Про що говорили на Форумі власників та керівників медичних клінік?

В Одесі пройшов VIII Форум власників та керівників медичних клінік, організований стоматологом у червоному метелику, власником мережі стоматологічних клінік «Клініка Заблоцького» та центрів турботи про ясна та зуби «Dental Care Office» - експертом з питань сервісу та розвитку бізнесу - Ярославом Заблоцьким.

Головні питання, що піднімалися на Форумі – якими є найбільші виклики для медичного бізнесу сьогодні та завтра? Як змінюється медичний ринок сьогодні? Яких процесів торкнулась діджиталізація в компаніях?


«Сьогодні варто сказати, що наше життя на наш захист у наших руках, - сказала Ірина Микичак, заступник Міністра охорони здоров’я України. -.. Мова тут і про особистий захист, і про вакцинацію. Реалії такі, що ми маємо багато проблем з вакцинацією і перша – в тому, що 56% українців не готові до вакцинації. Друга проблема втому, що велика кількість людей купують довідки про вакцинацію. Міністерство охорони здоров’я сьогодні почало змінювати систему безперервного професійного розвитку лікарів. Ми на шляху до дуже важливих змін в ліцензуванні, як самих медиків так і закладів охорони здоров’я, що будуть змінюватися підходи до атестації та акредитації лікарів та медичних працівників».

У форумі взяли участь: власники та топ-менеджмент компаній медичної сфери – керівники клінік, головні лікарі та медичні директори, завідуючі відділеннями.


Форум власників та керівників медичних клінік – це щорічна всеукраїнська професійна подія в Україні та Східній Європі, яка є містком між бізнесом та медициною, між приватною і державною сферами.

Золотий спонсор VIII Форуму власників та керівників медичних клінік - OTP Bank. OTP Bank — один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, визнаний лідер фінансового сектору країни.

На події обговорили філософію створення стратегій в медичній сфері, досліджують найбільш ефективні моделі, просувають найкращі практики. Форум збирає кращих експертів медичного бізнесу, представників ділових, інвестиційних кіл та сектору держаного управління. Форум організовано у 2014 році Ярославом Заблоцьким, доктором медичних наук, професором та практикуючим лікарем. Тема цьогорічного форуму: Як медичному бізнесу реагувати на виклики екстремальної невизначеності. Разом з експертами досліджуватимемо, яким має стати медичний бізнес після кризи COVID-19.

«Сьогодні, як ніколи нам всім потрібно якісно комунікувати, - каже Ярослав Заблоцький, - більше та якісніше говорити з членами родини, особливо, коли вони є співвласниками вашого бізнесу, з вашою командою, з вашим директором та секретарем. Тому, що якщи ми не спілкуємось, то потрапляємо в ситуацію коли думаємо, що вони все знають та розуміють як ми, ле вони не знають, не розуміють або взагалі притримуються іншої думки. Керівники та власники не розуміють – як це того чи іншого питання не знати, адже воно вже звучало та обговорювалося у компанії чи в родині. Нам здається, що якщо якесь питання розуміємо ми, або прийняли певне рішення, то всі інші мають це розуміти автоматично! Але люди часто не знають та не думають як ми. Щоб розставити всі крапки над «І» потрібно більше спілкуватись, приділяти цьому час та докладати зусиль


Наприклад, ми медики думаємо, що всі люди знають про те, що таке чек ап та про те, що його обов’язково потрібно робити, особливо коли ви маєте генетичну схильність до онкологічних захворювань. І медики часто не розуміють, чому люди ігнорують це дослідження, в той час як українські медики вже понад вісім років про це говорять. А скільки років ми стоматологи говоримо про те, що постійні зуби з’являються у людини в шість років і їх емаль дуже тоненька і три роки молоді постійні зуби потрібно змащувати фтором, робити герметизацію та інші укріплюючи процедури.

Лікарі це добре знають, але мало говорять з пацієнтами, тому що думають, що вони це знають. Те ж саме стосується професійної гігієни та профілактики зубів. Ситуацію можна змінити, коли ми – лікарі будемо говорити про це разом і говорити багато».

Чому люди сьогодні все знають про каву та люблять іі? Тому що кава продається на кожному кроці. Ось коли вакцинація буде на кожному кроці, доступна всім без зусиль – то тобі й вакцинація та інші медичні послуги будуть популярними».

Чи готові медичні клініки та лабораторії швидко збільшуватись і зменшуватись, реагуючи на потреби ринку, наскільки ці потреби залежатимуть від локдаунів? Як змінилась робота з персоналом, коли немає можливості зібрати всіх разом в офлайн? Як відбувається пошук, адаптація, мотивація? Про це далі йшлося на Форумі.

«Для лікарів дуже важливо розуміти, що чим розумніші та спеціалізованими є люди – а саме такими є лікарі, тим частіше вони припускаються помилок у сферах, де вони не компетентні, - переконаний маркетолог, співзасновник агенції Aimbulance Роман Гавриш, - тому що вони думають, що якщо вони розумні в медицині, то так само вони розумні і в інших сферах – зокрема маркетингу та продажах. Але ж очевидно, що ваша компетенція в медицині не переноситься на маркетинг та інші сфери».

«Що сьогодні означає – побудова бренду?, - каже бізнес-тренер та консультант, асоційований професор та директор програм з корпоративного навчання Hanken&SSE Executive Education Петер Зашев. - Перше завдання важливо, щоб вас помітили. Якщо ви впоралися з цим складним завданням, то вважайте що на 30% ви на шляху до успіху. Важливо також розуміти – що кожен член колективу має займатися маркетингом та дбати про успіх компанії. Коли клієнт лишень подзвонив на колл-центр це вже маркетинг, тому що клієнт оцінює – чи люб’язний менеджер колл-центру, чи намагається він зрозуміти мою проблему й швидко та якісно допомогти. Тому всі без виключення повинні розуміти цінності та цілі компанії та рухатися в одному напрямку».

У події узяли участь участь 16 спікерів медичної сфери та державного сектору, а також 6 немедичних експертів ринку. Серед спікерів Форуму: Тігран Арутюнян, генеральний директор медичного дому Odrex; Олексій Бабич, генеральний директор медичної лабораторії “Діла”; Вікторія Мислива, начальник управління приватного банкінгу OPT Bank; Олег Калашніков, генеральний директор та співвласник медичної мережі «Добробут»; Галина Усенко, директор мережі клінік Into-Sana; Наталя Ємченко, директор зі зв’язків з громадськістю та комунікацій СКМ та інші.



О клинике Клиника Заблоцкого

Чтобы оставить комментарий, необходимо авторизоваться

Комментарии

Нет комментариев



Читайте также:

VIII міжнародний Форум власників та керівників приватних клінік 14 вересня 2021, Одеса

Щороку на Форумі ми піднімаємо теми, які хвилюють власників та топ-менеджерів приватних медичних закладів. Тема цьогорічного форуму: Як медичному бізнесу...

Опубликован ТОП-10 медицинских онлайн-СМИ за апрель

Платформа контент-маркетинга PRNEWS.IO опубликовал рейтинг медицинских сайтов Украины. Первое место занял медицинский портал MedCentre.com.ua.

Медицинский бизнес: Между ледниковым периодом и глобальным потеплением

В Киеве прошел V Международный Форум собственников и руководителей частных клиник, собравший более 200 представителей частного и государственного сектора здравоохранения...

X Юбилейный Международный медицинский форум «Инновации в медицине - здоровье нации»

X ЮБИЛЕЙНЫЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ МЕДИЦИНСКИЙ ФОРУМ «ИННОВАЦИИ В МЕДИЦИНЕ - ЗДОРОВЬЕ НАЦИИ» 17-19 апреля 2019 состоится долгожданное событие в сфере здравоохранения Украины –...

Стоматологический интернет-магазин InSpe — чтобы всегда быть в курсе новинок

Стоматологическая практика требует постоянного совершенствования. Врачи осваивают современные методы лечения, а вместе с тем и технику, которая изменяется в соответствии...

В клинике Заблоцкого устроили международный экзамен для новых врачей

«Мы более 20 лет занимаемся сложнейшими случаями в стоматологии, - говорит владелец сети стоматологических клиник, профессор Ярослав Заблоцкий, - однако,...

Простые советы по уменьшению чувствительности зубов

Чувствительность зубов может появиться от обычных вещей, таких как жесткость зубной щетки или чрезмерное потребление сладостей

Улыбка, как у супермена? Легко! Лазерное отбеливание – ваше оружие

Лазерный луч со специальным отбеливающим гелем направляет ионы кислорода на темный пигмент, разбивая его подчистую

Лечение молочных зубов у детей

Сфера детской стоматологии не обходится без лечения молочных зубов, но по принципу минимального вмешательства

12 мая можно бесплатно проверить здоровье своих десен

12 мая любой желающий по всей Украине сможет бесплатно проверить здоровье своих десен

Пока ученые исследуют вакцину от кариеса, "Покупон" заботится о вашей улыбке

Найти «своего» стоматолога стало гораздо проще - можно просто воспользоваться предложениями на сайте «Покупон»

Новая технология! Теперь доступно в нашей клинике! Компьютерная анестезия STA

Безболезненная анестезия — это реально! Никогда еще анестезия не была настолько легкой и комфортной! Забудьте о любых неприятных ощущениях в кресле стоматолога! Подробнее...

Стоматология в подарок от Люми-Дент!

Стоматологическая клиника «Люми-Дент» предлагает Вам подарочные карты разного номинала на любой вид стоматологических услуг.
САМОЛЕЧЕНИЕ МОЖЕТ НАВРЕДИТЬ ВАШЕМУ ЗДОРОВЬЮ