11 незвичних способів застосування ліків у побуті

Що можна зробити з непотрібними чи протермінованими ліками?

Крем від геморою допомагає усунути мішки під очима
Крем від геморою допомагає усунути мішки під очима
Фото из открытых источников

Ми підготували кілька лайфхаків, які допоможуть вам у побуті, а також у догляді за собою. Поговоримо про використання лікарських засобів не за призначенням.
Аспірин виводить плями від поту на одязі, йод зміцнює нігті, мазь від геморою прибирає мішки під очима тощо. Поговоримо про нетрадиційні властивості аптечних препаратів!

Активоване вугілля

Якщо в домашній аптечці ви знайшли протерміноване активоване вугілля, не поспішайте його викидати! Виявляється, вугілля – чудовий засіб для удобрення ґрунту та боротьби зі шкідниками на кімнатних рослинах, розсаді. Активоване вугілля потрібно потовкти і при пересадці рослин присипати цим порошком їхнє коріння. Кашкою з активованого вугілля також корисно обробляти зрізи рослин та різні пошкодження на кімнатних квітах.

Аспірин

За допомогою аспірину можна «освіжити» зрізані квіти у вазі та продовжити їхнє життя. Просто розчиніть пару пігулок у воді та поставте туди квіти. «Аспірин» добре впорається з плямами поту, крові, кави, кетчупу, трави. Для цього потрібно взяти 2-3 таблетки препарату, подрібнити їх, додати чайну ложку прального порошку та півсклянки теплої води. Отриману кашку розмішати до повного розчинення та нанести на речі. Залишити на 20 хвилин, а потім випрати звичайним способом.

Перекис водню

Перекисом водню можна прибрати сторонній запах із побутових речей (засобом можна, наприклад, протирати харчові лотки, полиці холодильника, обробні дошки). Крім того, перекис водню допомагає позбутися плям на білих речах. 1 ст. л. перекису змішують зі 100 мл води та заливають пляму. Через півгодини перуть одяг звичайним способом. Перекис водню допомагає позбавитися грибка у ванній: нанесіть засіб на поверхню, а через півгодини змийте і протріть губкою з милом.
А ще перекис застосовується у косметології, адже він відбілює шкіру, очищає та працює як пілінг. Просто протирайте обличчя ватним диском, змоченим у перекисі водню – зовсім скоро ви забудете про вугри та прищі.

Йод

Спиртовий розчин йоду добре зміцнює нігті. Звичайно, важливо також пропити спеціальні вітаміни для зміцнення нігтів, але результат від змащування нігтьової пластини йодом ви помітите після декількох процедур. Обробляти нігті йодом потрібно двічі-тричі на тиждень (не частіше, тому що у складі розчину є спирт).

Нікотинова кислота

Багато дівчат знають, що нікотинова кислота зміцнює волосся і стимулює його ріст. Тюбик-крапельницю з нікотиновою кислотою потрібно видавити на шкіру голови після миття (на вологе волосся) і втирати масажними рухами. Змивати препарат не потрібно. Таку процедуру корисно провести курсом: кожні два-три дні протягом двох місяців.

Саліцилова кислота

Саліцилова кислота, як показує практика, добре справляється з натоптишами. Наносити засіб потрібно безпосередньо на проблемну ділянку, не торкаючись здорових тканин. Саліцилова кислота - це кератолітик, який відлущує ороговілі клітини.
Після кількох процедур ви побачите, як старий мозоль перетвориться на нормальну здорову шкіру.

Аевіт

"Аевіт" - це масляний розчин двох вітамінів: А і Е. "Аевіт" відмінно впливає на шкіру обличчя, живлячи її і перешкоджаючи утворенню зморшок. Капсулу потрібно проткнути голкою та нанести маслянистий вміст на шкіру. Допомогти препарату вбратися легкими рухами. Омолоджувальний курс – два тижні.

Рицинова олія

Рицинова олія відмінно зміцнює вії, брови та стимулює їхній ріст. Візьміть пензлик від старої туші, гарненько його вимийте і нанесіть ним рицинову олію на вії і брови на 30 хвилин перед сном (тоді рицинову олію потрібно промокнути паперовою серветкою).

Еуфілін

Мало хто знає, що цей препарат для лікування бронхіальної астми відмінно допомагає при целюліті. «Еуфілін» – альтернатива дорогим кремам проти «апельсинової кірки». Візьміть будь-який лосьйон для тіла, додайте туди ампулу "Еуфіліну" і втирайте в шкіру, де є целюліт. Результат вас потішить!

Кальцію хлорид

Маску з розчину хлористого кальцію називають «голівудським чищенням». Ті, хто користувався корейськими масками-скатками, зрозуміють, про що йдеться. Як це працює? Нанесіть на шкіру обличчя хлорид кальцію, потім ще раз. Потім намильте руки дитячим милом і помасажуйте обличчя. Ороговілий шар «скатається», вмийтеся теплою водою. Перед застосуванням препарату обов'язково проведіть тест на алергію на внутрішній поверхні зап'ястя.

Мазь від геморою

Ви здивуєтеся, але мазь від геморою працює не гірше за дорогі патчі під очі. Препарат відмінно бореться з мішками під очима, прибирає синці та набряклість. Використовувати можна такі препарати, як «Троксевазин», «Реліф» та «Гепатромбін».
*Ця стаття має ознайомчий характер, не є рекламою або спонуканням до покупки. Інформацію надано у довідкових цілях. Самолікування неприпустиме. Перед покупкою будь-якого препарату обов'язкова консультація лікаря.

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Як ліки впливають на поведінку людини

Кожного дня ми приймаємо якісь ліки і навіть не замислюємося, який вплив вони спричиняють на нашу поведінку. Вчені ж довели: деякі препарати здатні змінювати наші соціальні стосунки, викликати напади агресії, ігрову залежність і навіть стати причиною шахрайських нахилів. Звичайний парацетамол, найпоширеніший препарат у світі, наприклад, здатен викликати психотропні побічні ефекти.

Несовместимые лекарства

Если вы одновременно должны принять несколько препаратов, обязательно ознакомьтесь с инструкцией или позвоните своему доктору.

Как хранить лекарства летом

Когда вы покупаете лекарства, обязательно соблюдайте правила по их хранению. Важно знать, как хранить лекарства летом. Если не соблюдать температурный режим хранения, препарат может просто стать неэффективным.

Домашняя аптечка: что в нее должно входить

Список лекарств, которые обязательно должны быть в домашней аптечке.

Покупая разрекламированные лекарства, не стоит ожидать эффекта

МОЗ Украины предлагает усилить ответственность медиа за нарушения в сфере рекламы лекарственных средств

Эти лекарства нельзя принимать одновременно!

Неудачные сочетания препаратов могут серьезно навредить здоровью или даже поставить жизнь под угрозу

Опасные соединения продуктов и лекарств

Пища и напитки могут вступать в реакцию с лекарствами, снижая их свойства

Почему в Украине процветает производство контрафактных медикаментов?

Почему, не смотря на вероятность опасных последствий, украинцы предпочитают контрафакт и как с этим бороться?

Осторожно, подделка! Какие лекарства контрафактные и как не наткнуться на них

На территории стран постсоветского пространства каждое десятое лекарство – подделка, которая, в лучшем случае, не содержит ничего, кроме мела или глюкозы.

Делимся тайнами: чудо-лекарства, которые каждому по карману и реально лечат

Есть множество медицинских препаратов, которые лечат и не сделают Вас банкротом, поскольку стоят недорого.

Чому НЕ можна давати дітям «Ніфуроксазид»?

Виробник і наукова спільнота FMA, проаналізувавши сумнівну користь «Ніфуроксазиду» і можливі серйозні побічні ефекти, вирішили ЗАБОРОНИТИ використання препарату у дітей, а також максимально відмовитись від застосування у дорослих. Тому не труїть своїх дітей!

Антигістамінні препарати при сезонних алергіях та нежиті

Коли пилок-алерген потрапляє в організм алергіка, це викликає посилений синтез специфічної речовини – гістаміну, – що у свою чергу провокує прояви, типові для алергії. Принцип дії протиалергічних засобів полягає в тому, щоб зменшити рівень гістаміну в організмі й таким чином усунути симптоми.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю