Фищенко Яков Витальевич отзывы

Фищенко Яков Витальевич отзывы. Врач-нейроортопед Института травматологии и ортопедии НАМН Украины. Записатсья на прием к...
4.7
25 092 просмотра
  • Олексій Баганець
    28 апреля, 2023 год

    Відгук на проведену операцію по видаленню стенозу

    Одразу скажу, жалкую, що не звернувся за медичною допомогою до професора Фищенка Якова Віталійовича ще раніше, років два назад, коли мені порекомендували його, як визнаного хірурга по оперуванню даного захворювання.
    Бачите, мені не сподобалось, що він ухилився від безпосередньої розмови зі мною по телефону, а вів лише переписку в месседжері. Саме по цій причині я змушений був терпіти надзвичайні болі в ногах і їх оніміння, коли просто неможливо було ходити. На це мене хватило майже два роки, коли якість життя суттєво погіршилась.
    Не буду переповідати всі свої походження до масажистів, невропатологів та вертебрологів різних мастей, нейрохірургів, навіть найбільш відомих медзакладів Києва, де мені пропонували операції, але, не по видаленню стtноза, а заміні двох чи навіть трьох хребців на імпланти, зтягнувши їх болтами та навіть металевою пластиною, дехто брався лікувати мені нейропатію нижніх кінцівок і так далі, не обіцяючи гарантій, що після цього мені стане краще, що я буду ходити, а не сидіти в інвалідному кріслі.
    Тепер по суті. Під час нашої першої зустрічі Я. Фищенко одразу, ознайомившися із моїми знімками і відео МРТ, спростував зв'язок моїх болей і оніміння ніг з наявними у мене дійсними проблемами у хребті, в тому числі і пов'язаними зі спортивними травмами, та чітко визначив, що це є наслідком, в першу чергу, стtнозу, показавши мені пальцем на моніторі місця в спинномозковому каналі, які заросли і не пропускали кров і нервові імпульси до ніг. Яків Віталійович, при цьому, заспокоїв мене, заявивши, що успіх операції він гарантує, що він таких операцій в рік проводить до сотні (якщо я не помиляюся і правильно його зрозумів), що він не стверджує, що зробить знову мене молодим і здоровим як в 20 років, але, пообіцяв, що поверне сили в ногах відсотків на 70.
    І я повірив йому, записався в чергу на операцію, десь через два тижні мене запросили в інститут травматології, госпіталізували і на слідуючий день, вранці, зробили операцію, після якої, в той же день запропонували встати і ходити, робити спеціальні вправи по реабілітації, а ще через день виписали додому.
    До речі, вже на слідуючий день після операції, роблячи прогулянку, я більше не відчував попередніх болей і оніміння в ногах, коли взагалі не міг рухатись, все це в минулому, надіюсь - назавжди. Так, і зараз я відчуваю незначне оніміння в кінцівках ніг, інколи слабкість в ногах та поболювання у попереку, скоріше - в області операційного втручання, але, всеодно результати операції позитивні, за що я дуже вдячний професору Я.В. Фищенку, не дивлячись на те, що він навіть не зайшов до мене в палату після операції, не поцікавився моїм станом, як це робили інші хірурги, коли я до цього оперувався в інших медичних закладах. Мабуть, він був впевнений, що виконав свою функцію бездоганно, а все інше — другорядне.
    Окремо хочу подякувати лікарю — реабілітологу Людмилі Дмитрівні, яка багато зробила для мене, щоб відновити мою фізичну форму після операції, допомагаючи мені сформувати м'язову структуру на спині і ногах.

Последние отзывы

Читать все отзывы

Смотрите также

Мы подобрали для вас еще база врачей, которые могут вас заинтересовать. Воспользуйтесь поиском по сайту, чтобы найти врача

САМОЛЕЧЕНИЕ МОЖЕТ НАВРЕДИТЬ ВАШЕМУ ЗДОРОВЬЮ