Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Фарковіт B12 капсули №30
0,00 ₴
Pharco (Єгипет)
Арт.
256305
У список

Фарковіт B12 капсули №30

Pharco (Єгипет)
Немає в наявності
0,00 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Pharco (Єгипет)
Форма товару Капсули
Штрих-код 6221151002925
Бренд Фарковіт
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 22.10.2023
Провірено
Інструкція

Фарковіт B12 інструкція по застосуванню

Склад

одна капсула містить:

вітаміну В1 (тіаміну нітрату) ……………………………….. 2 мг;

вітаміну В2 (рибофлавіну) …………………………………...1 мг;

вітаміну В6 (піридоксину гідрохлориду) …………………... 2 мг;

вітаміну В12 (ціанокобаламіну) ………………………….. 10 мкг;

Кальцію-D пантотенату..……………………………………. 5 мг;

Нікотинаміду………………………………………………. 10 мг;

інозитолу …………………………………………………… 50 мг;

оротової кислоти …………………………………………... 20 мг;

фолієвої кислоти …………………………………………… 0,5 мг;

D (+) біотину ……………………………………………….. 0,1 мг;

екстракту артишоку ………………………………………… 50 мг;

сафлорової олії …………………………………………… 150 мг;

ессенціальних фосфоліпідів ………………………………. . 10 мг;

допоміжні речовини: желатин – 194,88 мг, крохмаль модифікований - 144 мг, гліцерин (85%) - 44,85 мг, бджолиний віск, соєвий лецитин 45 %, етил ванілін, ванатон, сорбітол (70% кристалізований), натрію етилгідроксибензоат, натрію пропілгідроксибензоат, заліза оксид червоний, заліза оксид чорний, кошеніль червона, титану діоксин, вода.

Загальна характеристика

довгасті м'які желатинові капсули по 780 мг від темно-жовтого до коричневого кольору.

Вітамін В1 (тіамін) - водорозчинний вітамін. У природі синтезується рослинами і деякими мікроорганізмами. Поліпшує циркуляцію крові й бере участь у кровотворенні, оптимізує пізнавальну активність і функції мозку. Він позитивно впливає на рівень енергії, ріст, нормальний апетит, здатність до навчання й необхідний для тонусу м'язів травного тракту, шлунка й серця. Тіамін виступає як антиоксидант, захищаючи організм від руйнівного впливу старіння, алкоголю і тютюну.

Вітамін B2 (рибофлавін) - інтенсифікує процеси обміну речовин в організмі, беручи участь у метаболізмі білків, жирів і вуглеводів.

Необхідний для утворення червоних кров'яних тілець і антитіл, для дихання клітин і росту. Полегшує поглинання кисню клітинами шкіри, нігтів і волосся, покращує стан органу зору.

Вітамін B2 має позитивний вплив на слизові оболонки травного тракту та зводить до мінімуму негативний вплив різних токсинів на дихальні шляхи.

Вітамі́н В6 (піридоксин) необхідний для засвоєння білків та жирів, сприяє утворенню червоних кров'яних тілець. Регулює стан нервової системи, попереджує запалення шкіри, підтримує здоров'я зубів та ясен. Важливий у метаболізмі білків та амінокислот. Бере участь в обміні холестерину і утворенні гемоглобіну, регулює жировий обмін в печінці.

Грає важливу роль в обміні речовин; необхідний для нормального функціонування центральної і периферичної нервової системи. Грає важливу роль в обміні гістаміну. Піридоксин сприяє нормалізації ліпідного обміну.

При атеросклерозі, токсикозах вагітних, анацидному гастриті, ентериті, анемії, хворобах печінки, тривалому застосуванні антибіотиків і протитуберкульозних засобів потреба у Вітіміні В6 значно зростає.

Вітамін В12 (ціанокобаламін, кобаламін) — забезпечує процеси кровотворення - синтез гемоглобіну, а також бере участь в обміні амінокислот (сприяє більш швидкому їх використанню організмом для синтезу білка, стимулює утворення нуклеїнової кислоти - РНК, що бере участь у синтезі білка), сприяє зниженню рівня холестерину в крові і видаленню його з кровоносних судин, стримує надлишкове відкладення жиру в печінці, підтримує обмін вуглеводів. Бере участь в процесах утворення лейкоцитів і тромбоцитів.

Кальцію-D пантотенату - кальцієва сіль D (+) пантотенової кислоти. Відомий також як Вітамін В5. Пантотенова кислота міститься в значних кількостях у корі надниркових залоз і стимулює утворення кортикостероїдів. Оптимізує енергетичне забезпечення скорочувальної функції міокарда, покращує процеси регенерації.

Дефіцит пантотенової кислоти призводить до порушення росту, репродуктивної функції, надниркової недостатності, а також до поразок шкіри (дерматит, посивіння і порушення росту волосся, погане загоєння ран) і слизових оболонок (стоматит, риніт).

Нікотинамід (Nicotinamid) — амід нікотинової кислоти. Відомий також як Вітамін РР. В організмі нікотинова кислота перетворюється в нікотинамід, який зв'язується з коензимами кодегідрогенази I і II (НАД і НАДФ), що переносять водень, бере участь у метаболізмі жирів, протеїнів, амінокислот, пуринів. Нормалізує концентрацію ліпопротеїнів крові; у великих дозах (3-4 г на добу) знижує концентрацію загального холестерину, ЛПНЩ, ТГ, зменшує індекс холестерин / фосфоліпіди, підвищує вміст ЛПВЩ, що володіють антиатерогенним ефектом. Розширює дрібні судини (в т.ч. головного мозку), покращує мікроциркуляцію, надає слабку антикоагулянтну дію.

D (+) біотину — водорозчинний вітамін групи В. Відомий також як Вітамін Н. Біотин відіграє важливу роль у вуглеводному обміні: він взаємодіє з гормоном підшлункової залози інсуліном і, тим самим, стабілізує вміст цукру в крові. Крім того, він бере участь у виробництві глюкокінази - речовини, яка "запускає" процес обміну глюкози. Глюкокіназа виробляється в печінці, там же, де зберігається біотин. Це особливо важливо для діабетиків, у яких вміст глюкокінази в печінці знижений.

Біотин допомагає також засвоювати білок, бере участь в розкладанні жирних кислот і в спалюванні жиру.

Фолієва кислота — вітамін В9 або Вс, що впливає на кровотворення, стимулює утворення еритроцитів та лейкоцитів, знижує вміст холестерину у крові. Фолієва кислота є одним з ферментів синтезу амінокислот і бере участь в обміні холіну. Необхідна для нормального розвитку інших клітин крові, в тому числі утворення і дозрівання мегалобластів. Фолієва кислота не тільки зменшує вміст жирів у печінці, а й сприяє підвищенню вмісту холіну в печінці та в плазмі крові.

Оротова кислота відома як Вітамін В13. Присутня в тканинах тварин, рослинах та мікроорганізмах. Доведено, що оротова кислота зменшує жирову дистрофію печінки, так як одним з механізмів її розвитку є порушення балансу між пірімідіновими та пуріновими нуклеотидами. Проявляє виражений анаболічний ефект, гепатопротекторну властивість, що пов’язують зі стимулюванням утворення нуклеїнових кислот в тканинах печінки. Оротову кислоту традиційно застосовують при захворюваннях печінки та жовчних протоків, гострих та хронічних інтоксикаціях, міокардіодісторфії, порушеннях регенерації і т.д.

Інозитол володіє вітамінною активністю та близький до вітамінів групи В. Приймає участь в обміні вуглеводів, метаболізмі пуринів, біосинтезі фосфоліпідів. Гальмує розвиток жирової дистрофії печінки при незбалансованому харчуванні та деяких інтоксикаціях. Додавання інозитолу до харчового раціону покращує засвоєння його компонентів, особливо якщо інозитол застосовується в поєднанні з вітамінами групи В.

Фосфоліпіди захищають мембрани клітини від пошкоджень, підвищують метаболічний, детоксикаційний, екскреторний потенціали мембран, забезпечують їх антиоксидантні властивості, оптимізують функціонування транспортних систем клітин, а саме гепатоцитів, гальмують синтез прозапальних цитокінів, мають гіполіпідемічний та гіпоглікемічний ефекти, сповільнюють синтез колагена, зменшують жирову дистрофію гепатоцитів і ацинарних клітин підшлункової залози, приймають участь в емульгації жовчі, забезпечують її нормальний колоїдний стан та збільшують толерантність до харчового навантаження.

Екстракт артішока здавна використовують в народній медицині. Ботанічна наукова назва рослини — Cynarа scolymus. В надземній частині рослини містяться вуглеводи (10—15%), білки (3%), вітаміни (аскорбінова кислота, каротин, тіамін, рибофлавін), органічні кислоти, інулін, фенольні сполуки, флавоноїди, полісахариди, мікроелементи, що мають цукрознижуючу, протисклеротичну, гепатопротекторну, жовчогінну, сечогінну, антигіпертензивну дію, покращують перистальтику кішківника, сприяють корекції складу флори кішківника.

Сафлорову олію отримують з насіння сафлору (Carthamus tinctorius). В олії міститься до 80% специфічної форми вітамина F. Його призначають как ліпотропний засіб.

Сафлорова олія використовується при захворюваннях печінки (дискінезії жовчовивідних шляхів, гепатитах, цирозі, хворобі Боткіна тощо); при порушенні функції шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози; при захворюваннях серцево-судинної системи (гіпертонії, атеросклерозі, зниженні еластичності судин); при шкірних хворобах під час вагітності при ранніх токсикозах (під контролем лікаря). Як протизапальний засіб при захворюваннях легенів та опорно-рухового апарата.

Показання для застосування

Рекомендовано до раціону харчування як додаткове джерело вітамінів групи В та для профілактики захворювань печінки. Поліпшення функціонального стану печінки; зменшення вираженості її жирової дистрофії. При порушеннях ліпідного обміну та артеріальній гіпертензії. Корекція гіпер- та дисліпідемії; зниження інтенсивності пероксидації ліпідів.

Як доповнення до раціону після перенесених вірусних та алкогольних гепатитів, алкогольного та неалкогольного стеатозу печінки.

Різні ураження печінки, які виникли в результаті токсичних отруєнь, інфекційного гепатиту, ураження паразитами, хронічного алкоголізму, а також метаболічних процесів: діабету, гіпотиреозу, тиреотоксикозу.

Фарковіт В12 застосовують як допоміжне лікування при гіпертензії, атеросклерозі, ожирінні, деяких захворюваннях шкіри.

Як добавка до раціону спортсменів, людей зайнятих фізичною працею, людей похилого віку.

Спосіб застосування та дози

Дорослим внутрішньо по 1 - 2 капсули тричі на день після прийому їжі. Тривалість прийому 1-2 місяці.

Перед застосуванням порадьтесь з лікарем. Не є лікарським засобом.

Застереження

Не рекомендується при індивідуальній підвищеній чутливості до компонентів, вагітності, лактації, дітям до 12 років. Не приймати одночасно з іншими засобами, які містять вітаміни.

Харчова цінність, г/100 г продукту

білки – 22,0; жири – 38,5; вуглеводи 5,0;

Енергетична цінність (калорійність) ккал/100 г продукту

457 (1912 кДж)

Умови зберігання

В недоступному для дітей місці, при температурі 15 о С до 25 о С;

Строк придатності

3 роки від дати виготовлення.

Продукт не містить ГМО.

Форма випуску

30 капсул в упаковці.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку