Чому манна каша – небезпечна
Чому не можна їсти манну кашу?
Ми звикли, що молочна каша – це найкращий сніданок, особливо для дітей. А якщо до каші ще й додати ягід і горіхів – це взагалі найздоровіший варіант. Та чи дійсно молочна каша на сніданок корисніша, ніж бутерброди? Поговоримо про таку «корисну» крупу, як манна.
Кілька поколінь дітей виросли на манці, бо вона була заміною сучасних дитячих сумішей. Манна крупа виготовляється з м'якої пшениці. Процес її виробництва полягає в подрібненні зерна на різні фракції, в результаті чого отримується крупа з дрібною текстурою. По суті манна крупа – це побічний продукт, що залишається після виробництва борошна. Цю крупу широко використовують для приготування різноманітних страв, таких як манники, каші, пудинги та інші десерти.
Але манна крупа містить глютен, на який у деяких людей є алергія, про яку вони часто навіть не підозрюють.
Манка не містить клітковини, зате в ній багато швидких вуглеводів. Небезпека таких вуглеводів у тому, що вони дають швидке насичення, але одночасно занадто швидко поглинаються організмом. Тобто вже через кілька годин після їжі людина знову відчуває голод.Багато лікарів вважають, що манна крупа – така сама небезпечна, як біле борошно і цукор. Манка не містить нічого корисного для організму і здоров’я, але при цьому підвищує цукор в крові і може стати причиною цукрового діабету.
Гастроентерологи кажуть, що з усіх круп саме манна – найнебезпечніша, тому що має високий глікемічний індекс. Тому постарайтеся їсти манну кашу якомога рідше і не давайте її своїм дітям.
Коментарі