Украина закупит препарат для лечения ковида Pfizer. Что это за средство?

Минздрав подписал с компанией Pfizer договор на поставку 300 тыс. курсов препарата для лечения коронавируса.

Препарат для амбулаторного лечения ковида "Паксловид"
Препарат для амбулаторного лечения ковида "Паксловид"

Министр здравоохранения Виктор Ляшко во время брифинга сообщил, что речь идет о препарате «Паксловид» (Paxlovid).

«Украина подписала договор с компанией Pfizer об основных условиях закупки инновационного лекарства «Паксловид» для амбулаторного лечения больных с коронавирусной болезнью. Законтрактировано к закупке 300 тыс. курсов лекарственного средства», ‒ сказал глава Минздрава.

Это лекарство помогает минимизировать развитие осложнений у тех, кто находится в группе риска.

Список бесполезных лекарств при коронавирусе

«При назначении «Паксловида» в течение трех дней после появления симптомов COVID-19 происходит сокращение госпитализаций или смертельных случаев на 89 % и на 85 %, если лечение начинать в течение первых 5 дней», ‒ заявил Виктор Ляшко.

Еще в сентябре Украина получила препараты прямого действия против коронавируса в качестве гуманитарного груза:

  • «Бамланивимаб» (Bamlanivimab) – 20 тыс. флаконов;
  • «Этесевимаб» (Etesevimab) – 40 тыс. флаконов.

Что известно о «Паксловиде»?

Американская компания Pfizer в ноябре объявила, что созданный ею препарат для лечения ковида на 98 % снижает риски госпитализации и смерти среди пациентов из уязвимых категорий. Клинические испытания были завершены досрочно, поскольку изначально результаты исследований были очень обнадеживающими.

«Паксловид» предназначен для лечения пожилых пациентов и тех, у кого повышены риски осложнений на фоне ковида. Препарат блокирует фермент, который необходим вирусу для размножения.

Тысяча для вакцинированных: в каких банках можно открыть карту и как получить деньги


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні



Читайте також:

Цей вітамін знижує ризик смерті після 50 років

Якщо людина віком від 50 років вживає продукти, багаті на вітамін С, у неї повільніше втрачається м’язова маса (а її втрата – один з маркерів старіння організму). Коли є дефіцит вітаміну С, не лише м’язи швидше слабшають, а й з’являються інші проблеми зі

Після 40 років куріння жінка подолала рак легень завдяки новим методам лікування

Новий метод лікування раку легень змінив правила гри. Боротьба з раком легень

В деяких країнах алкогольні напої будуть мати попередження про рак

Ірландія вимагатиме їх, починаючи з 2026 року, і в інших країнах починаються спроби додати більш чітке маркування про ризики для здоров’я від вживання алкоголю.

У росії дітей з аутизмом будуть накачувати важким транквілізатором

За новими клінічними рекомендаціями МОЗ росії, знімати симптоми розладу у людей з аутизмом планують за допомогою застарілого важкого транквілізатора галоперидолу. Батьки дітей з розладами аутичного спектру та лікарі вже назвали цю рекомендацію небезпечною

У Києві діти отруїлися шоколадом з наркотиками

До Київської міської дитячої лікарні потрапили троє дітей зі столиці з ознаками інтоксикації. Усі вони їли шоколад, що, як виявилося, містив наркотичну речовину псилоцибін (він є у галюциногенних грибах).

У Японії – спалах захворювання, що вбиває третину хворих

З кожним днем у Японії фіксують все більше випадків небезпечної інфекції. Сьогодні вже більше 500 людей захворіли на «стрептококовий синдром токсичного шоку» (STSS), повідомляє The Guardian.

Майже 400 тисяч гривень: у ВР хочуть збільшити допомогу при народженні дитини

На сьогодні держава виплачує 41 280 грн при народженні або усиновленні дитини. До речі, розмір цієї допомоги залишився ще на рівні 2014 року. Якщо подивитися на цю суму по відношенню до курсу долара, то з 2014-го вона зменшилася у два рази.

В Україні циркулюють 17 штамів коронавірусу

Штам ковіду «Дженні» – це субваріант «Омікрону» («Дженні» виявлений у США у вересні 2023-го). Перші випадки цього штаму в Україні були зафіксовані на початку року. «Дженні» має декілька мутацій, що роблять його дуже заразним.

Хвороба «Х»: що це таке і чи варто панікувати?

Мережею шириться інформація, що світові загрожує нова пандемія, яка «забере у 20 разів більше життів, ніж ковід». Такий анонс розмістили на сайті Світового економічного форуму, що проходитиме цього року у Давосі.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю