0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Клотримазол розчин 1%, 25 мл

Код товару:Код:  098.0072
Виробник: Борщаговский ХФЗ
Доставка в:виберіть
Транспортна компанія
  • Оплата
  • Гарантія
  • Умови повернення

Готівкою при отриманні, оплата картою на сайті, накладений платіж

pharmacist
Безкоштовний чат з досвідченим фармацевтом

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Онлайн: 08:00 - 21:00, без вихідних

Властивості препарату Клотримазол розчин 1%, 25 мл

Основні

Діюча речовина
Торгівельна назва
GTIN
4823012516705
Країна виробник
Україна
Виробник
Публичное акционерное общество «Научно-производственный центр «Борщаговский химико-фармацевтический завод»
Оригінальний препарат
Ні
Імпортний
Ні
Спосіб введення
нашкірно
Об'єм
25 мл
Термін придатності
3 роки
Форма випуску
Розчин
Температура зберігання
від 5°C до 25°C
Кількість в упаковці
1
Код Моріон
13577
Код АТС/ATX
D01A C01
Міжнародна назва
Clotrimazole
Дозування
1 %
Рецептурна видача
без рецепта

Кому дозволено

Алергікам
з обережністю
Діабетикам
дозволено
Водіям
дозволено
Вагітним
з обережністю
Годуючим матерям
заборонено
Дітям
заборонено

Відгуки покупців 2

Анонимный отзыв
Заказывал препарат для своей бабушки,так как где-то занесли грибок и проявился он в ротовой полости.Сработал как надо.Главное не забывать,что он на спирту 96% и на поражённой слизистой может быть болезненно,но фракцию в виде крема тоже не применишь.Дёшево и сердито против грибов.
Чи є відгук корисним
А
Анна
Дієвий засіб проти грибка . Рекомендую.
Чи є відгук корисним

Клотримазол розчин 1%, 25 мл - Інструкція для застосування

Склад

діюча речовина: клотримазол;

1 мл препарату містить клотримазолу (у перерахуванні на 100 % суху речовину) – 10 мг;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, поліетиленгліколь 400, етанол 96 %.

Лікарська форма

Розчин для зовнішнього застосування.
 
Основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна або майже безбарвна зі злегка жовтуватим кольором рідина.

Фармакотерапевтична група

Протигрибкові препарати для місцевого застосування.

Похідні імідазолу та триазолу. Код АТХ D01A C01.

Фармакодинаміка

Клотримазол – похідне імідазолу, протигрибковий засіб широкого спектра дії. Механізм його дії полягає у гальмуванні синтезу ергостеролу, необхідного для побудови клітинної мембрани грибів, що призводить до порушення її проникності і подальшого руйнування клітини. Крім того, клотримазол пригнічує активність пероксидаз, що додатково полегшує накопичення у клітині грибка перекису водню. Концентрація перекису водню підвищується до токсичного рівня, що призводить до подальшого руйнування клітини.

Клотримазол має широкий спектр дії: ефективний щодо дерматофітів, дріжджових грибів; чинить антибактеріальний ефект щодо збудників еритразми, стафілококів (Staphylococcus spp.) та стрептококів (Streptococcus spp.).

Фармакокінетика

При нанесенні на шкіру проникає у роговий шар шкіри і там накопичується. При зовнішньому застосуванні  через шкіру всмоктується незначна кількість препарату. Практично не абсорбується у системний кровотік.

Показання

Грибкові інфекції шкіри та слизових оболонок, спричинені дерматофітами, дріжджовими, пліснявими грибками та іншими збудниками, чутливими до клотримазолу; кандидози ротової порожнини (кандидозний стоматит).

Різнобарвний лишай, еритразма.

Протипоказання

Підвищена чутливість до клотримазолу та/або до інших компонентів препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Клотримазол пригнічує дію інших протигрибкових препаратів для зовнішнього застосування, зокрема амфотерицину, ністатину і натаміцину.

Антимікробну дію клотримазолу посилюють високі концентрації пропілового ефіру гідроксибензойної кислоти.

Дексаметазон у високих дозах гальмує протигрибкову дію клотримазолу.

Особливості застосування

Слід з обережністю застосовувати клотримазол, якщо раніше спостерігались алергічні реакції на будь-які інші протигрибкові засоби. У разі виникнення подразнення або інших проявів гіперчутливості застосування препарату необхідно припинити.

Препарат не застосовувати в офтальмологічній практиці. Слід уникати контакту препарату з очима. Якщо це трапилось, слід промити очі великою кількістю води.

Препарат не ковтати!

У період лікування не рекомендовано носити одяг та взуття, що не пропускають повітря та вологу. Після нанесення препарату не слід покривати оброблену поверхню або застосовувати оклюзійну (повітронепроникну) пов'язку.

При відсутності ефекту слід провести мікробіологічне дослідження для підтвердження діагнозу та виключення іншої причини захворювання.

Необхідно застосовувати препарат протягом усього терміну лікування, навіть якщо симптоми захворювання зникли раніше. Дотримання цих рекомендацій допоможе попередити розвиток реінфекції (повторного розвитку захворювання).

Препарат містить пропіленгліколь, що може спричинити подразнення шкіри (контактний дерматит).

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Не впливає.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Клінічних досліджень щодо впливу клотримазолу на фертильність у жінок не проводили, проте дослідження на тваринах не виявили впливу клотримазолу на фертильність.

Кількість досліджень з використанням клотримазолу у період вагітності обмежена. Дослідження на тваринах не виявили прямого або непрямого шкідливого впливу з точки зору репродуктивної токсичності. Як попереджувальний захід бажано уникати використання клотримазолу у І триместрі вагітності.

Під час лікування клотримазолом слід припинити годування груддю.

Спосіб застосування та дози

Перед аплікацією препарату шкіру помити теплою мильною водою, особливо міжпальцеві ділянки, старанно висушити. Клотримазол наносити на уражені ділянки 2-3 рази на добу та легко втирати. Кількість Клотримазолу має бути достатньою для рівномірного нанесення на всю уражену поверхню. При дерматомікозі стоп рекомендоване застосування препарату після кожного миття.

Для лікування грибкових уражень порожнини рота 10-20 крапель (0,5-1 мл) розчину наносити на уражені ділянки слизової оболонки за допомогою ватного тампона або палички 3-4 рази на добу. Після нанесення препарату рекомендується не вживати їжу та напої протягом 1 години.

Тривалість лікування становить:

  • дерматомікози – 3-4 тижні;
  • еритразма – 2-4 тижні;
  • висівкоподібний лишай – 1-3 тижні.

Діти

Оскільки досвід застосування препарату дітям відсутній, препарат не рекомендується для лікування цієї категорії пацієнтів.

Передозування

При застосуванні препарату відповідно до інструкції передозування малоймовірне.

Симптоми: жодного ризику гострої інтоксикації немає, оскільки малоймовірно, що передозування можливе після разового нанесення на шкіру (застосування на великих ділянках шкіри при умовах, що сприяють підвищеному всмоктуванню), а також після випадкового перорального застосування.

При потраплянні великої кількості препарату всередину рідко може виникнути потреба у проведенні промивання шлунка, якщо доза, яка загрожує життю, була застосована протягом попередньої години або якщо наявні видимі симптоми передозування: нудота, блювання, біль у черевній порожнині, порушення функції печінки.

Лікування: специфічного антидоту не існує. Припинити застосування препарату, промивання шлунка слід проводити лише у випадках, коли є належний захист дихальних шляхів. Симптоматична терапія.

Побічні реакції

Імунна система.

Алергічні реакції, включаючи анафілактичні/анафілактоїдні реакції (анафілактичний шок, ангіоневротичні набряки, артеріальна гіпотензія, непритомність, задишка, кропив’янка).

Шкіра та підшкірна клітковина.

Почервоніння, поява пухирів, лущення, відчуття печіння/жару, поколювання, локальний набряк, свербіж, висипання, загальне подразнення, біль/дискомфорт, відчуття сухості; алергічний, контактний дерматит.

Поява даних симптомів вимагає припинення лікування препаратом.

Термін придатності

3 роки.

Умови зберігання

У захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 25 мл у флаконі.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Виробник

Публічне акціонерне товариство «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод».

Місцезнаходження виробника та його адреса місця провадження діяльності

Україна, 03134, м. Київ, вул. Миру, 17.

Джерело інструкції

Інструкцію лікарського засобу взято з офіційного джерела — Державного реєстру лікарських засобів України.

Зверніть увагу!

Інструкція, розміщена на цій сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно з метою ознайомлення. Не використовуйте цей посібник як медичних рекомендацій .

Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікарем!

Медмаркет Аптека24 не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання інформації, розміщеної на сайті apteka24.ua. Детальніше про Відмову від відповідальності.

Ціна на Клотримазол розчин 1%, 25 мл актуальна при замовленні на сайті. На apteka24.ua можна купити Клотримазол розчин 1%, 25 мл з доставкою в такі міста України: Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Рівне, Біла Церква, Вінниця, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Краматорськ, Кременчук, Кривий Ріг, Кропивницький, Львів, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Полтава, Суми, Тернопіль, Херсон, Житомир, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів. В інші міста замовлення можуть доставлятися через службу доставки. Доступна доставка кур'єром. Докладніше про способи, вартості та обмеженнях доставки.