Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна меліси 10 мл
81,80 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
4908
У список

Олія ефірна меліси 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
81,80 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 48203401
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 21.10.2023
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ЕФІРНА МЕЛІСИ (MELISSA INDICUM)

Отримують:

методом парової дистиляції листя і верхівок пагонів меліси лікарської (лимонної м'яти) - Melissa officinalis L. (родина ясноткові - Lamiaceae) з виходом 0,01 – 0,04%. Ефірна олія частково розчиняється в дистиляті, що вимагає проведення додаткових операцій щодо її вилучення. Такий маленький вихід зумовлює надзвичайно високу вартість олії меліси. У комерційній практиці виробляють Melissa indicum - содистиллят меліси і лемонграсу (тобто продукт відгонки з водяною парою лемонграссової олії над травою меліси). Вміст натуральної мелісової олії в Melissa indicum до 5%.

Поширення рослини

У дикому вигляді меліса росте в південних районах по всій Європі, в Криму, на Кавказі, в низов'ях Волги, а також в Середній Азії. Зустрічається на узліссях лісів, між чагарниками. Як ефіроолійну і пряну рослину мелісу культивують в Італії, Франції, балканських країнах, Північній Америці, Криму.

Властивості олії:

Легка, текуча рідина блідо-жовтого кольору з легким лимонним запахом.

Основні компоненти олії:

Ліналоол, цитронелаль, цитронелол, нерол, нераль, гераніол, гераниаль, β-каріофілен, лімонен, розоксид, геранілацетат, метилгеранилат, α-копаен, β-боурбонен, β-кубебен, α-гумулен, α - і β-фарнезен, гермакрен D, кадинен, гермакрандиен, кадинол.

Дія:

Мелісова олія — одне з найбільш ефективних і цінних для ароматерапії ефірних олій. Воно чинить спазмолітичну, кардіотонічну, протизапальну, відхаркувальну, бактерицидну, сильну противірусну, жарознижувальну, гіпотензивну, кровоспинну, протисудомну, болезаспокійливу, протиглисну, імуномодулюючу, антиалергічну, вітрогінну, потогінну, жовчогінну, заспокійливу, антидепресивну, тонізуючу (тонізує функцію мозку, серця, печінки) дію. Ароматичний адаптоген, сприяє швидкій та безболісній акліматизації.

Тонізує роботу серця, зменшує частоту серцевих скорочень і відновлює його нормальне функціонування після напруженої роботи. Підвищує ефективність периферичного кровообігу, оптимізує коронарний кровотік.

Потенціює роботу травної системи, нормалізує травлення, усуває неприємний запах з рота, послаблює нудоту, допомагає впоратися з блювотою, диспепсією, метеоризмом.

Має направлену дію на жіночу репродуктивну систему, регулює менструальний цикл, заспокоює і розслабляє при хворобливих менструаціях, тонізує матку.

Мелісова олія, благотворно впливає на психо-емоційний стан. Воно знімає симптоми депресії, стресу, шоку. Усуває дратівливість, неспокій, гнів, істерію, меланхолію, почуття страху, панічний стан. Аромат заспокоює і одночасно піднімає настрій, допомагаючи зберігати оптимістичний погляд на життя. Нормалізує сон і природні біоритми людини. Стимулює інтелектуальні центри, підвищує концентрацію уваги і пам'ять, збільшує здатність до засвоєння інформації.

Підходить для догляду за жирною і проблемною шкірою. Усуває гнійничкові висипання, інфільтрати, фурункульоз. Зупиняє кровотечу з ран, протидіє грибковим інфекціям, а також екземі. Є потужним противогерпетичним засобом. Відновлює первісний колір губ.

Перешкоджає облисінню. Нормалізує жирову секрецію шкіри голови. Очищає жирне волосся, підвищує їх тонус, запобігає склеювання і пониклий «брудний» вид, усуває лупу.

Мелісова олія є прекрасним репелентом, яке ефективно відлякує комах. Змазування місць укусів комах нерозбавленим ефірним маслом усуває біль, свербіж, печіння, набряклість і почервоніння.

Показання до застосування:

Володіючи антивірусним та імуномодулюючою дією, мелісова олія дуже ефективно при герпесі, оперізуючому лишаї, грипі, ГРЗ, бронхіті. Як противоінфекційний засіб її використовують для обробки ран після собачих і котячих укусів.

Мелісова олія допомагає при емоційних і вегетативних розладах. Її застосовують при стресі, нервовому напруженні, дратівливості, занепокоєння, нападах гніву, почуття страху, меланхолії, безсонні, астенії, рухової слабкість, судомах, зниженні розумової та фізичної працездатності, схильності до запаморочень, потемніння в очах, непритомності. Олія використовується для виведення з панічних, істеричних і шокових станів.

Цей засіб застосовують при больових відчуттях в області серця, серцебитті (тахікардії, серцевої аритмії), порушеннях периферичного кровообігу, гіпертонічній хворобі, флебітах, ендартеріїтах, варикозному розширенню вен.

Мелісова олія також використовується при захворюваннях дихальної і травної систем, викликаних нервовими розладами: бронхоспазмах, шлункових і кишкових кольках, нетравленні шлунка, діареї, нудоті, метеоризмі. Вважається, що це масло заспокоює прискорене дихання.

Його застосовують як ефективний засіб при головному болю і мігрені, а також зубного болю, болях у суглобах, невралгії (лицьова, зубна, вушна), ревматизмі, спастичних болях у шлунку і кишечнику.

Як визнаний антиаллергічний засіб мелісова олія показана при різних видах алергії і бронхіальної астми.

Ця олія ефективна при нерегулярних менструаціях, тривалих і рясних маткових виділеннях, передменструальному і клімактеричному синдромі.

Ефірна олія меліси широко застосовується в косметиці вищого класу, як засіб для догляду за жирною, вугруватої, пористою шкірою, губами (відновлює колір червоної кайми губ), жирним волоссям, а також при лупі, екземі, герпесі, укусах комах, синцях і набряклості в області травми, дефектів трофіки тканин.

Способи застосування:

При герпесі нерозбавлену олію наносять на уражені ділянки.

Для масажу 3-4 краплі на 10 мл транспортної рослинної олії .

Для компресів — 2-3 краплі на 1 склянку теплої води.

Для збагачення кремів, шампунів, тоніків — 2-4 краплі на 5-10 мл основи.

У аромалампи — 2-3 краплі.

У ванну — 3-5 крапель олії, попередньо змішаного з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, вершків, сироватки, розчину морської або кухонної солі).

Інше застосування:

Melissa indicum іноді використовується як компонент лікарських препаратів. Застосовується в харчовій промисловості як віддушка, а також при виготовленні алкогольних і безалкогольних напоїв. Широко використовується при виготовленні духів і туалетної води. «Чисте» масло меліси лікарської в парфумерії та ароматерапії застосування не знайшло з-за дуже великої ціни, тим більше, що вдалося підібрати більш дешеві суміші, моделюючі аромат і лікувальні властивості меліси (лимон, лемонграс, цитронелла та їх фракції при спільній дистиляції з мелісою у вакуумі).

Поєднується з оліями:

Базиліка, герані, жасмину, іланг-ілангу, імбиру, лаванди, лавра, ладану, майорану, мирта, ялівцю, неролі, троянди, розмарину, ромашки, а також з іншими квітковими і цитрусовими оліями.

Компліментарні олії – імбир, герань, рожеве дерево. Додавання комплементарної олії імбиру надає цьому аромату арисократичну витонченість

Запобіжні заходи:

Не застосовувати при вагітності (особливо у перші 5 місяців). Не використовувати більше двох тижнів підряд. Не використовувати у вигляді інгаляцій (може викликати хімічний опік слизової). Різкий запах меліси може викликати короткочасний ларингіт, захриплість і першіння в горлі, що слід враховувати лекторам, дикторам, викладачам, співакам. Не рекомендується застосовувати в спеку та при сильній спразі, так як воно збільшує потовиділення. Олія може дратувати чутливу шкіру.

Умови зберігання:

Щоб уникнути окислення цитраля і появи перекисних сполук, що спотворюють ароматичний букет і здатних викликати роздратування шкіри, мелісову олію слід зберігати в герметично закритому без доступу повітря і світла в холодильнику. «Чиста» ефірна олія меліси нестійка, протягом 2 – 3 місяців втрачає товарний вигляд із-за зміни запаху і консистенції.

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку