Лікування геморою без операції: руйнуємо стереотипи

Пригадується, ще недавно будь-яка згадка з приводу геморою викликала жах. Страх перед відвідуванням лікаря-проктолога і неминучою операцією прирікав хворих гемороєм на довгі роки мук і виснажливих процедур. Спочатку, здогадуючись, а потім, напевно переконавшись в своєму діагнозі, хворі на геморой робили численні спроби самостійно позбавитися від хвороби: парилися в воді з марганцівкою, змащували мазями хворий орган і навіть сало до нього прикладали.

Медицина зробила крок далеко вперед. І сьогодні вже лікарі-проктологи можуть запропонувати пацієнтам, які вчасно звернулися по допомогу, так звані малоінвазивні методи, які можуть дати зворотний хід хворобі без болю і крові, без страждань в стаціонарі і виснажливого голодування. Проктологічне відділення «ОН Клінік Ужгород» спеціалізується на безопераційному видаленні геморою і тріщин прямої кишки. Ми звернулися до проктолога медичного центра Павла Антоновича Полянського з проханням детально розповісти про безопераційні методи, які використовуються в «ОН Клінік Ужгород».

- Добрий день. Так, дійсно, за останні десятиліття був здійснений великий прорив в області лікування проктологічних захворювань, переважно в лікуванні геморою і тріщин прямої кишки. Сучасні технології дозволяють проводити маніпуляції в амбулаторних умовах, безболісно, а головне - дають можливість нам, лікарям, приступити до лікування негайно, буквально ж на першому прийомі. Навіть складно уявити, скількох ускладнень можливо було б уникнути, якби наші пацієнти приходили до нас на ранніх стадіях захворювання. Запущені форми геморою ускладнюють діагностику, роблять процес лікування тривалим і вимагають великих грошових витрат. Закликаю не займатися самолікуванням! На початку будь-якого лікування повинен бути правильно поставлений діагноз. Слід пам'ятати, що симптоми проктологічних захворювань дуже схожі між собою. Так, «залікувавши» геморой, Ви можете пропустити рак або меланому заднього проходу.

Отже, які ж безкровні методи лікування геморою застосовуються в мережі наших медичних центрах по всьому світу? Ми застосовуємо три методи: інфрачервона фотокоагуляція, лігування гемороїдальних вузлів латексними кільцями та лазерна вапоризація. Методи різні за своєю суттю, однак, будь то тепловий, лазерний або механічний вплив, всі вони приводять до атрофії вузла і до його відпадання. Це швидкі, безболісні і ефективні методи амбулаторного лікування геморою. В принципі, після такої процедури хворі можуть відразу ж приступити до роботи і до своїх повсякденних справ.

В «ОН Клінік Ужгород», у разі потреби, пацієнтам видається спеціальна проктологічна білизна. В ході лікування використовуються імпортні матеріали і медикаменти, які однакові в усій мережі медичних центрів по всьому світу. Зручна система запису та відсутність черг.

ОН Клінік Ужгород знаходиться за адресою:
пр. Свободи, 43 -
Час роботи клініки: пн -пт. 08:00 - 20:00
сб. 0
9:00 - 17:00  

тел. /0312/ 45 15 15