Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Хлоргексидин 0,05% розчин (скло) 100 мл
15,80 ₴
Кілафф ПП (Україна)
Детальніше про препарат:
Реєстраційне посвідчення
UA/5492/01/01
Арт.
235929
У список

Хлоргексидин 0,05% розчин (скло) 100 мл

Кілафф ПП (Україна)
Дивитись аналоги Немає в наявності
15,80 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Кілафф ПП (Україна)
Дозування 0,5 мг/мл
Головний медикамент Хлоргексидин
Форма товару Розчин
Реєстраційне посвідчення UA/5492/01/01
Признак Вітчизняний
Бренд Хлоргексидин
Об'єм 100 мл
Температура зберiгання не вище 25°C
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

Хлоргексидин ( Chlorhexidine ) інструкція по застосуванню

Склад

Діюча речовина: хлоргексидину біглюконату;

  • 100 мл розчину містять розчину хлоргексидину біглюконату (20%) 0,25 мл;

Допоміжне речовина: вода очищена.

Лікарська форма

Розчин шкірний 0,05%.

Основні фізико-хімічні властивості

Прозора безбарвна рідина без запаху.

Фармакотерапевтична група

Антисептичні та дезінфікуючі кошти. Код АТХ D08A С02.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка

Хлоргексидин надає швидке та виражене бактерицидне дію на грампозитивні та грамнегативні бактерії (не впливає на кислотостійкі форми останніх). Активний також щодо  збудників венеричних захворювань - трепонем, гонококів, трихомонад. Через свою стабільності після обробки шкіри рук операційного поля, залишаючись у певному кількості, продовжує проявляти бактерицидний ефект.

Зберігає активність у присутності крові, гною, хоча й кілька знижену.

Фармакокінетика

Через інтактну шкіру не проникає.

Клінічні характеристики

Показання

Гнійно-септичні процеси, дезінфекція мікротравм (ран, подряпин, опіків). Препарат також можна, можливо застосовувати для профілактики венеричних захворювань (сифіліс, гонорея, трихомоніаз).

Протипоказання Хлоргексидину

Підвищена індивідуальна чутливість до хлоргексидину, алергічні захворювання, дерматити, вірусні захворювання шкіри. Не рекомендується застосовувати для обробки кон'юнктиви та промивання порожнин, на рани з великою поверхнею, при операціях у ділянках центральної нервової системи та слухового каналу, в офтальмології, для введення в слуховий апарат.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами засобами та іншими видами взаємодій

Щоб уникнути небезпеки розвитку дерматиту одночасно застосовувати хлоргексидин та препарати йоду не бажано. Хлоргексидину диглюконат є катіонним речовиною та несумісний з милом та іншими аніонними сполуками (колоїди, гуміарабік, карбоксиметилцелюлоза). Сумісний з препаратами, що містять катіонну групу (бензалконію хлорид, цетримонія бромід).

Етанол посилює дія препарату

В концентрації 0,05% хлоргексидину диглюконат несумісний з боратами, карбонатами, хлоридами, цитратами, фосфатами, сульфатами, оскільки утворюються Тяжкорозчинні опади.

Особливості застосування препарату

У пацієнтів при відкритій черепно- мозковій травмі, ушкодженні спинного мозку, перфорації барабанний перетинки слід запобігати влучення препарату на поверхню головного мозку оболонок та барабанну порожнину. При попаданні на слизові око слід ретельно промити їх водою.

Застосування в цьому період вагітності або годування грудьми

Застосовувати препарат у період вагітності або годування грудьми дозволяється у випадках, якщо користь для матері перевершує потенційний ризик для плода дитини. Не обробляйте поверхня молочних залоз перед годуванням.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом чи іншими механізмами

Не впливає.

Спосіб застосування та дози Хлоргексидин 

Препарат тільки для зовнішнього та місцевого застосування. При мікротравмах шкіру навколо рани слід обробляти розчином, після чого на рану накласти змочену серветку розчином та зафіксувати її пов'язкою або пластиром.

Перед застосуванням препарату з метою профілактики венеричних захворювань слід спорожнити сечовий міхур, вимити руки та статеві органи. Після цього слід зняти кришку, натиснути на стінки флакона і струменем розчину обробити шкіру лобка, внутрішніх поверхонь стегон, статевих органів. У зовнішній отвір сечовивідного каналу слід ввести носик насадки, щільно притиснути його до стінки сечовивідного каналу та видавити 1,5-3 мл розчину (для чоловіків), або 1-1,5 мл розчину (для жінок). Потім, не розтискаючи пальців, витягнути насадку з сечовивідного каналу, а розчин затримати протягом 2-3 хвилин. Розчином, що залишився, жінкам слід обприскати вагіну. Після процедури рекомендується не спорожняти сечовий міхур протягом 2 годин. Антисептична обробка шкіри та слизових оболонок хлоргексидином ефективна , якщо вона проведена не пізніше 2 годин після статевого акту.

Діти

Не застосовувати дітям віком до 12 років.

Передозування

Випадки передозування при зовнішньому застосуванні невідомі. При помилковому прийомі всередину великого кількості речовини (300 мг хлоргексидину, що відповідає 0,5 л 0,05% розчину) настає летальний випадок з ознаками печінково-ниркової недостатності.

При ковтанні препарат практично не адсорбується, слідує промити шлунок з використанням молока, желатину або сирого яйця. При необхідності проводиться симптоматична терапія.

Побічні реакції Хлоргексидину

Препарат, як правило, переноситься добре, проте в окремих випадках можливі реакції гіперчутливості, при підвищеній індивідуальною чутливості, можливі сухість та шкірний свербіж, дерматити, липкість шкіри рук, яка спостерігається протягом 3-5 хвилин, фотосенсибілізація.

У випадку появи будь-яких небажаних явищ необхідно звернутися до лікаря.

Термін придатності

3 роки.

Препарат не можна застосовувати після закінчення терміну придатності, вказаної на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в захищеному від світла, недоступному для дітей місці за температури не вище 25 ºС.

Упаковка

По 100 або 200 мл у банках, флаконах.

Категорія відпуску з аптеки

Без рецепта

 

Завантажити повну інструкцію

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку