Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Олія ефірна ялицева 20 мл
131,40 ₴
Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Арт.
114337
У список

Олія ефірна ялицева 20 мл

Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Немає в наявності
131,40 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Ароматика ТОВ (Україна, Київ)
Форма товару Олія ефірна
Штрих-код 48200790
Бренд Ароматика
Об'єм 20 мл
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

Олія ефірна ялицева інструкція по застосуванню

Отримують методом парової дистиляції з хвої і молодих пагонів (хвойних лапок) ялиці сибірської - Abies sibirica Ledeb. (Сімейство соснові - Pinaceae).

Хвойні лапки з товщиною гілок не більше 8 мм зрізають переважно навесні або на початку літа. Для отримання ефірного масла по можливості використовують свіжозрізані хвойні лапки, які перед завантаженням в апарати додатково подрібнюють.

Поширення рослини

Ялиця сибірська в природі зустрічається на сході і північному сході європейської частини Росії, на Уралі, в Західному і Східному Сибіру, ​​на Алтаї і в Саянах.

Властивості масла

Пихтовое ефірне масло - легко текуча безбарвна або слабо забарвлена ​​блідо-жовта рідина з пряним, солодкуватим хвойно-бальзамічним, смолистим запахом, характерним для хвої ялиці.

Основні компоненти олії:

α- і β-пінен, камфен, Δ3-карен, α- і β-фелландрен, α- і γ-терпінен, терпінолен, лімонен, камфора, борнеол, борнілацетат, Санта, мирцен, цинеол, ліналоол, β-каріофілен, α -гумулен. Найважливішим компонентом олії ялиці сибірської є (-) - борнілацетат, зміст якого зазвичай становить 28 - 40%.

Дія:

антисептичну, болезаспокійливу, протизапальну, відхаркувальну, імуномодулюючу, загальнозміцнюючий, заспокійливий, ранозагоювальну, антиканцерогенну, антиоксидантну, липотропное, радиопротекторное, адаптогенну, тонізуючу, дезодоруючу.

Масло має високу бактерицидну, фунгіцидної і антивірусною активністю. Воно дезінфікує повітря, очищає від пилу, плісняви, хвороботворних бактерій. Є прекрасним засобом для санації приміщень в лікарнях, школах, підприємствах, квартирах, місцях скупчення людей. При використанні масла для профілактики захворюваність на ГРЗ знижується на 32 - 44%, грипу - на 24 - 48%. Профілактична ароматерапія значно знижувала ризик ускладнень, якщо захворювання все ж виникало. Масло зменшує інтоксикацію і пов'язані з нею такі симптоми застуди і грипу, як біль в кінцівках, втома, розбитість, головний біль. Ефірна олія має протизапальну і відхаркувальну дію на органи дихання. При бронхо-легеневої патології сприяє санації трахео-бронхіального шляху і поліпшенню його прохідності. Діє як антисептик для сечовивідних шляхів.

Ялицеве ​​масло є імуномодулятором, який стимулює як Т-, так і В-ланку імунної відповіді. Воно підвищує резистентність організму при тривалому впливі малих радіаційних доз: покращує функцію косномозгового кровотворення, позитивно впливає на розвинулася при опроміненні лейкопенію, лимфопению і еритропоез.

Воно також оптимізує функціонування серцево-судинної системи, особливо при фізичних навантаженнях, надаючи виражений вплив на різні показники кровообігу. Масло покращує процеси провідності в міокарді, чинить кардіотонічну дію і усуває деякі функціональні порушення. Надаючи деякий судинозвужувальнудію, сприяє незначному підвищенню артеріального тиску, що позитивно при гіпотонії.

За рахунок зігріваючого ефекту масло заспокоює м'язові, ревматичні і артритні болю. Усуває запалення і набряклість при артритах, невритах, невралгіях, остеохондрозі.

Як вважають, ялицеве ​​масло стимулює роботу ендокринних залоз і благотворно впливає на інтенсивність обмінних процесів. Воно також підвищує гостроту зору і запобігає стомлення очей.

Аромат ялицевої олії має заспокійливу, гармонізують і тонізуючу дію. Він підвищує витривалість і працездатність, знімає хронічну втому. Масло зігріває, заспокоює, знімає стресові стани і позбавляє від саморуйнівну емоцій. Воно усуває пригнічений настрій, почуття самотності і покинутості. Вселяє оптимізм, зміцнює дух, посилює наполегливість і терпіння, надає протверезне дію.

Ялицеве ​​масло є визнаним протизапальний і антисептичний засіб для шкіри. Воно очищає шкіру, усуває вугри, фурункули, гнійничкові висипання, інфільтрати і грибкові ураження шкіри, є неперевершеним засобом проти обморожень. Масло знімає набряки, тонізує, омолоджує і розгладжує шкіру, сприяючи усуненню зморшок і підтягування старіючої в'ялої шкіри. Найяскравішим косметичним якістю ялиці є усунення важкого запаху ніг, обумовленого надлишковим потовиділенням (гіпергідрозом).

Показання до застосування

Профілактика і лікування гострих респіраторних захворювань і грипу. Інфекційно-запальні захворювання дихальної системи і ЛОР-органів: гострий і хронічний бронхіт, запалення легенів, нежить, кашель, туберкульоз легенів, ангіна.

Вторинні імунодефіцити і зниження загальної резистентності організму. Радіаційні впливи. Метеопатичних реакції і погана адаптація до нових кліматичних умов. Порушення антиоксидантної активності. Старіння організму, похилий вік. Іммунометаболліческая стадія канцерогенезу.

Атеросклероз, стенокардія, варикозне розширення вен, трофічні виразки.

Ревматичні болі. Невралгія, неврит, плескіт, артрит, артроз, міозит, остеохондроз, радикуліт, радикуліт.

Простатит, аденома передміхурової залози.

Пародонтоз, стоматит, гінгівіт, зубний біль.

Невроз, зниження розумової та фізичної працездатності. Втома очей.

Псоріаз, фурункульоз, карбункули, грибкові захворювання шкіри, обмороження, мокра екзема, гіпергідроз ніг.

Для усунення сторонніх запахів в приміщенні.

Способи застосування

У ванну вносять 8-10 крапель ефірного масла, попередньо змішаного з емульгатором (1 / 4-1 / 3 склянки молока, сироватки, розчину морської або кухонної солі).

Для масажу - 6-7 крапель на 10 мл базисного рослинного масла.

Для розтирань - 10 крапель олії на 10 г жирової основи.

Для збагачення кремів і тоніків - 4-6 крапель на 5 мл основи.

У аромалампу або інгалятор - 4-5 крапель (можна застосовувати щодня).

Інше застосування

Ялицеве ​​масло використовується як компонент ароматів при виробництві мила, добавок для ванн, дезодорантів, косметичних виробів і товарів побутової хімії (туалетних, миючих та дезінфікуючих засобів). Є сировиною для виробництва медичної камфори.

Поєднується з маслами

базиліка, кедра, лаванди, ладану, лимона, майорану, мирта, найолі, розмарину, рожевого дерева, сосни, кмину.

Компліментарний масло - кориця.

Запобіжні заходи

Слід врахувати, що застосування пихтового ефірного масла (і інших препаратів з ялиці, в тому числі камфори) протипоказано при схильності до судом, епілепсії, гострому запаленні нирок або індивідуальної нестерпності компонентів масла. Масло небезпечно в пожежному відношенні: температура спалаху 500С.

Умови зберігання

Ефірні масла зберігаються в щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку