Цей вітамін знижує ризик розвитку 11 видів раку

Вчені виявили, що є вітамін, який зменшує ризики виникнення раку.

Вітамін С захищає від раку
Фото из открытых источников

Провівши дослідження, вчені виявили, що постійне вживання вітаміну С знижує вірогідність розвитку 11 видів раку. Відповідну статтю було опубліковано у науковому виданні Frontiers in Nutrition.

Це стосується раку грудей, стравоходу, шлунка, підшлункової та передміхурової залоз, легенів, матки та інших видів злоякісних пухлин.

[banner]

Але деякі фахівці скептично поставилися до цих висновків. Одним з них стала, наприклад, дієтолог Гейл Майєр. Вона заявила, що з публікації невідомо, у якій саме формі люди, що брали участь у дослідження, приймали вітамін С.

Майєр каже, що аскорбінова кислота, що міститься у фруктах і овочах, набагато ефективніша за вітамін С у формі добавки. А ще фрукти і овочі багаті на мінерали, антиоксиданти та фітохімічні речовини, дуже корисні для організму. А отже, можливо, профілактика раку – це зовсім не вітамін С, а саме ці речовини, що містяться в продуктах.