Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна ялівцева 20 мл
0,00 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
232678
У список

Олія ефірна ялівцева 20 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
0,00 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Бренд Ароматика
Об'єм 20 мл
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

Олія ефірна ялівцева інструкція по застосуванню

Отримують парової дистиляцією попередньо розім'ятих свіжих або сухих шишко-ягід другого року (синього кольору) ялівцю звичайного - Juniperus communis L. (сімейство кипарисові - Cupressaceae). Рідше ефірне масло отримують з хвої і деревини.

Поширення рослини

Зростає переважно в північній півкулі (Європі, Сибіру, ​​Кавказі, Гімалаях, Північній Америці). Широко культивується як декоративне і ефіроолійних рослин.

Властивості масла

Рухома, безбарвна або жовтувато-зелена рідина зі свіжим деревно-бальзамічним запахом і злегка пекучим гірким смаком. При зберіганні масло змінює запах і стає більш в'язким через полімеризації МІРЦ.

Основні компоненти олії:

α- і β-пінен, α-туйен, камфен, Сабіна, мирцен, фелландрен, терпінен, цимен, лімонен, терпінолен, терпінен-4-ол, α-терпінеол, борнілацетат, α-Кубеба, α-копати, елементів, β -каріофіллен, α-гумулен, біціклогермакрен, кадинен, гермакрен D, гермакрен В, Т-кадінол, α-кадінол. У маслі виявлено 174 компонента, з яких кількісно переважають монотерпенові вуглеводні.

Дія:

тонізуючу, загальностимулюючу, бактерицидну, антисептичну, відхаркувальну, протизапальну, спазмолітичну, детоксицирующее, сечогінну, жовчогінну, потогінну, местнораздражающее, ранозагоювальну, інсектицидну.

Найяскравішим цілющим якістю ялівцевого масла є його сечогінний, протинабряковий і антитоксичну дію. Володіючи вираженим діуретичним ефектом, а також посилюючи лімфо і кровообіг, воно сприяє виведенню надмірної рідини з тканин і очищенню організму від шлаків і токсинів, особливо при зловживанні спиртним і жирною їжею. Усуває похмільний синдром. Нормалізує біохімічні показники і формулу крові. Сприяє розщепленню і виведенню з організму сечової кислоти, запобігає утворенню і відкладення каменів в нирках. Виводячи з організму токсини і усуваючи набряки, масло підвищує еластичність хрящової тканини, полегшує болі при ускладнення і скутості рухів у суглобах. Допомагає при подагрі, артритах, ішіасі, атеросклерозі і ревматизмі. Сприяє виходу сечі при збільшеною передміхуровій залозі. Є ефективним антисептиком для сечостатевого тракту. Має протизапальну дію на органи сечовиділення і репродукції як чоловіків, так і жінок. Нормалізує менструальний цикл, обсяг і регулярність менструацій. Стимулює статеву активність (афродизіак).

Крім цього, очищаючи стінки судин від атеросклеротичних бляшок, воно сприяє підвищенню їх еластичності і нормалізації кров'яного тиску. Допомагає швидко вийти з гипотонической нудоти: усуває запаморочення, потемніння в очах, нудоту і слабкість, пов'язані зі зниженням артеріального тиску. Обробка гемороїдальних вузлів жировим розчином ялівцевого масла усуває свербіння, запалення і кровоточивість.

Ялівцеве масло надає пом'якшувальну, відхаркувальну та протизапальну дію на органи дихання.

Крім того, воно сприятливо впливає на травну систему: стимулює секреторну активність травних залоз, нормалізує апетит, оптимізує процеси травлення, усуває метеоризм, надає регенеруючу дію на слизові оболонки, перешкоджає збільшенню ваги, є тоніком для печінки, покращує стан хворих на цироз.

Масло на організм надає загально стимулюючу дію, допомагаючи подолати млявість і сонливість, що виникають в результаті перевантаженості шлаками. Воно також впливає на психо-емоційний стан людини. Використання його в аромалампах, ваннах і масажі швидко і ефективно тонізує нервову систему, підвищує життєву активність, усуває стресові реакції і руйнівні емоції, позбавляє від дратівливості і «жовчності», відновлює душевну рівновагу. Допомагає при нав'язливих страхах, апатії, безсонні. Підвищує зібраність, творчі та ділові якості особистості. Прояснює розум, допомагає зберігати силу духу в складних ситуаціях і знаходити з них правильний вихід. Створює ідеальну атмосферу для центрирующих і медитативних вправ.

Ялівцеве масло є хорошим косметичним засобом, який підходить для догляду за шкірою будь-якого типу. Масло підвищує пружність шкіри, ліквідує її в'ялість, млявість, нечистий колір і стомлений вигляд. Воно служить тоніком для жирної шкіри, очищає пори, позбавляє від вугрової висипки. Найяскравішим косметичним якістю ялівцевого масла є його здатність стимулювати регенерацію клітин шкіри і перешкоджати росту рубцевої і атипові тканини. Воно усуває запальні процеси в шкірі і сприяє швидкій її регенерації при виразках і ранах, запобігаючи утворенню рубців. Масло сприяє усуненню інфільтратів, вугрової висипки, целюліту, стрий, екзематозні і алергічних дерматитів. Волоссю надає блиск, робить їх сильнішими, усуває лупу.

Завдяки дезинфікуючим властивостями ялівцеву масло очищає і освіжає повітря, в зв'язку з чим його з давніх часів використовували для профілактики інфекцій під час епідемій.

Масло згубно діє на бліх і кліщів.

Показання до застосування

Артрити, артрози, остеохондроз, люмбаго, забиті місця, розтягнення, набряки різного походження (серцеві, ниркові), ревматизм, подагра, хронічний бронхіт, туберкульоз легенів, ОРЗ, грип, цукровий діабет, атеросклероз, імпотенція, інфекція сечових шляхів і жовчного міхура, сечокам'яна хвороба, дерматози, мокнуча екзема, псоріаз, довго незагойні виразки, профілактика впливу на організм шкідливих хімічних факторів і малих радіаційних впливів, геморой.

Ялівцеве масло використовують як ефективний загальнозміцнюючий засіб. Його застосовують при хронічних запальних процесах жіночої і чоловічої сечостатевої системи (хронічні запалення в матці, простатит, уретрит). Ванни з додаванням ялівцевого масла нормалізують менструації і показані при аменореї. Інгаляції з ялівцевим маслом ефективно знімають запалення в легенях і бронхах і показані при застуді і грипі. Ефірна олія сприяє зменшенню вмісту цукру в крові при цукровому діабеті і зниження маси тіла при ожирінні. Масло усуває больовий синдром і запалення при артриті, ревматизмі, невриті і невралгії. Збагачені ялівцевим маслом масажні суміші ефективні при целюліті.

Ялівцеве масло використовують в якості ефективного косметичного засобу для догляду за жирною і нормальною шкірою, а також як засіб інтимної гігієни, яке нормалізує кислотно-лужну реакцію і бактеріальну гармонію статевих органів. Збагачені ялівцевим маслом креми, тоніки, ополіскувачі, маски, компреси рекомендуються при жирній і запаленій шкірі, відкритих порах, вугрової висипки, довго не загоюються виразках і ранах, инфильтратах, варикозних венах, екземі, псоріазі та інших дерматитах і дерматозах. Ополіскування голови після миття з додаванням ефірної олії позбавляє від лупи.

Ялівцеве масло відлякує кліщів і бліх і застосовується для дезінсекції помешкань і домашніх тварин.

способи застосування

Длямассажа 4-6 крапель на 10 мл базисного рослинного масла.

У аромалампу - 4-5 крапель.

Для інгаляцій - 2-3 краплі, тривалість процедури 4-7 хв.

Для збагачення кремів і тоніків - 5 крапель на 10 мл основи.

Для компресів - 5-7 крапель на 1 склянку води.

Як інсектицидний засіб - 5 крапель олії на 10 мл базисного рослинного масла.

Для обробки гемороїдальних вузлів - 5 крапель на 10 мл базисного рослинного масла.

Для ванн - 3-6 крапель олії, попередньо змішаного з емульгатором (1 / 4-1 / 3 склянки молока, вершків, розчину морської або кухонної солі).

Інше застосування

Ялівцеве ефірне широко використовується у фармацевтичній промисловості і ветеринарії для виготовлення сечогінних і проносних засобів. У парфумерії і косметиці застосовується в якості аромату. Знаходить застосування в харчовій промисловості, а також при виробництві лікеро-горілчаних виробів.

Шишкоягоди використовуються для лікувальних цілей, а також в якості ароматизатора спиртних напоїв (особливо джина) і пряної добавки при засолюванні риби і виробництві копченостей

Поєднується з маслами

апельсина, бергамота, ветівера, герані, грейпфрута, кедра, кипариса, лаванди, ладану, лайма, лемонграсу, меліси, розмарину, сантала, сосни, шавлії, елемі.

Компліментарний аромат - апельсин, лимон, лаванда.

Запобіжні заходи

Перевіряти аромат на індивідуальну переносимість. Не застосовувати при вагітності і гострих захворюваннях нирок (пієлонефрит, гломерулонефрит). Протипоказаний дітям до 3 років. З обережністю застосовувати при гіпертонічній хворобі. Небажано використовувати більше двох-трьох тижнів поспіль. При використанні не можна перевищувати дозування.

Умови зберігання

Ефірні масла зберігаються в щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Відгуки користувачів

5.0
1 відгук
5 зірок
100% (1)
4 зірки
0% (0)
3 зірки
0% (0)
2 зірки
0% (0)
1 зірка
0% (0)
  1. , євгеній
    17.03.21
    Действительно хороше масло.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку