10 способов применения бальзама «Звездочка»

Как использовать «Звездочку»?

Бальзам "Зірочка"
Бальзам "Зірочка"

Оказывается, «Звездочка» не только отлично снимает головную боль, убирает синяки, а и отпугивает комаров. Но обо всем по порядку.

Пожалуй, многие с детства помнят вьетнамскую «Звездочку» в маленькой красной жестяной баночке. Детям «Звездочкой» мазали укусы комаров, чтобы не было зуда, а взрослые ею спасались от головной боли. На самом деле у этого бальзама много способов применения, о которых мы и расскажем.

Сегодня купить «Звездочку» можно не только в баночке, но и в тюбике в виде мази, а также в форме специального карандаша-ингалятора, который помогает при насморке, кашле, снимает сонливость, тошноту, усталость, головокружение, спасает от укачивания в транспорте.

Бальзам "Звездочка" в форме карандаша для ингаляций
Бальзам "Звездочка" в форме карандаша для ингаляций

«Звездочка» обладает бактерицидным, антимикробным, обезболивающим, бодрящим, тонизирующим, иммуностимулирующим эффектами.

У препарата – уникальный целебный состав: ментол, камфора, мятное, эвкалиптовое, коричное, гвоздичное масла, жидкий парафин, пчелиный воск, ланолин. Благодаря таким полезным ингредиентам спектр применения «Звездочки» можно существенно расширить.

Эффективные методы применения бальзама «Звездочка»

  1. Уменьшение мышечных болей. Чтобы уменьшить боль в мышцах, «Звездочку» нужно нанести тонким слоем на проблемный участок, но не втирать.
  2. Помощь при головной боли. В народе часто применяют «Звездочку» именно когда болит голова. Бальзам наносят на виски. Многим этот способ помогает и при мигренях.
  3. Противогрибковое действие. Поскольку в составе бальзама есть фунгициды, препарат помогает уничтожить грибок.
  4. Обработка порезов и ран. «Звездочку» можно наносить на края ран (но не на саму рану!) как защиту от проникновения микробов.
  5. Лечение синяков. Благодаря тому, что бальзам «Звездочка» расширяет сосуды, его можно использовать и для удаления синяков. Но помните, что наносить препарат на область вокруг глаз нельзя.
  6. Отпугивает животных. Одно из неординарных применений бальзама – это приучение животных к лотку и отучение метить где-попало. Просто помажьте возле «места происшествия» бальзамом. Резкий запах точно отпугнет кошку или собаку и отучит ходить в неположенное место.
  7. Помогает при трещинах на пятках. Эта проблема знакома как женщинам, так и мужчинам. Особенно в жаркое время года, когда мы ходим в открытой обуви и кожа пересыхает. «Звездочка» отлично заживляет трещины на пятках и служит профилактикой такой неприятности. Каждый раз после душа смазывайте пятки бальзамом и надевайте хлопковые носки. Буквально через неделю вы увидите результат.
  8. Лечение простуды. Выше мы уже писали про специальный карандаш-ингалятор, который помогает при насморке, кашле и других симптомах простуды. «Звездочку» из тюбика можно добавить в горячую воду для паровых ингаляций, в ванну во время купания. Бальзам хорошо влияет на дыхательные пути, служит профилактикой фарингита.
  9. Освежитель воздуха. С помощью «Звездочки» можно эффективно устранять неприятные запахи в помещении. Для этого нужно нанести бальзам на влажную тряпочку и развесить в комнате.
  10. Отпугивание комаров. Если у вас на окнах нет антимоскитных сеток, можно просто смазать рамы окон бальзамом «Звездочка». Поверьте, ни один комар не залетит к вам в комнату.

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.

Топ-18 дешевих аптечних засобів для краси

Ми вирішили скласти список препаратів для шкіри, волосся та нігтів, що легко можуть замінити дорогі засоби та салонні процедури. Активні речовини цих бюджетних препаратів входять до складу дорогої косметики.

Магній: як зрозуміти, що його не вистачає

Магній зазвичай погано засвоюється – в організм потрапляє його лише 30% (за умови, що у вас немає нестачі вітаміну D). Якщо ж ви вживаєте алкоголь або курите, п’єте багато кави і зловживаєте солоним, магній може не засвоюватися взагалі (це стосується як їжі, так і препаратів магнію).

Як попередити облисіння

Облисіння – проблема, що турбує жінок та чоловіків будь-якого віку. Хвилюватись потрібно, якщо ситуація має масштабний характер, а об’єми втрати...

Як зрозуміти, що у вас нестача вітаміну D

Саме взимку зазвичай ми страждаємо на нестачу вітаміну D, адже надворі буваємо нечасто, день короткий, а сонця мало. Найменше ми отримуємо цього важливого вітаміну у період з листопада по березень, бо УФ-індекс в цей час занадто низький, скільки б часу надворі не перебували.

Гладка шкіра без страждань: досвід лазерної епіляції бікіні у LaserVille

Застосування Александритового лазера для епіляції в LaserVille має кілька переваг. По-перше, це швидка та ефективна процедура, яка може бути застосована на різних сферах тіла. По-друге, завдяки своїй довжині хвилі (близько 755 нм), олександритовий лазер ідеально підходить для обробки світлого або темного волосся

Як зрозуміти, що ви старішаєте занадто швидко: 7 основних ознак

Звичайно, кожна людина хоче якнайдовше залишатися молодою, але буває так, що організм зношується навіть швидше, ніж повинен за паспортним віком. Якщо ви помітили якісь з перерахованих нижче проблем, зверніться до лікаря.

10 продуктів, що покращують метаболізм

Інколи буває так, що метаболізм порушується або сповільнюється – і тоді у людини погіршується самопочуття, можливе ожиріння чи дисбаланс гормонів. Давайте дізнаємося, які причини і симптоми порушення метаболізму, а також які продукти покращують обмін речовин?

12 симптомів дефіциту магнію

Дефіцит магнію негативно відбивається на роботі практично усіх органів, адже цей мікроелемент необхідний для безлічі фізіологічних процесів. Найбільше страждають від дефіциту магнію серце, нирки та м’язи.

Колаген: міфи та реальність

Мабуть, практично кожен з нас бачив рекламу колагену. Давайте розберемося, що це і чи потрібно його приймати. Найпоширеніший білок у нашому організмі – це колаген. Він потрібен для шкіри, м’язів, сухожиль, кісток, хрящів. Колаген зміцнює тканини, робить їх пружними, аби вони витримували згинання та розтягнення.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю