«Судокрем»: 5 найкращих аналогів

Чим замінити «Судокрем» для лікування пелюшкового дерматиту, пролежнів та екземи.

Список аналогів "Судокрему"
Список аналогів "Судокрему"
Фото из открытых источников

Якщо лікар призначив вам «Судокрем», але з якихось причин ви вирішили купити аналог цього препарату, рекомендуємо звернути увагу на перераховані нижче засоби.

Що лікує «Судокрем»?

Лікарі часто призначають «Судокрем» для місцевого лікування деяких проблем зі шкірою. Насамперед це пелюшковий дерматит, пролежні, екзема, попрілості, акне, нетяжкі термічні опіки та обмороження першого ступеня. Діючі речовини «Судокрему»: цинку оксид, бензиловий спирт, бензилбензоат, бензил цинамат. «Судокрем» дезинфікує рани (м’який антисептик), знеболює, знищує бактерії та грибки, зменшує запалення. Серед протипоказань препарату – гнійно-запальні захворювання шкіри у стадії загострення, а також підвищена чутливість до компонентів крему. Наносити тонкий шар «Судокрему» на шкіру можна не більше 6 разів на добу, а тривалість лікування визначає лікар (або до покращення стану). Щодо побічних ефектів, то «Судокрем» може викликати висипи, свербіж, подразнення шкіри, контактний дерматит тощо.

Чому виникає пелюшковий дерматит

Ось деякі з причин виникнення пелюшкового дерматиту (часто – це комбінація декількох факторів):

  • Вологість. Під підгузком виникає вологе середовище, що сприяє розмноженню бактерій та грибків. Вологість також може розм'якшувати шкіру, роблячи її вразливішою для подразнення.
  • Контакт із сечею та калом. Тривалий контакт шкіри із сечею та калом може викликати хімічне подразнення ніжної шкіри немовляти.
  • Тертя та тиск. Підгузки викликають тертя та тиск на шкірі, особливо в області сідниць та стегон.
  • Агресивні продукти. Деякі миючі засоби, мило або серветки можуть містити хімічні речовини, які подразнюють шкіру.
  • Підвищена чутливість шкіри. Деякі діти мають більш чутливу шкіру і схильну до подразнень.
  • Алергії. Алергічні реакції на матеріали в підгузках, миючих засобах або інших продуктах.
  • Погане провітрювання шкіри. Носіння щільного одягу та підгузків без можливості провітрювання зменшує циркуляцію повітря.

Якщо у вашої дитини є пелюшковий дерматит, зверніться до педіатра. Щоб зменшити прояви пелюшкового дерматиту, дотримуйтеся таких рекомендацій: своєчасно змінюйте підгузки, ретельно очищуйте (мийте) шкіру дитини, використовуйте захисні креми, частіше давайте шкірі малюка «дихати», не користуйтеся агресивними милом, серветками тощо.

Чому виникають пролежні

Пролежні – це пошкодження шкіри та тканин через надмірний тиск на них. Найчастіше пролежні бувають у людей, що вимушені довго знаходитись у одній і тій самій позі (наприклад, лежачі люди). Ось головні причини пролежнів:

  • Тиск на ділянки тіла. Пролежні найчастіше розвиваються через тривалий тиск на шкіру та тканини під нею (довге сидіння, лежання без зміни положення).
  • Відсутність руху. Люди з обмеженою рухливістю (лежачі пацієнти, інваліди або люди похилого віку) більш схильні до розвитку пролежнів, оскільки вони не можуть часто змінювати положення тіла.
  • Тертя та здавлювання. На ділянках шкіри, що піддаються тертю або здавлюванню (наприклад, коли шкіра рухається разом з постільною білизною або підгузками), кровопостачання порушується, тому з’являються пролежні.
  • Вологість. Волога шкіра стає більш схильна до пошкоджень та пролежнів.
  • Деякі захворювання. Збільшувати схильність до пролежнів можуть такі стани, як порушення кровообігу, нестача вітамінів, погане харчування, а також діабет.
  • Недостатній догляд. Часто пролежні виникають через поганий догляд за шкірою та неповноцінне харчування.

Щоб зменшити прояви та ризики виникнення пролежнів, потрібно регулярно змінювати положення тіла, використовувати спеціальні протипролежневі матраси та подушки, обробляти шкіру спеціальними кремами та мазями.


Топ-5 аналогів «Судокрему»

Ми порадилися з дерматологами та педіатрами і склали список препаратів, якими можна замінити «Судокрем».

Звичайно, перед цим важливо проконсультуватися з вашим лікарем. Це препарати як з аналогічною діючою речовиною, так і зі схожою дією.

Деситин

Купити «Деситин» можна у формі крему або мазі. Діюча речовина цього аналогу «Судокрему» – оксид цинку. «Деситин» призначають як дітям з народження, так і дорослим. Окрім оксиду цинку, препарат містить олію печінки тріски, вазелін та ланолін. Ці компоненти створюють на шкірі та слизових захисний бар’єр, завдяки чому зменшується подразнення. Вже через добу від початку застосування «Деситину» розвивається помітний позитивний ефект. Мазь або крем надовго захищає шкіру від вологи, має протизапальний ефект і захищає шкіру при порізах, незначних опіках, подряпинах, екземі, пролежнях.

Які є різновиди екземи

Цинкова мазь

Ще один аналог «Судокрему» з оксидом цинку, що має антисептичну, в’яжучу, адсорбуючу дію. Цинкова мазь знімає запалення, подразнення шкіри, підсушує її та пом’якшує. Цинкова мазь при застосуванні не потрапляє через шкіру у кровоток. Серед показань: невеликі термічні опіки, опіки від сонця, подряпини, порізи, інші пошкодження шкіри, попрілості, пелюшковий та інші дерматити, пролежні та екзема. Не використовують цинкову мазь при гострих гнійно-запальних процесах, при алергії на компоненти препарату. Слідкуйте, щоб мазь не потрапила в очі або на слизові. Якщо через тиждень після початку лікування стан шкіри не покращується, потрібно звернутися до лікаря.

Пантестин-Дарниця

Купити «Пантестин-Дарниця» можна у формі гелю практично у кожній аптеці. Діючі речовини препарату: мірамістин та провітамін декспантенол. «Пантестин» допомагає шкірі відновлюватися, ранам – швидше загоюватися. Мірамістин у склалі цього гелю знищує мікроби у рані. Препарат при нанесенні на шкіру не всмоктується у кровоток. «Пантестин-Дарниця» показання: лікування трофічних виразок, пролежнів, післяопераційних ран, опіків (термічних та сонячних), променевих ушкоджень, стоматитів, гінгівітів, пелюшкового дерматиту та попрілостей, ерозій шийки матки, нейродермітів тощо.

Афлокрем Емолієнт

У складі цього аналогу «Судокрему» - парафін м'який білий, емульгатор Lanette О, біле мінеральне масло, Cetomacrogol 1000-РА (макрогола цетостеариловий ефір), Emprove. «Афлокрем Емолієнт» доглядає та відновлює суху, схильну до запалень шкіру, особливо чутливу шкіру дітей. «Афлокрем» захищає від втрати вологи, дає тривале зволоження, відновлює ліпідний баланс шкіри. Крем заспокоює та пом’якшує шкіру у дітей та дорослих. Препарат швидко всмоетується, не залишає жирного блиску, створює невидимий захисний шар, знімає подразнення, лущення та свербіж. «Афлокрем Емолієнт» показаний при різних дерматитах та екземі, надмірній чутливості та сухості шкіри, для догляду за ніжною шкірою новонароджених.

Висипи у новонароджених

Белобаза

Крем «Белобаза» містить парафін м'який білий, цетостеариловий спирт, рідкий парафін, макрогола цетостеарат, бензиловий спирт, натрію дигідрофосфату моногідрат, компоненти, що забезпечують підтримку необхідного pH. Цей аналог «Судокрему» чудово відновлює пошкоджену шкіру, підтримує її водно-ліпідний баланс, пом’якшує, зволожує, створює захисний шар, заспокоює, бореться з лущенням, свербінням та подразненням. «Белобаза» крем ефективний при дуже сухій шкірі, різних дерматитах, алергіях та екземі. Зазвичай препарат застосовують у комплексі з глюкокортикоїдними засобами для місцевого використання. У складі «Белобази» немає штучних барвників і ароматизаторів, це гіпоалергенний крем.


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

  • 12 грудня, 2023 рік Виолетта
    Нас Деситин дуже рятую. Швидко допомагає


Читайте також:

Як доглядати за чутливою шкірою?

Як доглядати за чутливою шкірою? Наша шкіра є невидимим щитом, який захищає від дії зовнішніх подразників. Однак з кожним роком кількість людей, які...

Чому псоріаз не можна лікувати гормонами?

Чому псоріаз не можна лікувати гормонами? Дуже часто люди воліють займатися самолікуванням. Люди все частіше довіряють порадам знайомих, консультацій провізорів в аптеці, але ніяк...

Видаляємо родимки грамотно і без наслідків

Видаляємо родимки грамотно і без наслідків. Немає людини, у якого б не було на тілі родимок. Їх кількість змінюється з роками — з'являються нові, а...

Атопический дерматит: вопросы этиологии, патогенеза, методы диагностики, профилактики и лечения

Профессор Ю.С. Бутов, О.А. Подолич РГМУ Общие сведения Атопический дерматит (АД) распространенный, упорно протекающий дерматоз, занимающий в структуре аллергических заболеваний 5060%, причем...

Лечение атопического дерматита у детей

Атопический дерматит (АД) является наиболее распространенной формой аллергического поражения кожи у детей и представляет собой генетически детерминированное аллергическое воспаление кожи,...

Свербіж шкіри: що це може бути?

Свербіж шкіри: що це може бути?Якщо у Вас час від часу з'являється бажання розчесати ті чи інші ділянки шкіри, варто звернутися...

Видаляємо родимки грамотно і без наслідків

Видаляємо родимки грамотно і без наслідків. Немає людини, у якого б не було на тілі родимок. Їх кількість змінюється з роками — з'являються нові, а...

Чому псоріаз не можна лікувати гормонами?

Чому псоріаз не можна лікувати гормонами? Дуже часто люди воліють займатися самолікуванням. Люди все частіше довіряють порадам знайомих, консультацій провізорів в аптеці, але ніяк...

10 важных свойств вазелина

Доктор Комаровский на своей странице в соцсети перечислил важные свойства вазелина. Это недорогое средство способно смягчить симптоматику экземы и псориаза, вылечить атопический дерматит, не допустить мозолей, уменьшить опрелости у ребенка и т. д.

Какие существуют разновидности экземы? (ФОТО)

Существует несколько различных типов экземы, включая атопическую экзему, контактный дерматит и дискоидную экзему

Чешется кожа, появились волдыри и сыпь? Возможно, это аллергическая экзема

Аллергическая экзема возникает при контакте с аллергеном, при этом появляется болезненная красная и зудящая сыпь

Висип на тілі: 56 видів висипів із причинами (ФОТО)

Висип - поширений вид шкірних пошкоджень і достатньо широкий медичний термін. Висип може сильно відрізнятися на вигляд, і тому має багато потенційних причин і широкий спектр лікувальних процедур.

Атопический дерматит

Профессор Ю.К. Скрипкин к. м. н. М.Н. Шеклакова д. м. н. С.А. Масюкова Центральный научно-исследовательский кожно-венерологический институт, Москва Атопический дерматит (АД) – заболевание кожи,...
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю