Как смартфоны влияют на изменение веществ головного мозга?

https://pixabay.com

Корейские ученые занимались исследованием мозга 15-летних подростков с использованием магнитно-резонансной спектроскопии. Опытная группа большую часть своего времени проводила «клацая» в смартфоне или планшете.

В ходе эксперимента 12 участников на протяжении 9 недель посещали сеансы когнитивно-поведенческой психотерапии. Так специалисты выяснили, что у зависимых подростков оказались повышенная депрессивность, тревога, импульсивность и тяжелая форма бессонницы.

До и после психотерапии ученые провели магнитно-резонансную спектроскопию для исследования мозга контрольной группы. Исследователи оценивали соотношение уровней Гамма-аминомасляной кислоты (ГАМК) относительно глутамата и глютамина.

Выяснилось, что у добровольцев, зависимых от смартфона и интернета специалисты в передней части коры головного мозга обнаружили увеличенное количество ГАМК относительно глутамата и глютамина. По мнению специалистов, именно повышенный уровень ГАМК вызывает сонливость и тревогу. 


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні



Читайте також:

Изобретен имплант памяти, который вмонтирывается в мозг

Ученые успешно испытали мозговой имплант, который усилил способность к запоминанию слов в среднем на 15%

Цей вітамін знижує ризик смерті після 50 років

Якщо людина віком від 50 років вживає продукти, багаті на вітамін С, у неї повільніше втрачається м’язова маса (а її втрата – один з маркерів старіння організму). Коли є дефіцит вітаміну С, не лише м’язи швидше слабшають, а й з’являються інші проблеми зі

Після 40 років куріння жінка подолала рак легень завдяки новим методам лікування

Новий метод лікування раку легень змінив правила гри. Боротьба з раком легень

В деяких країнах алкогольні напої будуть мати попередження про рак

Ірландія вимагатиме їх, починаючи з 2026 року, і в інших країнах починаються спроби додати більш чітке маркування про ризики для здоров’я від вживання алкоголю.

У росії дітей з аутизмом будуть накачувати важким транквілізатором

За новими клінічними рекомендаціями МОЗ росії, знімати симптоми розладу у людей з аутизмом планують за допомогою застарілого важкого транквілізатора галоперидолу. Батьки дітей з розладами аутичного спектру та лікарі вже назвали цю рекомендацію небезпечною

У Києві діти отруїлися шоколадом з наркотиками

До Київської міської дитячої лікарні потрапили троє дітей зі столиці з ознаками інтоксикації. Усі вони їли шоколад, що, як виявилося, містив наркотичну речовину псилоцибін (він є у галюциногенних грибах).

У Японії – спалах захворювання, що вбиває третину хворих

З кожним днем у Японії фіксують все більше випадків небезпечної інфекції. Сьогодні вже більше 500 людей захворіли на «стрептококовий синдром токсичного шоку» (STSS), повідомляє The Guardian.

Майже 400 тисяч гривень: у ВР хочуть збільшити допомогу при народженні дитини

На сьогодні держава виплачує 41 280 грн при народженні або усиновленні дитини. До речі, розмір цієї допомоги залишився ще на рівні 2014 року. Якщо подивитися на цю суму по відношенню до курсу долара, то з 2014-го вона зменшилася у два рази.

В Україні циркулюють 17 штамів коронавірусу

Штам ковіду «Дженні» – це субваріант «Омікрону» («Дженні» виявлений у США у вересні 2023-го). Перші випадки цього штаму в Україні були зафіксовані на початку року. «Дженні» має декілька мутацій, що роблять його дуже заразним.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю