нео-ангин леденцы №24

нео-ангин леденцы №24

нео-ангин леденцы №24

Общая характеристика 
Склад лікарського засобу: 
діючі речовини: 
1 таблетка містить 2,4-дихлорбензиловий спирт 1,20 мг, амілметакрезол 0,60 мг, левоментол 5,90 мг;
допоміжні речовин (Нео-ангін® вишня):
олія м'яти перцевої, ізомальт, кислота винна, ароматизатор вишневий, понсо 4R (E 124), індиготин (E 132).
допоміжні речовин (Нео-ангін® шавлія): 
олія м'яти перцевої, ізомальт, кислота винна, олія шавлії, понсо 4R (E 124), хіноліновий жовтий (E 104), патентований синій V (Е 131)

Форма выпуска 
Форма випуску:
Льодяники № 24

Фармгруппа 
Фармакотерапевтична група. 
Препарати, які застосовуються при захворюваннях горла. Антисептики.
Код ATC R02A A20.

Фармакологические свойства 
Таблетки для розсмоктування є антисептичним та легким знеболювальним засобом для лікування горла. Основою препарату є комбінація 2,4-дихлорбензилового спирту, амілметакрезолу та левоментолу.
Фармакологічна дія застосованих антисептиків є ефективною проти патогенних мікроорганізмів, що інфікують слизову ротової порожнини та глотки. До найпоширеніших патогенних мікроорганізмів, що спричиняють фарингіт, нележать грампозитивні та грам-негативні бактерії, такі як стафілококи, пневмококи, веретеноподібні бактерії та особливо - Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus influenzae та Branhamella catarrhalis. Іноді в цьому процесі також беруть участь гриби та дріжджі, особливо Candida albicans.
Левоментол доповнює дію двох інших діючих речовин завдяки його знеболювальному ефекту, що полягає у стимулюванні холодових рецепторів слизової оболонки.
Незалежно від застосованого складу препарат поєднує три діючі речовини. Цей лікарський засіб застосовується для лікування легких інфекцій ротової порожнини та горла. Він забезпечує ефективне лікування на ранній стадії захворювання, знижуючи потребу в антибіотиках. Подібного роду інфекції призводять до різних видів запалення із симптомами застуди, стоматиту, моніліазу, гінгівіту, фарингіту, ларингіту та тонзиліту, а також ангіни. Склад цього лікарського засобу поєднує три діючі речовини: 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакезол та левоментол. 2,4-дихлорбензиловий спирт класифікується як похідне бензолу, а амілметакрезол – як похідне фенолу; левоментол є циклічним монотерпеном. Основна дія 2,4-дихлорбензилового спирту та амілметакрезолу відбувається завдяки поверхневій активності. Обидві речовини взаємодіють з мембраною клітини, та відповідно – з ліпідами в клітинній мембрані, що пояснює їхню ефективність щодо бактерій та грибів.
Завдяки зазначеним вище властивостям таблетки для розсмоктування полегшують симптоми легких запальних катаральних інфекцій ротової порожнини та горла. Він добре переноситься та має приємним смак.
Спираючись на багаторічний досвід, не очікується, щоб з часом відбувалося ослаблення ефекту проти різних видів патогенів.
Замінник цукру – ізомальт – не є канцерогенним.
Діючі речовини препарату чинять місцеву антисептичну та слабку місцеву знеболювальну дію при розсмоктуванні таблетки або при її повільному розчиненні в ротовій порожнині. Діючі речовини добре приєднуються до слизової оболонки завдяки їхнім добрим поверхнево-активним властивостям, що забезпечує їхній тривалий вплив на слизову оболонку. Всі компоненти лікарського засобу швидко абсорбуються та швидко виводяться.
Розпадання 2,4-дихлорбензилового спирту відбувається через 2,4-дихлорбензойну кислоту, яка виводиться нирками у вигляді кислоти (наприклад, бензойної кислоти) або у вигляді гліцинового кон’югату. Амілметакрезол частково окиснюється до відповідної карбонової кислоти та виводиться нирками у вигляді глюкуроніду. Левоментол виводиться із сечею та жовчю також у формі глюкуроніду.

Показания к применению 
Показання для застосування. 
Лікування та профілактика запальних захворювань слизової оболонки порожнини рота і глотки, що супроводжуються характерними симптомами, такими як біль у горлі, почервоніння або набряк.

Способ применения и дозы 
Спосіб застосування та дози. 
Якщо немає інших вказівок, дорослим та дітям старше 6 років рекомендується повільно розсмоктувати по одній таблетці кожні 2-3 години. Максимальна добова доза – 6 таблеток.
Не слід застосовувати препарат довше 3-4 днів без рекомендації лікаря.

Побочные эффекты 
Побічні ефекти.
Дуже рідко-подразнення слизової ротової порожнини та шлунка.
Теоретично можливі алергічні реакції.

Противопоказания 
Протипоказання.
Підвищена чутливість до діючих речовин або до будь-якої з допоміжних речовин. 
Дитячий вік до 6 років.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами 
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.
При пероральному застосуванні відповідні лікарські взаємодії невідомі.

Передозировка 
Передозування. 
Про випадки передозування не повідомлялося

Особенности применения 
Особливі застереження.
Застосування у період вагітності або годування груддю.
Відсутні дані щодо застосування даного препарату під час вагітності.
Дослідження на тваринах не вказують на прямий або непрямий шкідливий вплив на вагітність, розвиток ембріона/плода, пологи або постнатальний розвиток. Через недостатність інформації неможливо повністю виключити ризик для плода, тому вагітним жінкам слід проконсультуватися у лікаря, перш ніж приймати цей лікарський засіб. Слід дотримуватися обережності при призначенні препарату вагітним або жінкам під час годування груддю.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.
Не впливає.
Діти.
Протипоказаний дітям віком до 6 років.
Належні заходи безпеки при застосуванні.
Нео-ангін з вишнею та шавлією містять барвник E 124, який може спричинити алергічні реакції.
Він також містить 2,58 г ізомальту (замінник цукру). Це слід брати до уваги пацієнтам, які страждають на цукровий діабет. Пацієнтам із рідкісними спадковими захворюваннями непереносимості фруктози не слід застосовувати цей лікарський засіб.

Условия и сроки хранения 
Термін придатності. 2 роки
Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.
Умови зберігання. 
Зберігати в недоступному для дітей місці, в оригінальній упаковці, при температурі не вище 25 °C.

Условия отпуска 
Умови відпуску: 
без рецепту

Упаковка 
Упаковка.
24 таблетки для розсмоктування у блістері. По два блістери по 12 таблеток у картонній коробці.

Производитель и его адрес 
Виробник, країна: 
Дивафарма ГмбХ/Клостерфрау Берлін ГмбХ, Німеччина/Німеччина

Т63261
Наши аптеки Обратная связь