Що потрібно їсти, аби «поганий» холестерин не відкладався у судинах?

Кардіолог Анна Солощенко розповіла про правильне харчування для здоров’я серця.

Щоб нормалізувати рівень холестерину, потрібно правильно харчуватися
Фото из открытых источников

Цікаво, що 20 % як «поганого», так і «хорошого» холестерину наш організм отримує з їжею. А ми знаємо, що «поганий» холестерин якраз і є причиною серцево-судинних захворювань. Отже, щоб нормалізувати рівень холестерину, потрібно правильно харчуватися.

Як знизити холестерин?

Кардіолог на своїй сторінці у Facebook розповіла, що існує три принципи харчування для нормалізації «поганого» холестерину:

  1. До раціону потрібно додавати продукти, що нейтралізують та виводять з організму холестерин.
  2. Максимально зменшити вживання тих продуктів, які містять «поганий» холестерин, що відкладається всередині судин серця, мозку, нирок, очей і викликає серйозні проблеми зі здоров’ям.
  3. Відмовитись від продуктів, які пошкоджуюсь стінки судин (насамперед це солодощі, трансжири, солодкі газовані напої).

[banner]

Корисні продукти для зниження рівня холестерину

Отож, які продукти потрібно їсти, щоб захистити судини від «поганого» холестерину?

Які продукти можна їсти, але в міру?

Якщо ви хочете контролювати рівень холестерину або знизити його, вживайте такі продукти, але без фанатизму:

Аномальна спека: як захистити серце?

Шкідливі продукти, що підвищують холестерин

Шкідливі для судин продукти містять тваринні жири (насичені). Отже, щоб судини були здоровими, потрібно звести до мінімуму споживання таких продуктів:

«Та найголовніше – пам’ятайте, що здорове харчування – це смачно та цікаво, якщо підійти до цього питання творчо і натхненно. Важливо вигадувати страви з вищевказаних продуктів, які будуть вам до душі і наповнять ваше життя смаком та ароматом. Будь-який шкідливий продукт можна замінити на корисний, що не буде поступатися за смаковими якостями. Наприклад, якщо ви звикли заправляти салат майонезом, то не варто відмовлятися від улюбленої страви. Замініть майонез на самостійно приготований йогурт, змішаний з гірчицею, або додайте до нього спеції і трави за смаком. Через 2 місяці після початку правильного харчування ви вже не захочете і не зможете повернутися до шкідливої їжі, тому що вона здаватиметься вам несмачною і важкою», – радить Анна Солощенко.