Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна сосни альпійської 10 мл
60,10 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
203116
У список

Олія ефірна сосни альпійської 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
60,10 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031052689
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

Олія ефірна Сосни альпійської

Отримують:

методом парової дистиляції з хвої сосни гірської (синоніми: сосна альпійська або швейцарська ) - PinusmontanaMill. (синоніми: PinusmugoTurravar. pumilio, PinuspumilioHaenke, PinismughusScop. ), сімейство соснові – Pinaceae.

Властивості олії:

Прозора або жовтувата легко текуча рідина з схожим на хвою приємним інтенсивно бальзамічним запахом з жирною нотою. В залежності від місця зростання, сонячного впливу і грунту аромат олії може змінюватися від м'якого, зрілого до різкого і жирного.

Основні компоненти олії:

α-пінен (10%), β-пінен (5%), лімонен (4%), α-феландрен (17%), Δ3-карен, каприловий альдегад (0,5%), борнеол (10%), борнілацетат (5%), камфора, α-терпінеол, терпинилацетат, цитронелол, цитронеллилацетат, куміновий альдегід, метиловий ефір тимолу та інші. Частка монотерпенових вуглеводнів в олії перевищує 75%.

Дія:

загальностимулююча, тонізуючиай, протизапальниа, жарознижувальниа, спазмолітична, антиоксидантна, імуномодулююча, болезаспокійлива, діуретична, відхаркувальна , жовчогінна , протинабрякова, місцевоподразнювальна, протиблювотна, дезінфікуюча, дезодоруюча, бальзамувальна. Стимулює кору надниркових залоз. Адаптоген.

Олія має високу проти кандидозну , вируцидну і бактерицидну активність (проте, до L-форм стрептокока активність невисока). При ароматизації повітря в приміщенні в ньому гинуть практично всі патогенні бактерії і віруси. Як могутній антисептичний засіб застосовується для дезінфекції повітря під час епідемії грипу. Олія підвищує імунологічну реактивність і неспецифічну резистентність організму, допомагаючи краще протистояти інфекції. Сприяє виведенню токсинів через шкіру. Знижує високу температуру тіла. Усуває слабкість, млявість, напади запаморочення, пітливість після перенесених хвороб.

Стимулює секрецію бронхіальних залоз, розріджує мокротиння і полегшує її відтік, сприяючи усуненню запальних процесів в бронхах і санації трахеобронхіального дерева. Олія сприяє оптимізації легеневого газообміну, підвищуючи продуктивність дихання. Усуває кашель різної етіології (професійні шкідливості, куріння, інфекція).

Надає антисептичну і протизапальну дію на сечові і жовчні шляхи. Зменшує запальні процеси у жовчному міхурі й передміхуровій залозі. Знімає спазми сечоводів, розчиняє камені і виводить пісок з сечового міхура і нирок. Перешкоджає розвитку жовчнокам'яної хвороби. Будучи легким сечогінним засобом, справляє протинабрякову дію. Позитивно впливає на травлення при порушеннях роботи кишечника.

Стимулює кровообіг, нормалізує серцевий ритм і кров'яний тиск. Є потужним кровоспинним засобом, застосовуваним при травматичних кровотечах.

За рахунок активізації кровообігу надає зігріваючу дію, зменшує біль, усуває набряки і запалення при артритах, артрозах, ревматизмі, подагрі, остеохондрозі, ішіасі, міозитах, невритах і невралгіях.

Стимулює розумову діяльність, робить благотворний вплив на стан розумового перенапруження і при занепаді сил. Відновлює душевну рівновагу, усуває нервове тремтіння, допомагає впоратися зі стресовими ситуаціями, невпевненістю у своїх силах і розгубленістю.

Має репутацію ефективного засобу вирішення чоловічих проблем сексуального плану. Перешкоджає передчасному сім'явипорскуванню. Застосовується при білях і метриті (запаленні матки).

Покращує трофіку тканин. Омолоджує шкіру, відновлює її еластичність і пружність шкіри, розгладжує зморшки. Сприяє виведенню токсинів через шкіру, підвищує її захисні функції. Нормалізує фізіологічну чутливість шкірних рецепторів. Благотворно позначається на стані набряку шкіри. Допомагає при роздратуванні, надмірно рясному потовиділенні, фурункульозі, себореї, екземі, псоріазі, запальної висипки і висипу нейроендокринного характеру. Сприяє загоєнню ран. Зміцнює волосся, перешкоджає їх випадінню, позбавляє від лупи.

Показання до застосування:

ГРЗ, застуда, грип, ларингіт, трахеїт, гострий і хронічний бронхіт, пневмонія, туберкульоз легень, астма. Профілактика грипу. При гострих респіраторних захворюваннях соснову ефірну олію використовують як бактерицидний і відхаркувальний засіб у вигляді холодних або гарячих інгаляцій, розтирань, масажу.

При захворюваннях сечовивідних шляхів (пієлонефрит, цистит, уретрит), простатиту, імпотенції, хворобливих менструаціях, клімактеричному синдромі, холециститі, жовчо - і сечокам'яної хвороби, невритах, невралгіях артритах, остеохондрозі, подагрі, ревматичних і м'язових болях поряд з аромамасажем показано аромаванни.

Показаннями до застосування соснової олії також є порушення периферичного кровообігу, тромбофлебіт, зниження імунітету, пародонтоз, стоматит, астенічні стани, зниження фізичної та розумової працездатності, стрес, літній вік, адаптація до нових кліматичних умов, фурункульоз, рани, опіки, надмірне потіння ніг.

Збагачені сосновим ефірною олією креми, тоніки, шампуні, ополіскувачі використовують у косметиці та дерматології при нейродермітах, лишаї, дерматитах, шкірної висипки, герпесі, целюліті, тріщинах, випадінні волосся, облисінні, фурункульозі, себореї, гіпергідрозі, набряки на обличчі, глибоких зморшках, в'ялої шкірі, порізах, виразках, корості, педикульозі.

Способи застосування:

Для інгаляцій – 2-3 краплі, тривалість процедури 5-7 хв. При захворюванні органів дихання хороші результати дають інгаляції сумішшю, що складається з 1г лавандової, 2г соснової, 2г тим'янової, 4г евкаліптової ефірних олій і 150 мл етилового спирту 90%.

Для розтирань — 7-9 крапель на 15 мл базисного жирного олії.

Для масажу — 7-10 крапель на 10 мл рослинної олії.

Для збагачення кремів, тоніків — 4-5 крапель на 5 мл основи.

Спиртовий розчин для сауни: 5 крапель на 10 мл 90% етилового спирту. 10 крапель цього розчину на 10 л води.

В аромалампу — 4-5 крапель олії.

У ванну — 4-6 крапель олії, попередньо змішаного з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, сироватки, розчину морської або кухонної солі).

Інше застосування:

Олію використовують як віддушку для мила, туалетної води, піни для ванн, в парфумерії, а також як ароматизатор харчових продуктів, алкогольних і безалкогольних напоїв.

Поєднується з оліями:

гвоздики, кедра, кипариса, кориці, лаванди, мирта, найоли, розмарину, чебрецю, чайного дерева, евкаліпта. Компліментарні олії лаванди, рожевого дерева, мирта, цитрусових

Запобіжні заходи:

Перевіряти аромат на індивідуальну переносимість. Не використовувати безперервно більше 7 днів. На відміну від деяких інших олій хвойних порід олія сосни гірської не дратує нирки, проте все ж таки слід утриматися від його застосування при гострому запаленні нирок.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла в недоступному для дітей місці. Олія не підлягає тривалому зберіганню. Зберігати в прохолодному місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку