Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна сосни сибірської 10 мл
53,00 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
76336
У список

Олія ефірна сосни сибірської 10 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
53,00 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031051170
Бренд Ароматика
Об'єм 10 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ЕФІРНА СОСНИ СИБІРСЬКОЇ

Отримують:

Методом парової дистиляції з хвої сосни сибірської (званої також сибірським кедром) - Pinus sibirica (сімейство соснові – Pinaceae).

Поширення рослини:

Сосна сибірська, ймовірно, є формою сосни європейської (сосни кедрової) - Pinus cembra. Цей вид володіє величезним широтно-бореальним ареалом, який розташований в Євроазіатської тайговій області. Сосна сибірська росте на північному-сході європейської частини Росії, в Західному Сибіру по всій лісовій смузі, у східній Сибіру до кордону вічної мерзлоти, утворюючи значні ліси у всій тайговій зоні.

Властивості олії:

Прозора безбарвна або світло-жовта рідина з тонким, свіжим, пряним, смолистим, деревним, бальзамічним ароматом, що нагадує камфорний.

Основні компоненти олії:

Склад олії складний і різноманітний. Основними компонентами ефірної олії є кадинен та борнілацетат (2-10%). У його складі також присутні пінен, карен, сильвестрен, терпінеол, фелландрен, лімонен, дипентен, мірцен, камфора, капроновий і анісовий альдегід, смоляні кислоти.

Дія:

Загальнозміцнююча, антимікробна, протизапальна, болезаспокійлива, відхаркувальна, ранозагоювальна, кровоспинна, імуномодулююча , жовчогінна, сечогінна, антиоксидантна, заспокійлива.

Покращує кровообіг. Масаж з ефірною олією сосни сибірської знімає втому, покращує периферичний кровообіг і лімфатичний відтік, усуває венозні застої у кінцівках, м'язові спазми, ревматичні болі й невралгії. Ванни надають загальнозміцнюючу і заспокійливу дію, знімають втому і нервову напругу. Поцедури з ефірною олією сибірського кедра підвищують захисні сили організму, посилюють процеси відновлення енергії, допомагаючи відновити фізичні сили після хвороб і надмірних навантажень.

Застосовується в косметології як засіб, що живить, очищає розгладжуючи , омолоджуючи шкіру. Покращує її пружність. Олія підсилює захисні властивості шкіри, підвищує її опірність до несприятливих зовнішніх факторів. Сприяє загоєнню ран.

Ефірна олія сосни сибірської є ефективним репелентом. Цю властивість олії використовують для просичення деревини та фурнітури з метою збереження їх від руйнування комахами.

Показання до застосування:

Ефірна олія сосни сибірської - ефективний засіб лікування простудних захворювань, синуситу, бронхіту, пневмонії, туберкульозу, кашлю курців, м'язових спазмів, ревматичних болів. При інгаляції ефірну олію сосни сибірської комбінують з іссоповою, евкаліптовою, кипарисовою або миртовою.

Надаючи загальнозміцнюючу дію, олія показана при нестачі енергії, слабкості, у період одужання після виснажливої хвороби, а також як регулюючий засіб при станах безнадії, страху, депресії.

Антисептичну і стимулюючу властивості ефірної олії широко використовують у дерматології й косметиці. Це прекрасний засіб для догляду за шкірою будь-якого типу. Олію застосовують при інфікованих ранах, фурункульозі, себореї, обмінно-нервовій висипці, нейродермітах, акне, екземі, грибкових ураженнях шкіри, надмірному потовиділенні, випадінні волосся. Поєднання евкаліптової, м'ятної, лимонної олії з ефірною олією сибірського кедра є прекрасною композицією для сауни.

Способи застосування:

Для інгаляцій – 2-3 краплі, тривалість процедури 5-7 хв. При захворюванні органів дихання хороші результати дають інгаляції сумішшю, що складається з 1г лавандовї, 2г сосновї, 2г тим'янової, 4г евкаліптової ефірних олій і 150 мл етилового спирту 90%.

Для розтирань — 7-9 крапель на 15 мл базисного жирного олії.

Для масажу — 7-10 крапель на 10 мл рослинної олії.

Для збагачення кремів, тоніків — 4-5 крапель на 5 мл основи.

Догляд за волоссям - 5 крапель олії на 10 г шампуню - ополіскувача (основи).

Спиртовий розчин для сауни: 5 крапель на 10 мл 90% етилового спирту. 10 крапель цього розчину на 10 л води.

В аромалампу — 4-7 крапель олії на кімнату площею 15 м2. Можна ароматизувати приміщення з пульверизатора, попередньо збивши кілька крапель олії з водою.

У ванну — 4-6 крапель олії, попередньо змішаного з емульгатором (1/4—1/3 склянки молока, сироватки, розчину морської або кухонної солі).

Інше застосування:

Оліювикористовують як віддушку для мила, туалетної води, піни для ванн, в парфумерії, а також як ароматизатор харчових продуктів, алкогольних і безалкогольних напоїв.

Поєднується з оліями:

Гвоздики, кедра, кипариса, кориці, лаванди, мирта, найоли, розмарину, чебрецю, чайного дерева, евкаліпта. Компліментарні олії лаванди, рожевого дерева, мирта, цитрусових.

Запобіжні заходи:

Індивідуальна непереносимість. Не використовувати безперервно більше 7 днів. Слід утриматися від застосування олії при гострому запаленні нирок. Не допускати попадання олії на слизову оболонку порожнини рота, носа і оболонку очей. У разі попадання олії в очі - негайно промити проточною водою або протерти тампоном, змоченим жирною рослинною олією.

Умови зберігання:

Ефірні олії зберігаються у щільно закупорених флаконах з темного скла в недоступному для дітей місці. Олія не підлягає тривалому зберіганню. Зберігати в прохолодному місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

 

 

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку