Генетики вырастили табак без никотина

Американцы уже сейчас потребляют большое количество трансгенных продуктов. Вскоре в их число смогут войти и сигареты, изготовленные из табака, модифицированного таким образом, чтобы в нем было очень низкое содержание никотина. Новое исследование, проведенное департаментом сельского хозяйства США, подтвердило низкое содержание никотина в трансгенном табаке и показало, что культура не несет серьезной угрозы для окружающей среды.

Сигареты из такого табака будут изготавливаться компанией Vector Group. Табак был генетически изменен таким образом, чтобы блокировать выработку никотина в корнях растений. Ожидается, что новые сигареты попадут на рынок весной, однако представители компании пока не объявили о том, где они будут продаваться. Однако они сообщили, что новый продукт по вкусу и дыму будет неотличим от обычных сигарет. Тесты, проведенные экспертами департамента сельского хозяйства США показали, что содержание никотина в новом табаке не превышает 400 – 1000 частей на миллион.
В обычном табаке этот показатель составляет 20-30 тысяч на миллион.

Критики, впрочем, опасаются, что сигареты с низким содержанием никотина приведут к распространению курения, несмотря на то, что содержание прочих вредных веществ останется неизменным.

Во время тестов табачные поля с модифицированными растениями были изолированы от обычного табака, на них, дабы избежать перекрестного опыления, были удалены все цветы. Представители департамента заявили, что вероятность превращения новой культуры в сорняки или другого вреда с ее стороны окружающей среде очень низка. Представители компании, в свою очередь, опасаются вредителей – в обычном табаке их отпугивает никотин, которого в новых растениях мало.

Видимо, следующим шедевром американских генетиков должны стать сахарная свекла с пониженным содержанием сахара и подсолнечник с низким содержанием масла...

Источник: KM.RU

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Симптоми дефіциту та норми вітаміну D

Цікаво, що вітамін D називають вітаміном, але насправді він діє як гормон, бо організм сам синтезує його під дією сонячного світла, і він регулює обмін кальцію та фосфору, впливає на кістки, м’язи та імунну систему, подібно до гормонів, які керують важливими процесами в організмі.

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю