Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна пачулі 5 мл
70,20 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
115645
У список

Олія ефірна пачулі 5 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
70,20 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 48203432
Бренд Ароматика
Об'єм 5 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 21.10.2023
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ЕФІРНА ПАЧУЛІЄВА

Отримують:

Методом парової дистиляції з ферментованого висушеного листя пачулі - Pogostemon patchoulу, Pogostemon cablin Benth. (сімейство ясноткові – Lamiaceae). Перед паровою дистиляцією листя піддають ферментативному сушінню, під час якого відбувається збільшення кількості і поліпшення якості олії. Процес відгонки триває до 36 годин гострою парою (паром підвищеного тиску).

Походження рослини:

Тропічні райони Азії (Індонезія, Філіппіни).

Поширення рослини:

У дикорослому стані зустрічається на Філіппінах, в Індонезії, Китаї. Рослину широко культивують для виробництва ефірної олії в Індії, Китаї, Малайзії, Південній Америці

Властивості олії:

В'язка рідина гірчично-зеленого, зеленувато-коричневого, жовтувато-бурого, темно-червоного або червоно-коричневого кольору, що володіє сильним, надзвичайно багатим деревно-бальзамічним і солодко-пряним запахом підвищеної стійкості, з трав'янисто-землистим і плісняво-камфорним відтінками. В процесі старіння якість олії поліпшується, оскільки витримана олія відрізняється більш тонким ароматом. Це виражається в тому, що гострий зелений (запах зелені) і пліснявий відтінки зникають, а відчуття солодощі посилюється. Олія важка, щільна, густа, з-за чого її іноді складно отримати через дозиметр флакона. На холоді олія виділяє камфороподібну тверду кристалічну речовину. На промокальному папері олія залишиться помітною протягом тижнів і навіть місяців.

Основні компоненти олії:

Унікальність складу пачулієвої олії полягає в тому, що вона містить, в основному, сесквітерпенові сполуки, в тому числі α-копаен, α-пачулен, β-пачулен, β-каріофілен, α-гвайен, γ-гурьюнен, сейшелен, булнезен, погостол, нор-пачуленол, пачулол (пачулієвий спирт). Пачулієвий спирт (пачулол) є основною речовиною, що надає характерний аромат цій олії. Причому основним носієм запаху пачулі є (-)-пачулевий спирт, тоді як (+)-енантіомер пахне значно слабкіше.

Дія:

Бактерицидна, фунгіцидна, противірусна, сечогінна, протизапальна, антисептична, жарознижувальна, в'яжуча, загоювальна, високо антиоксидантна, тонізуюча , заспокійлива, антидепресивна, цитофілактична, протиблювотна , антитоксична , дезодоруюча, інсектицидна.

Ароматичний адаптоген, надає загальнозміцнюючу дію, оптимізує роботу механізмів саморегуляції. Зміцнює імунну та статеву системи. Потужний еротичний стимулятор (афродізіак): стимулює сексуальне бажання і статеву активність, усуває статеву холодність і безсилля, посилює чуттєве сприйняття статевого акту. Ефективна при імпотенції і фригідності.

Виявляє протинабрякову і легку сечогінну дію. Ефективний гігієнічний засіб для догляду за органами репродукції. Застосовується при запальних процесах органів сечостатевої системи. Володіє підсушуючою дією, нормалізує надмірні секреторні виділення з піхви, не допускає впровадження і ріст патогенної флори, усуває запальні процеси.

Оптимізує травлення. Усуває запалення гемороїдальних вузлів.

Пачулієве масло - відмінний засіб, що регулює психо-емоційний стан і врівноважує фізіологічні процеси у нервовій системі. Не володіючи вираженою седативною або виразною стимулюючою дією, воно не порушує ні психологічного, ні фізіологічної рівноваги. Помірно тонізуючи, викликає прилив природної бадьорості, знімає млявість, прояснює і протвережує розум, активізує творчу діяльність, підвищує концентрацію уваги і продуктивність сприйняття. Знімає зайву нервозність. Володіє потужним антидепресивну дію, сприяє полегшенню почуття страждання, допомагає об'єктивно дивитися на речі і реагувати на поточні ситуації, сприяючи тим самим розв'язанню складних питань. Пачулі - аромат медитації, відкриває глибокий, тонкий світ аналізу та інтуїції.

Живить, освіжає, відновлює та пом'якшує суху, втомлену шкіру. Найприкметніше косметичний властивість масла пачулі полягає в стягивающем і рубцующем ефекті. За рахунок стягуючого дії підвищується еластичність шкіри, «окреслюються» пружні контури фігури, усуває в'ялість грудей, живота і стегон, рубці і зморшки розгладжуються. Масло має репутацію регенератора тканин. Воно сприяє швидкій епітелізації та повноцінної регенерації. Надає цілющу дію на загрубілу, потріскану шкіру. Усуває роздратування і лущення, покращує стан запалених ділянок. Поєднання регенеруючих і антисептичних властивостей сприяє швидкому загоєнню тріщин, порізів, саден, гнійних ран, виразок. Регулює роботу сальних і потових залоз. Оскільки олія перешкоджає рясному потовиділенню і одночасно є дезодорантом, його можна використовувати в жарку погоду і в емоційній обстановці. Пачулієва олія покращує стан шкіри при вугровій висипці. Вона ефективна при алергічних дерматитах, запаленнях нейроендокринного характеру, грибкових інфекціях, екземі. Позитивно впливає на проблемну шкіру голови, зміцнює, надає силу, еластичність і блиск волоссю, усуває лупу.

Володіючи вираженими діуретичними властивостями, виводить зайву рідину із тканин, і застосовується при лікуванні целлюлитной шкіри. Оскільки олія до того ж зменшує апетит, воно дуже вдало впишеться в комплекс заходів по зниженню ваги. Використання олії сприяє підтягуванню шкіри, дещо обвислій в результаті дієти і схуднення.

Досить ефективно позбавляє від неприємних наслідків укусів комах та змій. Ефективна проти молі. Ідеальний засіб для гардеробів, залишає легкий шлейф аромату пачулі на одязі.

Показання до застосування:

Завдяки потужній антивірусній , антибактеріальній і мікосептичній дії пачулієву олію широко використовують при грипі, застуді, ГРВІ, герпесі, оперізуючому лишаї, важко загоювальних ранах і саднах, грибкових ураженнях стоп, опіках, інфекційно-запальних захворюваннях органів сечостатевої системи. Його застосування в гінекології дуже ефективно (у поєднанні з ефірною олією чайного дерева) при мікозах у вигляді вагінальних зрошень.

Як еротичний стимулятор застосовується при статевому безсиллі у чоловіків та статевої холодності (фригідності) у жінок. У поєднанні з іншими ефірними оліями(іланг-иланговою, неролієвою, лимонною, бергамотовою, жасминовою, рожевою, гераніевою , розмариновою) його зазвичай використовують для створення атмосфери інтиму, а також в масажних композиціях для еротичного масажу.

Застосування олії пачулі показано при функціональних порушеннях нервової системи, розумовій та фізичній втомі, астенії, психо-емоційних порушенях, депресії.

Пачулієва олія — ідеальний засіб для догляду за старіючою, сухою, в'ялою, пористою шкірою. Його застосування показане при екземі, вугровій висипці, імпетиго, укусах комах, шкірних проявах алергії, тріщинах на шкірі, грибкових інфекціях, ранах, порізах, саднах. Рекомендується при жирному волоссі і лупі.

Способи застосування:

Для масажу 6-8 крапель ефірної олії на 10 мл базисної олії. Для рефлексомасажу його змішують з жирною рослинною олією в співвідношенні 1:1.

Для збагачення кремів і тоніків — 5-7 крапель на 5 мл основи.

Для вагінальних зрошень - 3-4 краплі суміші ефірних олій пачулі і чайного дерева (1:1) на 1 склянку теплої води.

Для ванни — 4-6 крапель олії, попередньо змішаного з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, вершків, сироватки, розчину морської або кухонної солі).

Для аромаламп — 3-5 крапель.

Для обприскування як інсектицидного засобу — 7 крапель олії на 10 мл 90 % етилового спирту.

Інше застосування:

Пачулієве ефірне масло є натуральним фіксатор запахів, надаючи їм «чуттєвий» відтінок. Тому його широко використовують у виробництві парфумерних і косметичних виробів, мила, дезодорантів, ароматизаторів, репелентів від молі.

Є важливою і цінною сировиною для парфумерної промисловості (особливо французької школи), де знаходить широке застосування. У високоякісних парфумів воно є необхідним і навіть обов'язковим компонентом. Важко знайти високоякісну парфумерну композицію «східного» типу, яка не містила б олії пачулі. Ця олія надає духам силу, характер, привабливість і міцність.

Оскільки ця олія чудово маскує неприємний смак і запах, тому його використовують в якості ароматизатора харчових продуктів, а також алкогольних і безалкогольних напоїв.

На Сході олію застосовують для ароматизації постільної білизни та одягу. В Індії використовується в лікувальних цілях.

Поєднується з оліями:

Бергамоту, гвоздики, герані, жасмину, імбиру, лаванди, ладану, лимонної трави, мірри, ялівцю, неролі, троянди, рожевого дерева, санталу, сосни, ферули, шавлії, елемі.

Компліментарні олії іланг-іланг, грейпфрут, лимон, троянда, імбир (який додають для осушення болотного відтінку першого тону).

Запобіжні заходи:

Явних протипоказань до застосування олії немає. Однак небажано використовувати його при вагітності і підвищеній чутливості до компонентів олії. При невеликій дозі олія надає заспокійливу, а при значному – стимулюючу дію. Може знижувати апетит.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Відгуки користувачів

5.0
1 відгук
5 зірок
100% (1)
4 зірки
0% (0)
3 зірки
0% (0)
2 зірки
0% (0)
1 зірка
0% (0)
  1. Марина
    23.01.20
    Замечательное масло!
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку