10 продуктів, які допомагають вивести токсини з організму

Найкращі натуральні продукти для очищення організму від шкідливих речовин.

Натуральні продукти для очищення організму
Фото из открытых источников

Щодня наш організм стикається з токсинами: з повітря, води, їжі та побутової хімії. З часом вони накопичуються, викликаючи втому, проблеми зі шкірою й травленням. На щастя, природа має власних «помічників», які допомагають очистити тіло природним шляхом.

[banner]

Отже, які продукти виводять токсини з організму?

  1. Броколі. Броколі активує роботу ферментів у печінці, які нейтралізують токсини. Найбільше користі – у свіжих або приготованих на пару суцвіттях.
  2. Лимон. Лимон стимулює вироблення глутатіону – головного «очисника» печінки. Склянка теплої води з лимоном зранку – простий спосіб допомогти організму позбутися шкідливих речовин.
  3. Часник. Завдяки вмісту сірки часник активізує процеси детоксикації й водночас зміцнює імунітет. Він також має природні антибактеріальні властивості.
  4. Авокадо. М’якоть авокадо містить глутатіон і антиоксиданти, які допомагають печінці нейтралізувати токсини. Регулярне вживання покращує обмін речовин і стан шкіри.
  5. Батат. Солодка картопля багата на бета-каротин, який бореться з вільними радикалами. Також вона допомагає організму виводити важкі метали.
  6. Капуста. Капуста містить сірку, що допомагає руйнувати токсичні сполуки, та клітковину, яка очищає кишечник. Корисною є як свіжа, так і квашена капуста.
  7. Буряк. Бетаїн і пектин у складі буряка стимулюють роботу печінки та допомагають виводити важкі метали. Бурякові салати чи сік – чудовий варіант для детоксу.
  8. Грейпфрут. Цей цитрус підтримує роботу печінки, покращує травлення та допомагає контролювати вагу завдяки низькому вмісту цукру.
  9. Насіння соняшника. Містить вітамін Е і корисні жири, що сприяють очищенню крові та зниженню рівня холестерину.
  10. Журавлина. Має антибактеріальні властивості та допомагає очищати сечовидільну систему, виводячи токсини природним шляхом.

Ці прості продукти покращують травлення й роботу печінки. Додавайте їх у щоденне меню – і ви відчуєте легкість, матимете більше енергії та гарне самопочуття.