною деревини якого будували храми (наприклад, храм царя Соломона в Єрусалимі або врата храмів у Давньому Єгипті), а також використовували смолу для релігійних кадінь. В даний час природні популяції ліванського кедра майже повністю винищені. У той же час в різних місцевостях назва «кедр» вживали для різних місцевих хвойних дерев з пахучої деревиною. Так «сибірським кедром» називають сосну сибірську — Pinus sibirica, в США і Мексиці техаським кедром називають ялівець мексиканський — Juniperus mexicana, а південним червоним кедром називають ялівець віргінський - Juniperus virginiana. У комерційної практиці «кедровими» оліями називають ефірні олії, отримані з кедра атласського, гімалайського кедра і деяких видів ялівців, кипарисів і кипарисовиков. Загальним для цих олій є наявність в їх складі трициклічного сесквитерпенового спирту кедрола (цедрола), який є цінним компонентом для парфумерної промисловості, де він і його похідні застосовуються як фіксатори.

Поширення рослини:

Ендемік Північної Америки.

Властивості олії:

В'язка безбарвна, світло-жовта або світло-коричнева рідина з м'яким дуже стійким бальзамічним кедровим запахом. При кімнатній температурі частково застигає. З часом у олії може виділятися осад з голчастих кристалів кедрола (цедрола).

Основні компоненти олії:

Кедрол (18 - 38%), туйопсен, туйопсен 3, кедрен, α-пінен, изолонгифолен, α-лонгипинен, акорадиен, чамигрен, купарен, β-химачален, епі-кедрол, α-бісаболол.

Дія:

Болезаспокійлива, сечогінна, відхаркувальна, заспокійлива, тонізуюча, бактерицидна, противірусна, мікосептична, протизапальна, імуномодулююча, могутньо антиоксидантна, антиалергічна, спазмолітична, інсектицидна.

Надає стимулюючу дію на серцево-судинну систему, покращує кровообіг і провідність у міокарді, сприяє виведенню шлаків з організму. Підвищує прохідність дихальних шляхів, знижує інтоксикацію при бронхолегеневій патології. Покращує тканинне дихання. Нормалізує ліпідний обмін. Стимулює роботу нирок, має виражений сечогінний ефект. Надає заспокійливу дію, викликає почуття комфорту, усуває нервозність. Підвищує фізичну і розумову працездатність. Прекрасний адаптоген.

Підвищує неспецифічні фактори захисту: лізоцим, фагоцитарну активність лейкоцитів, бета-лізин, бактерицидність шкіри. Нормалізує стан В - і Т-ланок імунної системи.

Омолоджує шкіру, підвищує її пружність. Заспокоює подразнену шкіру. Усуває запальні реакції на шкірі. Перешкоджає випаданню волосся і утворення лупи. Прекрасний засіб проти целюліту і для боротьби із зайвою вагою.

Показання до застосування:

Хронічний бронхіт, трахеїт, профілактика ОРЗ і грипу, цистит, ревматизм, артрити, міозити, остеохондроз, подагра, стреси, тривога, страхи, напади гніву, агресії, істерії, безсоння, порушення серцевого ритму, гнійні рани, опіки, виразки, висипання, подразнення шкіри, фурункульоз, нариви, шкірні інфекції, дерматози, імпетиго, екзема.

Антисептичні і стягуючі властивості олії особливо благотворно позначаються на стані жирної шкіри, сприяють позбавленню від вугрів і прищів. Олія ефективна при висипані нейро-гормональної походження, інфільтратах, плями на шкірі. Вона допомагає очистити шкіру від кірок, нагноєнь, а також справитися з такими хронічними захворюваннями, як дерматит та псоріаз. Гарний тонізуючий засіб для волосся. Ефективно при себореї шкіри голови, лупі і випаданні волосся.

Один з кращих адаптогенів. Добре допомагає при метеозалежності, магнітних бурях, десинхронозах. Застосовують для кращої адаптації при переїздах в інші часові пояси та кліматичні зони. Благотворно впливає на людину в стані нервового напруження і тривоги. Використовується для підвищення розумової працездатності і медитації.

Способи застосування:

Для масажу - 5 крапель на 10 мл базисної олії.

Для рефлексомассажа — ефірну і рослинну олії змішують у співвідношенні 1:1.

У ванну - 4-7 крапель олії, попередньо змішаних з емульгатором (1/4 склянки молока, сироватки, розчину меду, морської або кухонної солі).

Для розтирань - 7-8 крапель на 5 мл базисної олії.

В аромалампу - 3-5 крапель, інгалятор — 3 краплі олії (тривалість процедури 5-10 хв).

Для збагачення кремів, тоніків, шампунів — 5 крапель на 5 мл основи.

Інше застосування:

Як сильний фіксатор і компонент віддушок для ароматизації мила, кімнатних розпилювачів, дезінфектантів та інших виробів побутової хімії, рідше — як компонент парфумерних композицій, але головним чином — для виділення цедрола і цедрена, що використовуються при отриманні запашних речовин — цедрилацетата, цедрилметалового ефіру, ацетилцедрена та інших. Використовується для антимольной ароматизації шаф і гардеробів. Деревина південного кедра має червонуватий колір, м'яка, легка в обробці і використовується в столярній і олівцевому виробництві.

Поєднується:

З оліями бергамота, лимона, ісопу, шавлії, жасмину, кипариса, кориці, лаванди, ладану, лимона, ялівцю, неролі, троянди, розмарину. Компліментарні олії грейпфрута, рожевого дерева, іланг-ілангу.

Запобіжні заходи.

Не застосовувати при вагітності, дітям до 12 років, підвищеної нервової збудливості, епілепсії та гострих запальних процесах у нирках (пієлонефрити, гломерулонефрити). З обережністю використовувати при гіпертонічній хворобі. Небажано застосовувати безперервно більше трьох тижнів.

Фототоксичний ефект відсутній, однак спостерігалися випадки пігментації шкіри. Може викликати подразнення на дуже чутливій шкірі. При передозуванні чинить подразнюючу дію на шкіру і слизові оболонки, а також збуджує і епілептиформну дію на центральну нервову систему. Необхідно пам'ятати, що застосування кедрової олії несумісне з хіміотерапевтичним лікуванням онкологічних захворювань і прийомом алкоголю (викликає відраза до спиртного).

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку