Топ-5 сирів, які можна їсти при високому холестерині
Який сир можна їсти при високому холестерині?
4 листопада, 2024 рік
2192
Якщо у вас підвищений рівень холестерину, лікарі радять дотримуватися дієти і відмовитися від вживання сиру. У більшості сирів міститься велика кількість насичених жирів та солі, що протипоказано людям з підвищеним рівнем холестерину. Але це не означає, що про сир можна забути – дієтологи перерахували топ-5 сирів, які не зашкодять і дозволені при високому холестерині.
[banner]
- Моцарела. У моцарелі багато білка, що дуже корисно для м’язів і організму в цілому, кальцій та вітамін D – для міцних кісток та зубів.
- Кисломолочний сир. Такий сир багатий на білок і при цьому містить мало жиру. Кисломолочний сир дуже корисний для кишківника, адже підтримує його мікрофлору (а це – міцний імунітет).
- Фета. Багато білка, низька калорійність, вітаміни групи В, кальцій – ось чому варто їсти цей сир. Окрім того, фета чудово засвоюється і покращує обмін речовин.
- Рікота. Як і всі перераховані вище сири, рікота – чудове джерело білка. У ньому мінімум калорій, багато кальцію, вітаміни А, В12 та рибофлавін. Рікота чудово засвоюється і містить дуже мало солі.
- Чедер. Сир містить білок, багато кальцію, вітаміни А і В12 тощо. І хоча у чедері є жири, вони насправді корисні для серця: мононенасичені і поліненасичені. Чедер – це природний пробіотик, що покращує роботу кишківника. Але все ж таки чедер калорійний і містить сіль, тому вживати його треба помірно.