10 спецій, що «спалюють» жир

Які спеції допомагають схуднути?

Щоб схуднути, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь
Щоб схуднути, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь
Фото из открытых источников

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Дієтологи запевняють, що, наприклад, вживання 1 чайної ложки кмину щодня допоможе зменшити вагу на півтора кілограми. А якщо до страв ви будете додавати перець чилі, ви спалите таку саму кількість калорій, як при 20-хвилинній прогулянці. З 10 запропонованих спецій, що «спалюють» жир, пропонуємо обрати ті, що вам до вподоби. Але хочемо зауважити, що перед вживанням якихось з цих спецій краще проконсультуватися з лікарем, адже є протипоказання.

Для швидшого і ефективнішого результату схуднення ми рекомендуємо також правильно харчуватися і додати у своє життя фізичну активність. Отже, спеції – «спалювачі» жиру:

  1. Женьшень. Вчені провели експеримент на мишах, додавши до їхнього раціону женьшень. Виявилося, що ця спеція чудово прискорює обмін речовин і надає енергії. Женьшеню існує кілька видів: корейський, американський, сибірський та мексиканський. Сибірський женьшень, наприклад, корисний для жінок і працює як ефективний адаптоген – тобто допомагає організму адаптуватися до стресу і підтримує його функції в умовах підвищеного навантаження. Також адаптогени можуть знижувати рівень стресу, підвищувати витривалість і покращувати загальне самопочуття.
  2. Каєнський перець. Ця спеція містить капсаїцин (саме ця речовина дає ту саму гостроту). Також він сприяє такому процесу, як термогенезис – виробництву тепла в організмі за рахунок жиру. А це означає, що каєнський перець пришвидшує «спалювання» жиру і зниження ваги. Вчені виявили, що термогенні речовини покращують метаболізм на 5% і збільшують кількість спалених жирових клітин на 16%.
  3. Кориця. Ще одна спеція з доведеним ефектом зниження ваги за рахунок покращення обміну речовин. Кориця зменшує рівень цукру в крові і покращує чутливість до інсуліну, тому буде корисною для діабетиків. Корицю для схуднення використовуйте так: щодня додавайте по 1 чайній ложці спеції до каші, чаю або кефіру чи йогурту.
    Але якщо ви приймаєте ліки для розрідження крові, кориця вам протипоказана.
  4. Чорний перець. Він містить речовину пеперин, яка має схожі властивості з капсаїцином. Тобто чорний перець стимулює термогенез і підвищує швидкість обміну речовин, знижує відчуття голоду, а отже, допомагає зменшити споживання калорій. Окрім того, чорний перець містить антиоксиданти і сприяє кращому засвоєнню поживних речовин.
  5. Кульбаба. Мабуть, не всі знають, що кульбаба (як листя, так і корінь) давно використовується для лікування проблем з травленням та прибирає здуття живота. У кульбабі багато клітковини, яка продовжує відчуття ситості, тобто допомагає контролювати апетит. Кульбаба багата на вітаміни (групи В, А, С, D) та мінерали (залізо, цинк, магній, калій, марганець, холін, мідь, кальцій, кремній та бор). Також кульбаба буде корисною для жінок у період менопаузи.
  6. Гірчиця. Гірчиця (належить до сімейства хрестоцвітний овоч) містить той самий капсаїцин з його здатністю стимулювати метаболізм і «спалювати» жир. До речі, хрестоцвітні дуже корисні для здоров’я: цвітна, брюсельська і звичайна капуста, а також броколі. Коли купуватимете гірчицю у магазині, обирайте ту, що не містить цукру.
  7. Куркума. Куркума – це спеція, отримана з кореня рослини Curcuma longa, що належить до родини імбирових. Вона відома своїм яскраво-жовтим кольором і характерним смаком, часто використовується в кулінарії, особливо в індійській та азіатській кухні. Куркума містить речовину куркумін, що «спалює» жир і допомагає схуднути.
  8. Імбир. Ще одна спеція, яка містить капсаїцин з термогенним ефектом. Імбир стимулює обмін речовин, знижує відчуття голоду, покращує травлення. Окрім того, корінь багатий на антиоксиданти, тому зменшує запальні процеси в організмі.
  9. Кмин. Насіння кмину покращує травлення, допомагає контролювати апетит, стимулює обмін речовин і працює як антиоксидант. Якщо ви щодня будете додавати 1 чайну ложку кмину до йогурту або кефіру, то за місяць зможете втратити півтора кілограми.
  10. Кардамон. Кардамон – це спеція, отримана з насіння рослин, що належать до роду Elettaria (зелений кардамон) та Amomum (чорний кардамон). Кардамон покращує метаболізм і травлення, зменшує відчуття голоду і є чудовим антиоксидантом.

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Симптоми дефіциту та норми вітаміну D

Цікаво, що вітамін D називають вітаміном, але насправді він діє як гормон, бо організм сам синтезує його під дією сонячного світла, і він регулює обмін кальцію та фосфору, впливає на кістки, м’язи та імунну систему, подібно до гормонів, які керують важливими процесами в організмі.

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю