Схвалено першу в світі інгаляційну вакцину проти ковіду

Китай першим у світі схвалив вакцину від ковіду у формі інгаляції.

Вакцина проти ковіду у формі спрею
Вакцина проти ковіду у формі спрею
Фото из открытых источников

Компанія CanSino створила препарат під назвою Convidecia Air. У його складі – такі самі компоненти, що й у звичайній ін’єкційній вакцині проти ковіду. Тобто знешкоджений аденовірус, що містить у собі генетичний код, який «вчить» організм знешкоджувати коронавірус.

В Китаї цю інгаляційну вакцину проти ковіду схвалили для екстреного використання як бустер. Але на разі не уточнюється, коли розпочнеться серійне виробництво такої вакцини.

Розробник Convidecia Air уточнює, що препарат потрібно вдихнути ротом, причому достатньо одного вдиху, щоб організм дав комплексну імунну відповідь на ковід. Препарат підсилює ефект від попередніх ін’єкційних вакцин. Коли засіб потрапляє до легенів, він стимулює імунітет їхньої слизової оболонки.

До речі, вакцину у формі назального спрею розробляють також у США та Британії. Експерти обіцяють, що подібна вакцина захистить місцевий імунітет слизових носа і верхніх дихальних шляхів, щоб вірус не міг потрапити в організм.


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні



Читайте також:

Как заплатить за газ «тысячей Зеленского»?

Рассчитаться за «коммуналку» «тысячей Зеленского» могут люди старше 60 лет, а с 28 февраля такую возможность будут иметь украинцы с 1 и 2 группой инвалидности.

С 24 января «тысячу Зеленского» можно потратить на лекарства

С 24 января украинцы смогут купить лекарства за «вакцинальную тысячу». Но сделать это смогут только те, кому уже есть 60 лет. Такое решение принято на заседании правительства 19 января. Рассказываем, как это можно будет сделать.

Учителей будут вакцинировать Pfizer: как записаться?

24-25 мая начнется вакцинация против коронавируса работников сферы образования. Прививать будут Pfizer.

Тесты, КТ, госпитализация, лекарства: что из этого для пациентов с ковидом БЕСПЛАТНО, а что – нет

Лечение одного пациента с коронавирусом обходится государству примерно в 20 тыс. грн. Бесплатно по направлению врача можно сдать тест на ковид, сделать КТ или рентген и пройти полное лечение в стационаре

В Україні циркулюють 17 штамів коронавірусу

Штам ковіду «Дженні» – це субваріант «Омікрону» («Дженні» виявлений у США у вересні 2023-го). Перші випадки цього штаму в Україні були зафіксовані на початку року. «Дженні» має декілька мутацій, що роблять його дуже заразним.

Хвороба «Х»: що це таке і чи варто панікувати?

Мережею шириться інформація, що світові загрожує нова пандемія, яка «забере у 20 разів більше життів, ніж ковід». Такий анонс розмістили на сайті Світового економічного форуму, що проходитиме цього року у Давосі.

Сезон ГРВІ: як відрізнити грип від ковіду?

Без тестування важко відрізнити грип від коронавірусу, оскільки симптоми цих захворювань дуже схожі. Але все ж є кілька відмінностей між ними.

У вас ковид? Вы можете открыть электронный больничный без визита к врачу

Если у вас есть симптомы ОРВИ, гриппа или ковида, вы можете позвонить своему семейному врачу и в телефонном режиме получить советы по лечению. Доктор может открыть вам электронный больничный (максимум на 5 дней).

Ковид будут лечить препаратом «Молнупиравир». Кому его будут назначать?

У препарата прямое действие, блокирующее фермент, который нужен вирусу, чтобы производить генетический код. То есть «Молнупиравир» останавливает размножение вируса и уменьшает вероятность тяжелой формы болезни. Особых требований к хранению препарата нет, таблетки удобно принимать.

Вакцинованим від коронавірусу дітям планують також нараховувати тисячу

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабміну розробити механізм виплат неповнолітнім, які пройшли повну вакцинацію проти ковіду. Про це заявили у прес-службі президента. Нагадаємо, що вакцинуватися можуть підлітки від 12 до 18 років.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю