10 причин їсти мед щодня

Чим корисний мед?

Користь сирого меду
Користь сирого меду
Фото из открытых источников

Сьогодні поговоримо про користь меду. Але є важливий момент: максимально корисний мед – лише сирий, а не пастеризований.

Натуральний сирий мед довго зберігається, не втрачаючи свої корисні властивості. Сирий мед містить безліч вітамінів та мікроелементів, оскільки він не обробляється: не фільтрується, не нагрівається і не пастеризується.

Як відрізнити сирий мед від пастеризованого

У сирого меду унікальний смак, аромат та колір. У такому продукті збережені усі ферменти, фітонутрієнти, мінерали та вітаміни з квіткового нектару.

  1. Якщо ви купуєте мед в магазині, почитайте етикетку на банці. Там не повинно бути ніяких домішок, окрім власне меду (ніяких цукру, кукурудзяного сиропу, консервантів тощо).
  2. Оцініть смак меду. У сирого меду зовсім інший смак, аніж у пастеризованого, а все – завдяки наявності у ньому пилку. Смак сирого меду ви не сплутаєте ні з чим.
  3. Подивіться на колір. Колір сирого меду буває різним: від світло-жовтого до темно-бурштинового (все залежить від кольору нектару). Оброблений мед зазвичай занадто світлий (аж до прозорого).
  4. Аромат меду. У сирого меду набагато сильніший аромат, ніж у пастеризованого. Він землистий, квітковий, більш різкий. Якщо ви нюхаєте мед і він практично без запаху, це точно оброблений продукт.


Чим корисний сирий мед

Лише сирий мед корисний для здоров’я, тому рекомендуємо обирати саме його. Ось 10 причин їсти непастеризований мед:

  • У сирому меду багато антиоксидантів. Мед містить фенольні кислоти та флавоноїди, що борються з вільними радикалами, тобто зменшують запальні процеси в організмі. Сирий мед захищає клітини від окислення, тому знижує вірогідність, наприклад, серцево-судинних захворювань. Окрім того, сирий мед багатий на вітамін С, що дуже корисно для міцного імунітету.
  • Сирий мед покращує травлення. Якщо у вас є проблеми з травленням (синдром роздратованого кишківника, виразка шлунку, кислотний рефлюкс), сирий мед допоможе.
    Ферменти у його складі розщеплюють їжу і стимулюють травлення. Також у сирому меду є пробіотики, тому він покращує кишкову флору.
  • Сирий мед допомагає при безсонні. Глюкоза та фруктоза, що містяться в меду, покращують сон. Якщо перед сном ви з’їсте трошки меду, то підвищиться рівень інсуліну, а це збільшить концентрацію амінокислоти триптофану у головному мозку. Триптофан допомагає виробленню серотоніну, який викликає сонливість.
  • Мед корисний для шкіри. Мабуть, кожен чув, що мед позитивно впливає на шкіру. Він допомагає лікувати прищі, екзему і навіть псоріаз, адже має антибактеріальні властивості. Сирий мед зменшує запалення і почервоніння, заспокоює шкіру. Також мед чудово зволожує – шкіра стає здоровою, м’якою та сяючою.
  • Мед допомагає при кашлі. Сирий мед бореться з кашлем у дорослих та дітей, адже є натуральним антибіотиком та знімає запалення верхніх дихальних шляхів. Мед зменшує першіння та біль у горлі, особливо якщо їсти мед, запиваючи теплим чаєм.
  • Мед знижує рівень холестерину. Антиоксиданти, що містяться в меду, борються з вільними радикалами, які власне і пошкоджують клітини організму та викликають підвищення холестерину. Рівень «поганого» холестерину знижується, а «хорошого» – підвищується завдяки поліфенолам у складі сирого меду. Якщо ви регулярно вживатимете сирий мед, це дійсно знизить ризики серцево-судинних захворювань.
  • Сирий мед підтримує нормальний рівень цукру в крові. У сирого продукту низький вміст вуглеводів та глікемічний індекс. Якщо ви будете споживати трохи меду, це покращить чутливість до інсуліну, тобто зменшить прояви цукрового діабету.
  • Сирий мед додає організму енергії. Завдяки вмісту глюкози та фруктози можна швидко наситити організм енергією та підбадьоритись. А вітаміни та мікроелементи у складі меду (наприклад, кальцій, магній, калій) чудово засвоюються і надовго підтримують енергетичний баланс.
  • Мед – корисний натуральний підсолоджувач. Сирий мед замінить рафінований цукор та штучні підсолоджувачі. Мед можна додавати до вівсянки, йогурту, смузі, у випічку та напої. Мед містить менше калорій, ніж цукор, тому підходить для тих, хто слідкує за фігурою.
  • Мед зменшує алергічні реакції. Сирий мед містить корисний пилок, який знижує чутливість організму до алергенів та зміцнює імунітет. Якщо ви регулярно будете вживати непастеризований мед, то зменшаться такі прояви алергії, як чхання, нежить та свербіж в очах.

Як перевірити мед на натуральність в домашніх умовах?



Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Екскурсії та здоров'я на відпочинку у Карпатах

Екскурсії в Карпатах – один із найкращих способів зміцнити здоров'я в Україні. На організм людини позитивно впливає фізична активність, купання...

“Венетомед” представил высококачественные средства защиты для медиков

На “передовой” в борьбе с коронавирусом оказались врачи и медицинский персонал. Именно они больше других нуждались в защитной спецодежде, которой...

Как проверить мед на натуральность в домашних условиях

В домашних условиях вы легко можете проверить, продали вам настоящий качественный мед или субстанцию с различными добавками

Советы по выбору и использованию бандажей

Для того чтобы обеспечить нужную поддержку определенной части тела, необходимо использовать специальные ортопедические изделия – бандажи. Чаще всего бандаж используется...

Что делать, если ужалила медуза

Летом многие туристы отправляются на море, поэтому никто не застрахован от встречи с медузами. В Украине нет опасных медуз, но все равно возможны аллергические реакции. Если же вы собрались за границу, будьте предельно осторожны. Что делать, если ужалила медуза - в нашей статье.

Нужна ли медицинская техника дома

Какую именно медицинскую технику нужно приобрести для домашнего использования? Обязательно иметь дома термометр, желательно - небулайзер, глюкометр, тонометр, а также другую медтехнику.

Какие модернизации проводятся в медицинских учреждениях Украины?

За средства госбюджета в Украине модернизируются отделения государственных медучреждений, открываются амбулатории и закупается оборудование

Как продвинуть медицинскую тематику в Google?

Кроме прямой связи с продвижением и ростом позиций, для интернет-ресурсов медицинской тематики важен такой критерий, как доверие

О медицинском кислороде и реалиях его производства в Украине

Медицинский кислород используют при тяжелом течении болезни органов дыхания, сердечной недостаточности, отравлениях и для операционного наркоза

Исследование: украинцы не обращаются к врачу из-за недостатка средств

Согласно исследованиям, 30% украинцев в 2017 году не обращались к врачу из-за нехватки финансов

Дорожная аптечка - что брать с собой?

Каждый из нас с нетерпением ждет лета. Это время когда можно отдохнуть душой и телом. Многие предпочитают проводить свой летний отпуск вдали от дома. Кого-то привлекает отдых на море, а кто-то просто хочет насладиться уединением с природой на даче. Какой

5 новинок в области медицинских технологий за 2017 год

Современная медицина немыслима без высокотехнологичного оборудования. Ежегодно новые научные технологии внедряются в эту область. Мы собрали 5 новшеств в сфере мировых медицинских технологий, представленных в 2017 году
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю