Фаст-фуд: шесть путей к здоровому питанию

Можно ли употребляя фаст-фуд сбросить вес и получать все необходимые питательные вещества? Вы, наверное, думаете, что невозможно, но это не так. Даже случайное посещение учреждения быстрого питания может вписаться в Вашу диету. Главное правильно подобрать блюда.

Вот шесть правил, которые помогут Вам правильно питаться даже в заведениях фаст-фуда.

1. Заказывайте небольшие порции еды. В Фаст-фуд ресторанах, зачастую, предлагают сэндвичи разных размеров. Выбирайте наиболее маленькие из них или, если имеется такая возможность, заказывайте половину порции. Не стоит выбирать двойные или тройные гамбургеры с калорийностью более 1000 килокалорий и большим содержанием жира. Лучше обратить внимание на обычные или даже детские порции, которые содержат не более 200-300 килокалорий. Тоже касается и всех других предлагаемых блюд. Только этот пункт правил уменьшит количество потреблённых килокалорий на 300 единиц.

2. Выберете наиболее полезный для здоровья гарнир. Например, вместо картошки фри Вы можете заказать салат без жирных составляющих (к примеру, майонеза) или запеченную картошку. Также, к своему заказу не помешает добавить фрукты и/или йогурт.

3. Почаще выбирайте салаты с курицей, морепродуктами и овощами, которые не содержат жирных составляющих.
Нужно помнить, что только один соус, которым заправлен салат, может содержать около 300 килокалорий.

4. Жареная пища является высококалорийной и содержит большое количество жира, поэтому выбирайте блюда из нежирного или не сильно прожаренного мяса.

5. Не стоит соглашаться на тот состав пищи, который вам предлагают. Лучше узнать о наличии чего-то более полезного. Например, спросить о возможности использования менее жирного майонеза или соуса в каком-либо блюде. Старайтесь избегать высококалорийных заправок в салатах, соуса тартар, сливочных соусов и других высококалорийных приправ.

6. Следите, что Вы пьёте. Многие напитки высококалорийны. Например, большая кола или другая сладкая вода может содержать до 300 килокалорий. Вместо этого закажите лучше какой-либо диетический напиток, обычную, газированную или минеральную воду, несладкий чай. Для соблюдения диеты также не нужно заказывать напитки на основе взбитых сливок, так как они могут содержать до 1000 килокалорий и включать в себя всю Вашу дневную норму жиров.

Таким образом, Вы сможете получать полноценное и здоровое питание вне дома даже в заведениях быстрого питания. Для этого просто нужно выбирать то, что Вам необходимо, а не то, что Вам предлагают или, что аппетитнее выглядит.

По материалам CNN

Источник: www.piluli.kharkov.ua

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю