Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна тмину чорного 50 мл
0,00 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
170044
У список

Олія ефірна тмину чорного 50 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
0,00 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 4820031052399
Бренд Ароматика
Об'єм 50 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

ОЛІЯ ЧОРНОГО КМИНУ АБО ЧОРНУШКИ ПОСІВНОЇ (Oleum Nigelae sativae, Oleum Cumini nigri)

Отримують:

з насіння чорнушки посівної або чорного кмину – Nigella sativa L. (родина жовтецеві – Ranunculaceae).

Короткий опис рослини:

Чорнушка посівна - однорічна трав'яниста рослина заввишки до 40 см з прямостоячим розгалуженим стеблом, перисторозсіченим листям і великими блідо-голубими квітками. Плід – збірна листівка, насіння - чорні, клиновидні, грановані. Насіння чорнушки містять 30-40 % жирної олії, 0,5–1,5 % ефірної олії, вітаміни З, Е, флавоноїди (кверцетин, кемпферол), стероїди, алкалоїди, хінони, тритерпенові сапоніни, фермент ліпазу, мінеральні речовини, меланін. Рослину вирощують для одержання ароматного насіння, відомого під назвою «чорний кмин».

Походження та поширення рослини:

Чорнушка посівна походить із Середземномор'я. У Західній Європі рослина культивується як пряна і технічна.

Історичні відомості

Чорнушка широко використовувалася в стародавній медицині, як Заходу, так і Сходу. В арабській медицині чорний кмин вважають рослиною пророка Мухаммеда, який говорив: «Чорний кмин є ліками від усіх хвороб, крім «саам» («саам» – смерть).

Властивості і склад олії:

У його складі жирногомасла чорного кмину виявлені олеїнова (48,8 %), лінолева (37,6 %), міристинова, пальмітинова, стеаринова (у сумі 11,8 %), ліноленова (1,88 %), ейкозадіеновая і петрозеліновая (11 %) кислоти.

Дія та показання до застосування олії:

Олія чорного кмину проявляє антибактеріальну, мікосептичну, антивірусну, протизапальну, тонізуючу для шкіри дію. Будучи ефективним тонізуючим засобом, олія чорнушки посівної надає шкірі здоровий вигляд, пружність, усуває набряклість. Її рекомендують для догляду за проблемною, запаленої, особливо жирною шкірою. Її застосовують при вугровій висипці, а також для профілактики і лікування грибкових захворювань. Олія чорного кмину показана для догляду за волоссям. Вона сприяє прискоренню їх росту і запобігає передчасному посивінню. Олія чорнушки посівної є відмінним засобом догляду за руками.

В даний час з насіння чорнушки отримують ферментний препарат нигедазу, який застосовується при хронічних панкреатитах зі зниженою ферментною (ліполітичною) активністю та при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Способи застосування:

Олія чорного кмину застосовується в чистому вигляді, у складі сумішей з іншими оліями, як базова олія для створення аромакомпозицій з натуральними ефірними оліями, а також для збагачення готових косметичних засобів (кремів, масок, шампунів, бальзамів). Олія застосовується у вигляді аплікацій, пов'язок, змазувань, входить до складу масажних і косметичних сумішей.

Маска для проблемної шкіри. Половину чайної ложки олії чорного кмину змішати з 1 столовою ложкою оливкової олії. Отриману суміш нанести на обличчя і залишити на 1 годину, потім змити водою з дитячим милом.

Аплікація для жирної шкіри. У 1 столову ложку олії чорного кмину додати 4 краплі бергамотового, 4 краплі ялівцевої, 2 краплі розмаринової і 1 краплю базилікової ефірної олії . Аромакомпозицію нанести на шкіру на 15-20 хв, залишки зняти серветкою.

Масажний мішечок для прийняття ванн. В мішечок з марлі насипати 1-1,5 склянки вівсяних пластівців і додати 1 чайну ложкуолії чорного кмину, 1 чайну ложку жирної кедрової олії, 5 крапель розмаринової і рожевої ефірної олії. Регулярне використання мішечка замість мочалки зробить шкіру ніжною і бархатистою.

Масаж рук. 1 чайну ложку олії чорного кмину змішати з 1 чайною ложкою ромашкової і 1 чайною ложкою оливкової жирних олій. Сумішшю масажувати кисті рук, залишки олії зняти серветкою.

Маска для волосся і шкіри голови. 2 столові ложки олії чорного кмину змішати з 2 столовими ложками жирної ромашкової олії, а потім додати 6-8 крапель розмаринової, 10-12 крапель кедрової і 3-5 крапель бейевої ефірної олії. Аромасуміш нанести на волосся, втерти в шкіру волосистої частини голови, через 20 хв змити шампунем.

Інше застосування:

Олію чорнушки використовують в якості ароматизатора в харчовій промисловості і кондитерському виробництві. Насіння чорнушки застосовують як прянощі в хлібопеченні і при квашенні овочів.

Протипоказання:

Індивідуальна непереносимість. Не рекомендується при вагітності.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку