0800 30 22 44

8:00 - 20:00. Безкоштовно

Бускопан супозиторії по 10 мг, 6 шт.

Код товару:Код:  5484002
Виробник: Sanofi
Доставка в:виберіть
Транспортна компанія
  • Оплата
  • Гарантія
  • Умови повернення

Готівкою при отриманні, оплата картою на сайті, накладений платіж

pharmacist
Безкоштовний чат з досвідченим фармацевтом

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Опишіть симптоми або потрібний препарат — ми допоможемо підібрати його дозування чи аналог, оформимо замовлення з доставкою додому або просто проконсультуємо. Ми — це 28 фармацевтів і 0 ботів.

Так ми завжди будемо з вами на зв'язку і зможемо поспілкуватися в будь-який момент.

Онлайн: 08:00 - 21:00, без вихідних

Властивості препарату Бускопан супозиторії по 10 мг, 6 шт.

Основні

Діюча речовина
Торгівельна назва
GTIN
9006968012667
Виробник
Істітуто де Анжелі С.р.л., Італія
Дозування
10 мг
Код Моріон
188068
Лікарська форма
Супозиторії по 10 мг по 6 супозиторіїв у блістері; по 1 блістеру в картонній коробці
Фармакологічна група
Засоби для лікування функціональних розладів травного тракту. Напівсинтетичні алкалоїди красавки (беладони), четвертинні амонійні сполуки.
Упаковка
блістер
Склад
діюча речовина: гіосцину бутилбромід; 1 супозиторій містить гіосцину бутилброміду 10 мг; допоміжні речовини: твердий жир, вода очищена.
Показання
Лікування спазмів шлунково-кишкового тракту від легкого до помірного ступеня
Протипокази
Підвищена чутливість до гіосцину бутилброміду або до будь-якого іншого компонента препарату. - Механічні стенози шлунково-кишкового тракту. - Мегаколон. - Затримка сечі з субвезикальною обструкцією (наприклад доброякісна гіперплазія простати). - Вузькокутова глаукома. - Тахікардія і тахіаритмія. - Міастенія гравіс.
Код АТС/ATX
A03B B01
Міжнародна назва
Butylscopolamine
Форма випуску
Свічки (супозиторії)
Кількість в упаковці
6

Залишити відгук

avatar

Ви вже купували цей товар?

Бускопан супозиторії по 10 мг, 6 шт. - Інструкція для застосування

Склад

активна речовина: гіосціна бутілбромід;

допоміжні речовини: вода очищена - 10 мг, твердий жир W45 - 1610 мг.

Лікарська форма

Супозиторії ректальні білі або кольору слонової кістки, гладкі, довгасті.

Фармакотерапевтична група

М-холіноблокатори. Код ATX: A03BB01

Фармакодинаміка

Має місцеву спазмолітичну дію на гладку мускулатуру внутрішніх органів (шлунково-кишкового тракту, жовчовивідних шляхів, сечовивідних шляхів), знижує секрецію травних залоз. Місцеве спазмолітичну дію пояснюється гангліоблокірующіе і Антімускаріновие активністю препарату.

Будучи четвертинною амонієвою похідною, гіосціна бутілбромід не проникає через гематоенцефалічний бар'єр, тому антихоліргичний вплив на ЦНС відсутній.

Фармакокінетика

Всмоктування і розподіл

Будучи четвертинною амонієвою похідною і володіючи високою полярністю, гіосціна бутілбромід незначно всмоктується з шлунково-кишкового тракту. Після ректального застосування всмоктування препарату становить 3%. Середня абсолютна біодоступність становить менше 1%.

Гіосціна бутілбромід внаслідок високої афінності до мускаринових і нікотинових рецепторам розподіляється головним чином в м'язових клітинах органів черевної порожнини і малого таза, а також в інтрамуральних гангліях органів черевної порожнини. Ступінь зв'язування з білками плазми (альбуміном) - низька і становить близько 4.4%. Встановлено, що препарат (в концентрації 1 ммоль) in vitro взаємодіє з транспортером холіну (1.4 нмоль) в епітеліальних клітинах людської плаценти.

 


Метаболізм і виведення

Метаболіти, виводиться із сечею, слабо зв'язуються з мускариновими рецепторами, тому вони не активні і не володіють фармакологічними властивостями.

Після ректального застосування препарату ниркова елімінація становить 0.7-1.6%; виведення відбувається в основному через кишечник. Ниркова екскреція метаболітів гіосціна бутилброміду становить менше 0.1% від величини дози.

Показання

  • Ниркова коліка;

     

  • жовчна коліка;

     

  • спастична дискінезія жовчовивідних шляхів і жовчного міхура;

     

  • холецистит;

     

  • кишкова колька;

     

  • пилороспазм;

     

  • виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки у фазі загострення (у складі комплексної терапії);

     

  • альгодисменорея.

Протипоказання

  • Miasthenia gravis;
  • мегаколон;
  • вагітність;
  • період лактації;
  • дитячий вік до 6 років;
  • підвищена чутливість до гіосціна бутілбромід або будь-якого іншого компоненту препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Бускопан® може посилити антихолінергічну дію трициклічних і тетрациклічних антидепресантів, антигістамінних препаратів, антипсихотичних препаратів, хінідину, амантадину, дизопіраміду, антихолінергічних препаратів (наприклад, тіотропію, іпратропію броміду, атропіноподобних з'єднань).

Одночасне застосування препарату Бускопан® і антагоністів допаміну (наприклад, метоклопраміду) призводить до ослаблення дії на шлунково-кишкового тракту обох препаратів.

Бускопан® може посилювати тахікардію, спричинену бета-адреноміметиками.

Особливості застосування

З обережністю слід призначати препарат в наступних клінічних ситуаціях: підозра на кишкову непрохідність (в т.ч. стеноз воротаря); обструкція сечовивідних шляхів (у т.ч. доброякісна гіперплазія передміхурової залози), тахіаритмії (в т.ч. миготлива тахіаритмія), закритокутова глаукома.

У тих випадках, коли біль в животі невідомого походження триває або підсилюється, або коли одночасно відзначаються такі симптоми, як лихоманка, нудота, блювота, зміни консистенції калу і частоти дефекацій, чутливість живота, зниження артеріального тиску, непритомність або кров у калі, необхідно негайно звернутися за медичною консультацією.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Досліджень щодо впливу препарату на здатність керувати транспортними засобами та механізмами не проводилось.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Дані про застосування препарату при вагітності і проникнення препарату і його метаболітів у грудне молоко обмежені. Застосування препарату при вагітності та в період лактації протипоказано.

Досліджень щодо впливу препарату на фертильність не проводилося.

Спосіб застосування та дози

Препарат застосовують ректально. Супозиторій вводять загостреним кінцем в пряму кишку.

Дорослим і дітям старше 6 років призначають по 1-2 супозиторія 3-5 разів/добу.

Препарат не слід застосовувати щодня понад 3 днів без консультації лікаря.

Діти

Протипоказано застосування препарату в дитячому віці до 6 років.

Передозування

В даний час випадки передозування препарату Бускопан® не описані, тому такі симптоми і рекомендації носять теоретичний характер.

Симптоми: можливі антихолінергічні ефекти - затримка сечі, сухість у роті, почервоніння шкіри, тахікардія, пригнічення моторики шлунково-кишкового тракту, минущі порушення зору.

Лікування: показано застосування холіноміметіков. При глаукомі місцево призначають пілокарпін (у вигляді очних крапель). При необхідності призначають холиномиметики для системного застосування (наприклад, вводять в/м або в/в неостигмін в дозі 0.5-2.5 мг); серцево-судинні ускладнення лікують відповідно до звичайних терапевтичних правил; проводять підтримуючу терапію; при паралічі дихальної мускулатури - інтубація і ШВЛ; при затримці сечі - катетеризація сечового міхура.

Побічні реакції

Багато хто з перерахованих небажаних ефектів можуть бути пов'язані з антихолінергічними властивостями препарату. Антихолінергічні побічні ефекти зазвичай виражені слабо і проходять самостійно.

З боку імунної системи: анафілактичний шок, анафілактична реакція, задишка, шкірні реакції (наприклад, кропив'янка, висип, еритема, свербіж) та інші реакції гіперчутливості.

З боку серцево-судинної системи: тахікардія.

З боку травної системи: сухість у роті.

З боку шкіри і підшкірно-жирової клітковини: дісгідротична екзема.

З боку сечовидільної системи: затримка сечі.

Термін придатності

5 років.

Умови зберігання

Препарат слід зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 ° С.

Джерело інструкції

Інструкцію лікарського засобу взято з офіційного джерела — Державного реєстру лікарських засобів України.

Зверніть увагу!

Інструкція, розміщена на цій сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно з метою ознайомлення. Не використовуйте цей посібник як медичних рекомендацій .

Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікарем!

Медмаркет Аптека24 не несе відповідальності за можливі негативні наслідки, що виникли в результаті використання інформації, розміщеної на сайті apteka24.ua. Детальніше про Відмову від відповідальності.

Ціна на Бускопан супозиторії по 10 мг, 6 шт. актуальна при замовленні на сайті. На apteka24.ua можна купити Бускопан супозиторії по 10 мг, 6 шт. з доставкою в такі міста України: Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Рівне, Біла Церква, Вінниця, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Краматорськ, Кременчук, Кривий Ріг, Кропивницький, Львів, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Полтава, Суми, Тернопіль, Херсон, Житомир, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів. В інші міста замовлення можуть доставлятися через службу доставки. Доступна доставка кур'єром. Докладніше про способи, вартості та обмеженнях доставки.

Також вас можуть зацікавити