Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Мерсил капсули №30
222,10 ₴
Grand Medical Poland (Польща)
Арт.
246609
У список

Мерсил капсули №30

Grand Medical Poland (Польща)
Немає в наявності
222,10 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Grand Medical Poland (Польща)
Форма товару Капсули
Штрих-код 5905669501217
Бренд Мерсіл
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 21.10.2023
Провірено
Інструкція

Мерсил інструкція по застосуванню

Склад і форма випуску:

1 капсула містить: магній морського походження 150 мг, вітаміну В6 3 мг; допоміжні речовини: магнію стеарат.

15 капсул в блістері. 2 блістери в картонній упаковці.

Характеристика:

Комбінована дієтична добавка, яка додатково забезпечує організм достатньою кількістю магнію і вітаміну В6, покращує стан нервової системи, запобігає розвитку нервозності, дратівливості і тривоги.

Магній є важливим елементом для обміну речовин організму людини. Він необхідний для забезпечення багатьох енергетичних процесів: обмін білків, жирів, вуглеводів, нуклеїнових кислот; бере участь в процесі нервово-м'язового збудження.

Численні енергетичні функції організму (наприклад, окислення, фосфорилювання, іонний транспорт, скорочення м'язів) залежать від магнію, а при його нестачі можуть частково або повністю порушуватися.

Магній активує гліколітичні ферменти, ферменти клітинного окислення, грає важливу роль в процесах скорочення міокарда, є стабілізатором фібриногену і тромбоцитів. Відомо, що дефіцит магнію є однією з причин розвитку артеріальної гіпертензії, спазму судин, неопластичних захворювань і сечокам'яної хвороби.

У стресових ситуаціях організм швидко втрачає магній, тому додаткова кількість магнію сприяє підвищенню резистентності до стресу. Крім цього, достатнє надходження магнію допомагає усунути можливі ускладнення після психоемційних навантажень.

Магній діє заспокійливо, зменшує нервово-м'язову збудливість, забезпечує нормальне скорочення м'язів, покращує сон.

Вітамін В6 (піридоксину гідрохлорид) бере участь у метаболізмі амінокислот, обміні вуглеводів і ліпідів, а також в процесі синтезу гемоглобіну.

Одночасне застосування магнію та піридоксину гідрохлориду сприяє посиленню ефекту кожного з них. Так, вітамін В6 підвищує концентрацію магнію в плазмі крові та еритроцитах, зменшує виведення з сечею. Магній, в свою чергу, активує процес біотрансформації піридоксину гідрохлориду в печінці в активний метаболіт. Комбіноване застосування вітаміну В6 і магнію компенсує дефіцит цих речовин, підвищує їх абсорбцію в кишечнику і надходження в клітини завдяки освіті хелатного комплексу вітамін В6-магній-амінокислоти.

Після всмоктування в кишечнику магній головним чином виводиться нирками. Магній, ща не всмоктався виводиться разом з калом.

Рекомендації по вживанню

Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування з метою профілактики дефіциту магнію в організмі при хронічній фізичній і розумовій втомі, дратівливості, порушеннях сну, міалгії, при інтенсивних фізичних і розумових навантаженнях, в період вагітності. При гіпомагніємії, що виникла внаслідок тривалого куріння і зловживання алкоголем, тривалого застосування проносних, контрацептивних засобів, деяких діуретиків або через осмотичний діурезу у хворих на цукровий діабет з постійною гіперглікемією.

Приймають по 1-2 капсули на добу. Капсули слід ковтати цілими, запиваючи великою кількістю води. Тривалість прийому становить 1 місяць. Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем. Не застосовувати препарат як замінник повноцінного і збалансованого харчування! Не перевищувати рекомендовану добову дозу!

Протипоказання

Не можна застосовувати при підвищеній чутливості до компонентів препарату. Тяжка ниркова недостатність з кліренсом креатиніну менше 30 мл/хв. Дитячий вік. Годування грудьми.

Особливі вказівки

При нирковій недостатності можуть проявлятися токсичні ефекти, викликані отруєнням магнію.

Побічні ефекти

Можливі алергічні реакції, діарея, абдомінальний біль.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці, в сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25°С. Не використовуйте препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку