Вчені: яблучний оцет знижує цукор в крові
Як правильно приймати яблучний оцет, щоб знизити рівень цукру у крові?
Всі ми знаємо, наскільки небезпечна і підступна хвороба діабет. При цукровому діабеті підшлункова залоза не виробляє необхідну кількість інсуліну або організм не здатен правильно використовувати інсулін. Інсулін – це гормон, що тримає рівень цукру в крові в межах норми.
Вчені в ході дослідження виявили, що знизити рівень цукру в крові, завдяки покращенню чутливості організму до інсуліну, може звичайний яблучний оцет. Дослідники з відділу харчування Університету Арізони (США) провели експеримент, у якому взяли участь 10 людей з діабетом і 19 – без. У 8 людей була підвищена чутливість до інсуліну, а у 11 – резистентність до нього.
Під час експерименту його учасники (люди з діабетом другого типу) не приймали ліки для зниження цукру, але замість них пили напій з яблучного оцту або плацебо.
Напій був приготований таким чином: 40 г води, 20 г яблучного оцту і 1 ч. л. штучного підсолоджувача. Прийом їжі був через дві хвилини після напою.Далі учасники дослідження здавали кров на глюкозу: натщесерце і через 30 та 60 хвилин після прийому їжі. Виявилося, що через годину після напою з оцтом чутливість до інсуліну у людей з інсулінорезистентністю підвищувалась. У діабетиків теж покращувалась чутливість до інсуліну, хоча й не набагато.
Інсулінорезистентність: причини, симптоми, лікування
Світова діабетична спільнота також провела дослідження, в ході якого було доведено: яблучний оцет значно знижує рівень цукру в крові після прийому їжі. Протягом експерименту люди дотримувалися стандартного раціону, але деякі перед сном приймали дві столові ложки яблучного оцту з 30 г сиру. Виявилося, що прийом оцту на ніч позитивно впливає на рівень глюкози в крові зранку при діабеті другого типу.
Коментарі