Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Селекад капсули №30
0,00 ₴
Арт.
246605
У список

Селекад капсули №30

Немає в наявності
0,00 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Форма товару Капсули
Температура зберiгання спеціальних умов зберігання немає
Інструкція надана держ. реєстром мед. препаратів України
Кортунова Юлія
Перевірено: Кортунова Юлія
Оновлено: 19.10.2023
Провірено
Інструкція

Селекад інструкція по застосуванню

Склад і форма випуску:

1 капсула містить: сухого екстракту плодів розторопші плямистої (Silybi mariani fructus extractum siccum) 296 мг, що еквівалентно 140 мг силімарину; селену (Selenium) 75 мкг; допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат.

упаковка:

15 капсул в блістері. 2 блістери в картонній упаковці.

Не є лікарським засобом.

Характеристика:

Властивості Селекад обумовлені наявністю в його складі силімарину і селену.

Силімарин представляє собою суміш трьох ізомерів - силібіну, сілігуаніна, силикристина. Силімарин має гепатопротекторну, антитоксичну і антиоксидантну дію. За рахунок силімарину Селекад впливає на клітини печінки (гепатоцити), стимулює синтез білка і нормалізує метаболізм фосфоліпідів, це стабілізує клітинні мембрани і обмежує або запобігає їх руйнування і порушення їх функції.

Силімарин гальмує проникнення в клітину деяких гепатотоксичних речовин, наприклад, отрути блідої поганки. За рахунок силімарину покращується відновна здатність і прискорюється регенерація клітин печінки. Це відбувається внаслідок посилення синтезу білків і стимуляції РНК-полімерази А, підвищеного освіти Хвороби, і синтезу структурних і функціональних білків в гепатоцитах. Силімарин активізує обмін речовин в гепатоцитах і сприяє їх регенерації, покращує білоксинтезуюча і ліпотропних функції, знижує ступінь жирової дистрофії печінки, сприяє нормалізації функціональних показників - рівня білірубіну, гамма-глобуліну, трансаміназ в крові.

Селен забезпечує оптимальний і постійний антиоксидантний захист організму. Селен є кофактором в різних ензимах людського організму, тому він відноситься до основних мікроелементів. В даний час ідентифіковано більше 25 білків і білкових субодиниць, які містять селен. Більшість клінічних і біохімічних ефектів селену можна пояснити їхньою активністю. Як складова глютатіон-пероксидази, селен може сповільнювати перекисне окислення ліпідів, а отже - і пошкодження стінки клітини, до якого воно призводить. Глютатіон-пероксидаза впливає на метаболізм лейкотрієнів, тромбоксану і простацикліну. Селен бере участь у багатьох біологічних процесах людини: відновлює імунітет і працездатність, попереджає розвиток серцево-судинних і онкологічних захворювань, зменшує негативний вплив важких металів і призупиняє передчасне старіння. Селен захищає від негативного впливу хімічних чинників, від отруєнь свинцем, кадмієм, ртуттю, тютюновим димом. Він запобігає руйнуванню і некроз печінки, відновлюючи функцію гепатоцитів.

Селекад має виражену антиоксидантну активність завдяки синергічній дії силімарину і селену. Силімарин і селен пов'язують вільні радикали, попереджають патофізіологічний процес перекисного окислення ліпідів, захищають клітини печінки від руйнування.

Рекомендації по вживанню

Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування з метою попередження уражень печінки внаслідок впливу токсичних речовин (зокрема алкоголь, солі важких металів, лікарські засоби та ін.), Хронічних запальних захворювань і цирозу печінки, стану після перенесеного інфекційного і токсичного гепатитів.

Приймають по 1-2 капсули на добу. Капсули слід ковтати цілими, не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю рідини. Курс прийому визначається індивідуально і залежить від характеру порушень функції печінки. Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем. Не застосовувати препарат як замінник повноцінного і збалансованого харчування! Не перевищувати рекомендовану добову дозу!

Протипоказання

Не можна застосовувати при гіперчутливості до плодів розторопші плямистої або інших компонентів препарату. При гострих отруєннях різної етіології. Вагітність і годування груддю.

Особливі вказівки

Застосування Селекад буде ефективним при дотриманні дієти і відмову від алкоголю.

Побічні ефекти

Можливі алергічні реакції.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці, в сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25 °С. Не використовуйте препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку