Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна лемонграсу 10 мл
83,40 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
153177
У список

Олія ефірна лемонграсу 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
83,40 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031052955
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ЕФІРНА ЛЕМОНГРАСУ (ЕФІРНА ОЛІЯ ЛИМОННОЇ ТРАВИ)

Отримують:

Методом відгонки з водяною парою з свіжої або підсушеної лимонної трави, яку також називають лемонграс, лимонним сорго, бородачом лимонним або челнобородником лимонним - Cymbopogon citratus (D. C.) Staрf. (синонім Andropogon citratus) або Cymbopogon flexuosus (D. C.) Staрf. (синонім Andropogon flexuosus N. S), сімейство маятникові (злакові) — Poaceae (Gramineae).

Походження та поширення рослини:

Існує кілька видів і хемотипов цієї рослини, з яких виділяють два основних - східно-індійський і західно-індійський. Західно-індійська лимонна трава (Cymbopogon citratus) вірогідно походить зі Шрі Ланки. В даний час культивується в Західній Індії, Індокитаї та інших тропічних районах Азії, Африці, країнах Центральної Америки, островах Мадагаскар, Гаїті, Коморських островах. Східно-індійська лимонна трава (Cymbopogon flexuosus) походить зі східних районів Індії. В даний час культивується в східній Індії, Сінгапурі, Камбоджі, на Цейлоні.

Властивості олії:

Рухлива рідина жовтого або червоно-коричневого кольору із сильним нав'язливим лимонним запахом з трав'янистим відтінком.

Основні компоненти олії:

Лемонграссова олія належить до числа небагатьох ефірних олій, у складі яких переважає один компонент – цитраль, вміст якого досягає 75 – 85% (сумарно у двох формах – гераниаль і нераль, причому більша його частина присутня у вигляді гераниаля). До складу олії у відносно великій кількості входить мірцен (10 – 20%), а також кілька відсотків сесквітерпеновий вуглеводнів і спиртів, що містяться в мікродозах – цитронелаль, ліналоол, метилгептенон, цитронелол, дециловий альдегід, нерол, гераніол, геранілацетат, фарнезол.

Дія:

Антисептична, бактерицидна, протигрибкова, інсектицидна, седативна, антидепресивна, тонізуюча, загальностимулююча, знеболююча, антиоксидантна, загоювальна, в'яжуча, вітрогінна, сечогінна, дезодоруюча.

Є ефективним профілактичним засобом, що перешкоджає розвитку інфекційних захворювань. Полегшує кашель. Покращує загальний стан при застуді. Особливо корисно при ангіні, ларингіті і герпесі.

Стимулює роботу травних залоз і гладкої мускулатури травного тракту. Підвищує апетит і нормалізує травлення. Регулює обмінні процеси, сприяє зниженню ваги. Збільшує лактацію у годуючих матерів.

Добре зміцнює стінки судин. Тонізує роботу серця, підсилює периферичний кровообіг і лимфоток. Сприяє зміцненню зв'язок і м'язів, надає їм еластичність. Посилюючи кровообіг у м'язах, сприяє виведенню з них молочної кислоти, зняття втоми та м'язовому болю. Послаблює головний біль і зменшує загальну втому, що виникають при зміні часових поясів. Покращує пам'ять, підвищує концентрацію уваги, піднімає настрій, збільшує працездатність. Надає бадьорить, додає сили і енергію, повертаючи активність при перевтомі.

Тонізує шкіру, сприяє розкриттю пір, знімає запалення сальних залоз, нормалізує жировий баланс шкіри. Покращує стан при епідермофітії та інших грибкових захворюваннях.

Є ефективним репелентом і дезодорантом. Нейтралізує запах домашніх тварин.

Показання до застосування:

Бронхіт, ГРЗ, грип, головний біль, бронхіальна астма, дефіцит травних ферментів, диспепсія, метеоризм, коліт, гастроентерит, кишкові інфекції, запалення жовчного міхура, виразки порожнини рота і глотки, м'язові болі, варикозне розширення вен, набряки, втома ніг після довгого стояння, неврастенія, ранкова буркотливість, тривалі подорожі (знижує стомлюваність), фізичні навантаження, грибкові захворювання шкіри, вугровий висип, акне, надмірне потовиділення (гіпергідроз), жирна пориста шкіра, в'яла обвисла шкіра, тріщини шкіри між пальцями ніг, педикульоз, короста. Масаж із застосуванням масла рекомендують спортсменам, так як воно підвищує лімфо - і кровотік, сприяє швидкому відновленню сил і зняття м'язового болю після фізичних навантажень. Олія зміцнює сполучну тканину і сприятливо впливає на процес загоєння розірваних зв'язок.

Способи застосування:

Для масажу 2-3 краплі на 10 мл базисної олії.

Для збагачення кремів і тоніків — 1 краплю олії на 5 г основи.

Для ополіскувачів — 3 краплі на 1/8 л води.

У ванну — 7-10 крапель олії, попередньо змішаних з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, вершків, сироватки, розчину морської або кухонної солі).

Інше застосування:

Використовують для виділення цитраля, з якого хімічним шляхом отримують інші запашні речовини, в основному іонони - речовини із запахом фіалки. Великі кількості лемонграссової олії використовувалися для виробництва вітаміну А: що міститься в олії цитраля послідовно отримують псевдоіонон, бета-іонон, вітамін А. Проте в подальшому вітамін А стали більше робити з синтетичного сировини, і потреба в лемонграссовій олії зменшилася. Цитраль іноді використовують як замінник олії меліси і вербени.

Олія містить дуже мало терпенових вуглеводнів і добре розчиняється в спирті, що є дуже цінним для парфумерних виробів. Її також використовують як компонент запаху різного призначення – для мийних засобів, косметичних препаратів, виробів побутової хімії і товарів господарсько-побутового призначення. Олія широко застосовується в харчовій промисловості, а також у виробництві алкогольних і безалкогольних напоїв.

Сильний нав'язливий запах дозволяє застосовувати олію як засіб для відлякування комах (особливо мухи цеце).

Лимонну траву використовують як харчову добавку.

Поєднується з оліями:

Базиліка, жасмину, коріандру, лаванди, ялівцю, неролі, найоли, герані, розмарину, чайного дерева, пальмарози.

Запобіжні заходи:

Може дратувати чутливу шкіру, перед застосуванням олії необхідно провести пробу на чутливість і не перевищувати рекомендованих доз. Не слід застосовувати при гіпертонії. Протипоказано дітям до трьох років. При вагітності вважається безпечною після чотиримісячного терміну.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів. Щоб уникнути окислення цитраля і появи перекисних сполук, здатних викликати роздратування шкіри, лемонграссову олію треба зберігати у холодильнику герметично закритою.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку