Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна мандаринова 10 мл
63,30 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
2716
У список

Олія ефірна мандаринова 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
63,30 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031059442
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 22.10.2023
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ЕФІРНА МАНДАРИНОВА

Отримують:

отримують пресуванням зі свіжої шкірки плодів мандарина - Citrus unshiu L. (Swingle) Marcow. або Citrus reticulata Blanco (сімейство рутові — Rutaceae).

Походження рослини:

імовірно Китай або Японія.

Поширення рослини:

У дикорослому стані невідома. Рослину широко культивують в Середземномор'ї, Японії, країнах Індокитаю, у Бразилії, США.

Властивості олії:

Легка, текуча, жовто-оранжева, оранжево-червона або темно-помаранчева рідина з блакитною флуоресценсіею (особливо при розведенні спиртом) і запахом плодів мандарина.

Основні компоненти олії:

(+)-лімонен (65%), α - і γ-терпін, α-терпінеол, терпінолен, α - і β-пінен, цитраль, α-синенсаль, тимол, сабінен, α-туйен, мірцен, октаналь, цимен, ліналоол, цитронелаль, терпінен-4-ол, деканаль, тимол, дипентен, каріофілен, α-фарнезен, δ-кадинен, ауроптен, цитроптен, бергаптен. Входить до складу ефірної олії метиловий ефір антранілової кислоти - Метил-N-метилантранілат є важливим і характерним компонентом аромату ефірної олії мандарина, який надає плодам, листям і молодим паросткам своєрідний смак і запах.

Дія:

антисептична, спазмолітична, вітрогінна, сечогінна, проносна, жовчогінна, седативна, м'яка гіпотензивна, загальнозміцнююча, тонізуюча шкіру, заспокійлива, цитофілактича.

Ароматичний адаптоген. Оптимізує саморегуляцію, підвищує опірність і захисні властивості організму. Має загальнозміцнюючу та оздоровчу дію, відновлює сили, є прекрасним засобом від загальної слабкості.

Сприяє поліпшенню травлення. Стимулює роботу печінки, є легким жовчогінним засобом. Усуває процеси бродіння і гниття в кишечнику, допомагає позбутися від накопичених газів і шлаків. Сприяє усуненню шлунково-кишкових кольок, диспепсії, нудоти, анорексії. Підвищує апетит, особливо після перенесеної хвороби і при депресії. Усуває кровоточивість і запалення ясен.

Регулює обмін речовин, сприяє виведенню продуктів метаболізму. Перешкоджає накопиченню зайвої ваги і втрати пружності контурів тіла. Ефективна при ожирінні і целюліті.

Сприяє розрідженню і евакуації мокротиння з бронхів, знімає запальні процеси, пом'якшує кашель.

Олія нормалізує кровообіг в тканинах, сприяючи поліпшенню крово - і лімфообігу. М'яко знижує артеріальний тиск.

Мандаринове ефірна олія є гарним регулятором емоційного фону. Вона добре знімає нервове напруження, рятує від почуття страху і тривоги, сприяє усуненню дратівливості, нервової напруги, депресії, безсоння, розумового і фізичного стомлення. Відновлює сили після хвороб і душевних криз. Підвищує творчу активність у дітей. Підбадьорливий і свіжий аромат олії допомагає знайти душевний мир і спокій.

Сприяє усуненню м'язових судом і гикавки. Знімає нудоту при морській хворобі.

Входить до складу чоловічих і жіночих чуттєвих сумішей. Підбадьорливу дію лії іноді використовують для зняття передменструального напруження. Аромат мандарина сприятливо позначається на ранковому стані вагітних жінок. Сприяє посиленню лактації.

Олія пом'якшує, тонізує, освіжає стомлену, голодуючу шкіру, усуває передчасні зморшки, вирівнює рельєф шкіри. Запобігає утворенню розтяжок (стрій) при змінах обсягів тіла. Разом з олією неролі і лаванди використовується для розсмоктування рубців і післяпологових швів. Перешкоджає обгоранню і утворенню плям при засмагу. Сприяє усуненню целюліту і зайвої ваги.

Відлякує комах, очищає повітря.

Показання до застосування:

Нервове напруження, перевтома, стрес, безсоння, слабкість, страх, горе, невроз, невралгія, підвищений артеріальний тиск, гикавка, простудні захворювання, грип, хронічний бронхіт, запалення легень, туберкульоз легень, імпотенція, фригідність.

Допомагає при порушенні травлення, диспепсії, колітах, запорах, захворюваннях печінки, холециститі. Її призначають маленьким дітям і вагітним жінкам протягом усього терміну вагітності як антисептичну і заспокійливу при проблемах з травленням.

Олія є відмінним засобом для догляду за чутливою, подразненою, в'янучою, пористою і жирною шкірою, а також за шкірою при акне, шрамах, розтяжках, пігментації, набряках. Суміш мандаринової олії з олією авокадо є ефективним засобом від зморшок. Ця суміш застосовується при в'янучій шкірі, а також для попередження розтяжок під час вагітності. Мандаринова олія добре лікує вугрі, гнійничкові ураження шкіри, герпес, виводить пігментні плями.

Способи застосування:

Для масажу 5-6 крапель на 10 мл базисної олії.

У лосьйони та тоніки — 3-5 крапель на 10 мл основи.

Для попередження розтяжок шкіри і від зморшок — 7 крапель на 10 мл олії авокадо.

В аромалампу — 3-5 крапель.

У ванну — 5-7 крапель олії, попередньо змішаних з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, вершків, сироватки, розчину морської або кухонної солі).

Інше застосування.

Широко застосовується в харчовій промисловості, у виробництві алкогольних і безалкогольних напоїв, як віддушка при виробництві лікарських препаратів, а також у косметиці та парфумерії. У парфумерії використовується для модифікації аромату інших олій цитрусових, особливо солодкого апельсина. Іноді вживають у французькій парфумерії для додання ефектної квіткової ноти.

Поєднується з оліями:

Базиліка, коріандру, лаванди, майорану, пальмарози, троянди, ромашки. кориці. Добре поєднується з оліями інших цитрусових (бергамота, грейпфрута, лайма, лимона, петітгрейна і особливо неролі), а також пряними оліями, наприклад, мускатного горіха, кориці і гвоздики. Компліментарні олії хвойних рослин і ветівера.

Запобіжні заходи:

Має репутацію олії м'якогї дії, тому рекомендується вагітним жінкам та дітям (у зниженій дозі), а також людям, які насторожено відносяться або надмірно сприйнятливі до ефірних олій. Однак у будь-якому випадку необхідно перевіряти аромат на індивідуальну переносимість.

При нанесенні на шкіру можлива фотосенсибілізація (підвищена чутливість до світла). У зв'язку з цим не рекомендується наносити олію на шкіру менше ніж за 60 хвилин до виходу на сонце через можливу фототоксичність.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла в недоступному для дітей місці. Щоб уникнути окислення цитраля і утворення перекисних сполук, здатних викликати роздратування шкіри, олію бажано зберігати без доступу світла в герметично закритій тарі в холодильнику.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку