Кофеин-бензоат натрия раствор для инъекций 100 мг/мл в ампулах по 1 мл 10 шт

Артикул: 76649
Оставить отзыв
№3 в категории «Кофеин»

Рейтинг популярности основан на фактическом количестве заказов клиентами сайта за последние 30 дней. Чем больше заказов, тем выше рейтинг.

40.00 грн.

Упаковка / 10 шт.

4.00 грн.

ампула

Цена актуальна на 00:15 | Годен до: июль 2024
Есть вопросы?
Нужна консультация?

Круглосуточная поддержка клиентов

Telegram Viber
Кому можно
Взрослым
Можно
Детям
с 12-ти лет
Беременным
Нельзя
Кормящим
Нельзя
Аллергикам
с осторожностью
Диабетикам
Можно
Водителям
с осторожностью
Торговое название Кофеин-бензоат натрия
Действующие вещества Кофеин
Количество действующего вещества 100 мг/мл
Форма выпуска раствор для инъекций
Количество в упаковке 10 ампул по 1 мл
Первичная упаковка ампула
Способ применения Подкожное
Взаимодействие с едой Не имеет значения
Температура хранения от 15°C до 25°C
Чувствительность к свету Не чувствительный
Признак Отечественный
Происхождение Химический
Рыночный статус Традиционный
Производитель ГНЦЛС ТОВ ЗДОРОВЬЯ
Страна производства Украина
Заявитель Опытный завод "ГНЦЛС"
Условия отпуска По рецепту
Код АТС

N Препараты для лечения заболеваний нервной системы

N06 Средства стимулирующие нервную систему

N06B Психостимуляторы, средства применяемые при синдроме нарушения внимания и гиперактивности (adhd), и ноотропные средства

N06BC Производные ксантина

N06BC01 Кофеин

Производитель
Опытный завод "ГНЦЛС", ООО/Здоровье, ФК, ООО, Украина
Показания
Инфекционные и другие заболевания, сопровождающиеся угнетением центральной нервной системы и сердечно-сосудистой системы (острая сердечная недостаточность), угнетение дыхания, асфиксия, отравление наркотиками, другими ядами, угнетающими центральную нерв
Международное название
Caffeine and sodium benzoate
Код АТС
Кофеин - N06BC01
Фармакотерапевтическая группа
Психостимуляторы, средства прим. при синдроме дефицита внимания и гиперактивности. Производ. ксантин
Регистрация
№ UA/0482/01/02 от 12.11.2013 до 12.11.2018. Приказ № 968(2) от 12.11.2013

Склад:

діюча речовина: caffeine;

1 мл розчину містить кофеїн-бензоат натрію 100 мг або 200 мг;

допоміжні речовини: натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

 

Лікарська форма. Розчин для ін’єкцій.

 

Фармакотерапевтична група.

Психостимулюючі і ноотропні засоби. Похідні ксантину. Код ATC N06B C01.

 

Клінічні характеристики.

Показання.

Інфекційні та інші захворювання, що супроводжуються пригніченням центральної нервової системи і серцево-судинної системи (гостра серцева недостатність), пригнічення дихання, асфіксія, отруєння наркотиками, іншими отрутами, що пригнічують центральну нервову систему, астенічний синдром, спазми судин головного мозку.

 

Протипоказання.

Гіперчутливість до похідних ксантину. Підвищена збудливість, безсоння, виражене підвищення артеріального тиску, атеросклероз, органічні захворювання серцево-судинної системи, у тому числі гострий інфаркт міокарда, пароксизмальна тахікардія, артеріальна гіпертензія, глаукома. Період вагітності і годування груддю. Літній вік понад 60 років. Дитячий вік до 12 років.

 

Спосіб застосування та дози.

Дорослим препарат вводять підшкірно по 1 мл 10 - 20 % розчину (100 - 200 мг).

Вища разова доза – 0,4 г, вища добова доза – 1 г.

Дітям старше 12 років (залежно від віку) – по 0,25 - 1 мл 10 % розчину (25 - 100 мг).

 

Побічні реакції.

З боку нервової системи: збудження, тривожність, тремор, занепокоєння, головний біль, запаморочення, епілептичні напади, посилення рефлексів, тахіпное, безсоння. При раптовій відміні препарату після тривалого застосування – посилення впливу на центральну нервову систему, підвищена стомлюваність, сонливість, м’язова напруженість.

З боку серцево-судинної системи: відчуття серцебиття, тахікардія, аритмії, підвищення артеріального тиску.

З боку травної системи: нудота, блювання, загострення виразкової хвороби.

Інші: закладеність носа, при тривалому застосуванні – звикання, медикаментозна залежність.

 

Передозування.

Симптоми: ажитація, тривожність, збудження, рухове занепокоєння, сплутаність свідомості, делирій, зневоднення, тахікардія, аритмія, гіпертермія, прискорене сечовипускання, головний біль, підвищена тактильна або больова чутливість, тремор або м’язові посмикування; нудота та блювання, іноді із кров’ю; дзвін у вухах, епілептичні напади (при гострому передозуванні – тоніко-клонічні судоми).

Лікування: підтримка вентиляції легенів і оксигенації; при епілептичних нападах – внутрішньовенно діазепам, фенобарбітал або фенітоїн; підтримка балансу рідини та солей; гемодіаліз.

 

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат протипоказаний у період вагітності та годування груддю.

 

Діти.

Препарат призначають дітям віком від 12 років.

 

Особливості застосування.

Вплив на центральну нервову систему залежить від типу нервової системи та може проявлятися як збудженням, так і гальмуванням вищої нервової діяльності.

У зв’язку з тим, що дія кофеїну на артеріальний тиск складається із судинного та кардіального компонентів, може розвиватися як ефект стимуляції серця, так і слабке пригнічення його діяльності.

При апное у новонароджених і немовлят в післяопераційному періоді (профілактика) застосовується кофеїн або кофеїну цитрат, але не кофеїн-бензоат натрію.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Під час лікування препаратом слід утримуватися від керування автотранспортом або роботи з іншими механізмами, оскільки можливе виникнення побічних ефектів з боку центральної нервової системи.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

При сумісному застосуванні кофеїну та барбітуратів, примідону, протисудомних лікарських засобів (похідні гідантоїну, особливо фенітоїн) можливе посилення метаболізму та збільшення кліренсу кофеїну. При сумісному застосуванні із циметидином, пероральними контрацептивами, дисульфірамом, ципрофлоксацином, норфлоксацином можливе зниження метаболізму кофеїну в печінці (уповільнення його виведення та збільшення концентрації в крові).

Напої, що містять кофеїн та лікарські засоби, що стимулюють центральну нервову систему, при сумісному застосуванні з кофеїном можуть призвести до надмірної стимуляції центральної нервової системи.

Мексилетин знижує виведення кофеїну до 50 %; нікотин збільшує швидкість виведення кофеїну.

Одночасне застосування кофеїну з інгібіторами МАО, фуразолідоном, прокарбазином і селегиліном може спричинити розвиток небезпечних аритмій серця або вираженого підвищення артеріального тиску.

Кофеїн знижує всмоктування препаратів кальцію у травному тракті.

Послаблює ефект наркотичних і снодійних лікарських засобів.

Збільшує виведення препаратів літію із сечею.

Прискорює всмоктування та підсилює дію серцевих глікозидів, підвищує їх токсичність.

Одночасне застосування кофеїну з бета-адреноблокаторами може призводити до взаємного пригнічення терапевтичних ефектів; з адренергічними бронхорозширювальними засобами – до додаткової стимуляції центральної нервової системи та інших адитивних токсичних ефектів.

Кофеїн може знижувати кліренс теофіліну та інших ксантинів, збільшуючи ризик адитивних фармакодинамічних і токсичних ефектів.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Кофеїн – алкалоїд, який міститься в листках чаю, зернах кави. Фармакологічні властивості Кофеїн-Бензоату натрію розділяють на центральні та периферичні. Центральні ефекти, у свою чергу, розділяють на психостимулювальні та аналептичні. Психостимулювальна дія препарату пов’язана з його антагонізмом щодо аденозину у механізмі дії на пуринергічні (аденозинні) А-1 і А-2 рецептори в ЦНС. Відомо, що аденозин пригнічує функції ЦНС. Під впливом Кофеїну-Бензоату натрію підвищується психічна діяльність, розумова та фізична працездатність. Психостимулювальний ефект прямо залежнить від дози. Малі дози стимулюють функції ЦНС, більші – пригнічують (за рахунок виснаження нервових клітин). Аналептичні ефекти Кофеїну-Бензоату натрію пов’язані з його впливом на дихальний і гемодинамічний центри довгастого мозку. Внаслідок цього спостерігається збільшення частоти та об’єму вдиху. Периферичні ефекти препарату не однозначні та пов'язані з його дозою та рівнем впливу на судинне русло та міокард. Коронарний кровотік спочатку підсилюється, а потім знижується, збільшується нирковий кровотік, звужуються судини черевної порожнини, шкіри. Під впливом Кофеїну-Бензоату натрію пригнічується центральний кровообіг і знижується тиск цереброспінальної рідини, чим пояснюється його ефективність при мігрені. Дія препарату на серце не однозначна. У малих дозах він спричиняє позитивний інотропний ефект. У підвищених дозах – позитивний хронотропний ефект. У деяких людей може спричинити тахікардію та навіть аритмію.

Фармакокінетика. Швидко розподіляється в усіх органах і тканинах організму. Легко проникає через гематоенцефалічний бар’єр і плаценту. Проникає в грудне молоко. Об’єм розподілу в дорослих – 0,4 - 0,6 л/кг, у немовлят – 0,78 - 0,92 л/кг. Зв’язок з білками крові (альбумінами) – 25 - 36 %.

Метаболізму в печінці піддається більше 90 %, у дітей першого року життя до – 10 - 15 %. У дорослих – близько 80 % дози кофеїну метаболізується в параксантин, близько 10 % – у теобромін і близько 4 % – у теофілін. Ці з’єднання згодом деметилюються в монометилксантини, а потім – у метильованні сечові кислоти. Період напіввиведення в дорослих – 3,9 - 5,3 години (іноді – до 10 годин), у немовлят (віком до 4 - 7 місяців життя) – 65 - 130 годин. Кофеїн і його метаболіти виводяться нирками (у незмінному вигляді в дорослих виводиться 1 - 2 %, у немовлят – до 85 %).

 

Фармацевтичні характеристики:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна рідина.

 

Несумісність.

Кофеїн є антагоністом аденозину.

 

Термін придатності.

5 років.

 

Умови зберігання.

Зберігати в захищеному від світла місці при температурі від 15°С до 25°С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

 

Упаковка.

По 1 мл в ампулах; по 10 ампул у пачці.

 

Категорія відпуску.

За рецептом.

 

Виробник.

Філія ТОВ «Дослідний завод «ГНЦЛС».

 

Місцезнаходження.

Україна, м. Харків, вул. Воробйова, 8.

 

Описание товара заверено производителем ГНЦЛС.

Редакторская группа
Дата создания: 21.01.2021       Дата обновления: 17.04.2024

Обратите внимание!

Описание препарата Кофеин-бензоат натрия р-р д/ин. 100мг/мл амп. 1мл №10 на этой странице — упрощенная авторская версия сайта apteka911, созданная на основании инструкции/ий по применению. Перед приобретением или использованием препарата вы должны проконсультироваться с врачом и ознакомиться с оригинальной инструкцией производителя (прилагается к каждой упаковке препарата).

Информация о препарате предоставлена исключительно с ознакомительной целью и не должна быть использована как руководство к самолечению. Только врач может принять решение о назначении препарата, а также определить дозы и способы его применения.

НАПИСАТЬ ОТЗЫВ СКРЫТЬ ФОРМУ
Оценить*:
Оцените пожалуйста товар!
Защитный код
Неверно введен код


Часто задаваемые вопросы

Сколько стоит Кофеин-бензоат натрия р-р д/ин. 100мг/мл амп. 1мл №10?

Цены на Кофеин-бензоат натрия р-р д/ин. 100мг/мл амп. 1мл №10 начинаются от 4.00 грн. - ампула / 1 шт.

Можно ли давать это лекарство детям?

С 12-ти лет . Детальнее необходимо проконсультироваться с вашим лечащим врачом.

Какие условия хранения у раствора Кофеин-бензоат натрия (ГНЦЛС)?

Согласно с инструкцией температура хранения Кофеин-бензоат натрия (ГНЦЛС) составляет от 15°C до 25°C. Хранить в недоступном для детей месте.

Какие аналоги у раствора Кофеин-бензоат натрия №1?

Полными аналогами Кофеин-бензоат натрия р-р д/ин. 100мг/мл амп. 1мл №10 являются:

Какая страна производства у Кофеин-бензоат натрия (ГНЦЛС)?

Страна производитель у Кофеин-бензоат натрия (ГНЦЛС) - Украина.

Динамика цен на "Кофеин-бензоат натрия р-р д/ин. 100мг/мл амп. 1мл №10"

РАНЕЕ ВЫ СМОТРЕЛИ

Промокод скопирован!
Загрузка