Хотите похудеть? Ешьте жирное

Все больше диетологов приходят к парадоксальному выводу, противоречащему представлениям о здоровой пище последних 25 лет. Возможно, жир не так уж и вреден, как казалось ранее.

Большую статью на эту тему опубликовала на своих страницах британская "Таймс". Ее автор вспоминает известного диетолога Роберта Аткинса, который уже давно выступает против потребления углеводов, призывая заменить их в рационе на жиры.

Похоже, он все это время был прав. По крайней мере, сторонники углеводной диеты, доминировавшие в последнее время в дебатах о полезной пище, не могут похвастаться тем, что их рекомендации остановили эпидемию полноты в США.

Виноваты углеводы?

Аткинс же полагает, что именно углеводы в мучной пище, а также сахар из фруктовых соков и других напитков, приводят к увеличению веса. С ним постепенно начинают соглашаться и другие специалисты.

К примеру, глава отделения питания в Гарвардской школе общественного здоровья Уолтер Уиллет. Его выводы основаныны на результатах самых долгосрочных и полных исследований, когда-либо предпринятых человеком в области диетологии - в базе данных отделения собрана информация о более чем 300 тысячах человек.


Уиллет считает, что полученные сведения противоречат заявлениям об однозначном вреде жира. "Излишняя сфокусированность специалистов на негативных свойствах жира могла внести свой вклад в распространение полноты", - говорит он.

К примеру, в США число страдающих лишним весом людей стало стремительно расти с начала 1980-х годов. Именно тогда набирала популярность догма о полезности пищи с низким содержанием жира.

Аргументы

Углеводы действительно выделяют при переваривании много энергии. К тому же, такой пищи для насыщения нужно съесть немало. Жирными продуктами проще насытиться, а значит, за один присест потребить меньше калорий.

Кроме того, поборники нетрадиционной диеты утверждают, что человеческий организм не идеально приспособлен для потребления крахмала и сахаров. Они практически отсутствовали в рационе человека до появления сельского хозяйства, что произошло лишь 10 тысяч лет тому назад.

Доктор Аткинс подвергался остракизму экспертов долгие годы. Теперь диетологи, по крайней мере, признали, что его идеи имеют право на существование и дожны быть внимательно исследованы. Возможно, по итогам этих исследований мы узнаем больше о том, почему люди толстеют, и как с этим бороться.

Источник: News.bbc.co.uk

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю