Антиоксиданты в яблоках

Американские и канадские исследователи, занимающиеся проблемами агрокультуры, измерили содержание антиоксидантов в различных сортах яблок, которые по популярности среди населения этого региона планеты уступают только бананам.

Оказалось, что наибольшее содержание антиоксидантов (биологически активных веществ, предотвращающих повреждение клеток организма активными молекулами кислорода, которые образуются в большом количестве при различных видах повреждений) содержится в самом любимом среди американцев сорте яблок «Red Delicious», на долю которого приходится около 27 процентов всех яблок, выращиваемых в США. Далее, в порядке убывания следуют такие сорта, как «Northern Spy», «Cortland», «Ida Red», «Golden Delicious», «McIntosh» и «Mutsu».

При этом ученые уточняют, лишь в том случае, если Вы будете есть яблоки целиком, т.е. с кожурой. Именно она содержит более чем в 6 раз больше антиоксидантов, чем мякоть этого фрукта. Об этом сообщает сайт - Флогистон – от науки к прогрессу.

Что же полезного в этой информации? Оказывается немало, в том числе и для фармацевтической промышленности. Ведь в процессе переработки фруктов, в том числе и яблок, кожура, как правило, является отходом. В такой же ситуации она может быть использована для выделения натуральных антиоксидантов, которые затем могут применяться в косметологии, фармации.

Если же Вы не любите есть кожуру яблок, то Вам следует обратить внимание на «Northern Spy», мякоть которого в наибольшей степени насыщена антиоксидантами. За ним следует «Cortland» и только третьим в списке стоит любимый «Red Delicious».

Есть еще один нюанс в представленной информации. По содержанию антиоксидантов яблоки существенно уступают различным ягодам, однако их большая доступность и популярность среди населения может быть использована для насыщения человеческого организма полезными для его здоровья натуральными антиоксидантами. Дело за малым, рассчитать, какое количество яблок в течение дня следует съесть, чтобы обеспечить организм достаточным количеством антиоксидантов. Вопрос пока остается риторическим.

Источник: Medicus.ru


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Симптоми дефіциту та норми вітаміну D

Цікаво, що вітамін D називають вітаміном, але насправді він діє як гормон, бо організм сам синтезує його під дією сонячного світла, і він регулює обмін кальцію та фосфору, впливає на кістки, м’язи та імунну систему, подібно до гормонів, які керують важливими процесами в організмі.

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю