Літр води з пластикової пляшки містить 240 тис. частинок пластику

Нанопластик у воді з пластикових пляшок викликає рак.

Вода з пластикових пляшок небезпечна
Вода з пластикових пляшок небезпечна
Фото из открытых источников

Сьогодні багато людей відмовилися від споживання води з-під крану і замовляють її у пластикових бутлях. Але чи не шкідливіша така вода для організму?

Учені з Колумбійського університету США виявили, що всього літр води з пляшки містить 240 тисяч часточок пластику.

Спеціальні лазери допомогли виявити у воді з пластикових пляшок (було протестовано три найпопулярніші бренди) найдрібніші частинки пластику, що значно менші за мікропластик.

Такі наночастинки потенційно токсичні, адже легко можуть потрапляти до клітин мозку та крові людини. Хімічні сполуки фталати, що містяться у пластику, роблять його гнучким, міцним та довговічним.

За статистикою, у США саме фталати є причиною передчасної смерті 100 тисяч людей щорічно. Ці хімічні сполуки «блокують» вироблення гормонів у організмі. Традиційні методи досліджень води раніше не давали змоги виявити настільки дрібні частинки пластику, адже їхній діаметр – менше 1 мікрометра.

Пластик потрапляє у воду при його відшаруванні, коли пляшка стискається або нагрівається, припускає Бейжан Ян, хімік-еколог з Колумбійського університету.

Окрім поліетилентерефталату (ПЕТ), у воді виявили поліамід (різновид нейлону).


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні



Читайте також:

С 24 января «тысячу Зеленского» можно потратить на лекарства

С 24 января украинцы смогут купить лекарства за «вакцинальную тысячу». Но сделать это смогут только те, кому уже есть 60 лет. Такое решение принято на заседании правительства 19 января. Рассказываем, как это можно будет сделать.

5 популярных мифов о блефаропластике

Развенчиваем основные мифы о блефаропластике. Пластический хирург Александр Бебих рассказывает, кому поможет блефаропластика и какие звезды решились на эту операцию.

До 31 марта скидка 25% на операцию по изменению формы и размера носа

Когда необходимо дополнительно устранить искривленную носовую перегородку проводится септопластика

NEW!!! Костная пластика на основе мембран из собственной крови

С недавнего времени в клинике Люми-Дент с успехом применяют изготовление мембран для костной пластики и регенерации из собственной крови пациента....

Семинар "Малоинвазивная нитевая перинеопластика"

 14 марта 2015 года в клиника проф. А.М. Феськова, по ул. Елизарова 15, в г. Харькове состоится семинар «Малоинвазивная нитевая...

В Україні зростає захворюваність на кір

Можливі ускладнення кору – пневмонія, отит, енцефаліт та інші серйозні проблеми. Іноді кір може стати причиною інвалідності і навіть смерті.

Допомога в Україні: у Львові виконано операцію на мозку чотирирічному пацієнту з Північної Ірландії

Американський нейрохірург порекомендував звернутися до команди українських спеціалістів під керівництвом досвідченого нейрохірурга дитячої лікарні святого Миколая, Михайла Ловги

Цей вітамін знижує ризик смерті після 50 років

Якщо людина віком від 50 років вживає продукти, багаті на вітамін С, у неї повільніше втрачається м’язова маса (а її втрата – один з маркерів старіння організму). Коли є дефіцит вітаміну С, не лише м’язи швидше слабшають, а й з’являються інші проблеми зі

Після 40 років куріння жінка подолала рак легень завдяки новим методам лікування

Новий метод лікування раку легень змінив правила гри. Боротьба з раком легень

В деяких країнах алкогольні напої будуть мати попередження про рак

Ірландія вимагатиме їх, починаючи з 2026 року, і в інших країнах починаються спроби додати більш чітке маркування про ризики для здоров’я від вживання алкоголю.

У росії дітей з аутизмом будуть накачувати важким транквілізатором

За новими клінічними рекомендаціями МОЗ росії, знімати симптоми розладу у людей з аутизмом планують за допомогою застарілого важкого транквілізатора галоперидолу. Батьки дітей з розладами аутичного спектру та лікарі вже назвали цю рекомендацію небезпечною

У Києві діти отруїлися шоколадом з наркотиками

До Київської міської дитячої лікарні потрапили троє дітей зі столиці з ознаками інтоксикації. Усі вони їли шоколад, що, як виявилося, містив наркотичну речовину псилоцибін (він є у галюциногенних грибах).

У Японії – спалах захворювання, що вбиває третину хворих

З кожним днем у Японії фіксують все більше випадків небезпечної інфекції. Сьогодні вже більше 500 людей захворіли на «стрептококовий синдром токсичного шоку» (STSS), повідомляє The Guardian.

Майже 400 тисяч гривень: у ВР хочуть збільшити допомогу при народженні дитини

На сьогодні держава виплачує 41 280 грн при народженні або усиновленні дитини. До речі, розмір цієї допомоги залишився ще на рівні 2014 року. Якщо подивитися на цю суму по відношенню до курсу долара, то з 2014-го вона зменшилася у два рази.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю