Как сохранить здоровье летом?

Если зима – время простуд, то лето опасно кишечными инфекциями. Высокая температура воздуха способствует размножению болезнетворных бактерий. Опасно как обилие микробов, так и их токсины, попавшие в организм с пищей. Причиной болезни могут быть, как ни печально, не только недоброкачественные продукты, но и банальное несоблюдение правил гигиены.

Если вы окончательно проголодались и собираетесь перекусить в уличном кафе, обратите внимание: есть ли умывальник для рук (и используется ли он), правильно ли хранятся многочисленные бутерброды. Обработка продуктов в микроволновой печи не гарантирует отсутствия возбудителей опасных заболеваний. Уберечься можно, только выполняя правила личной гигиены. Обязательно нужно каждый раз мыть руки перед едой и после посещения туалета.

Лето радует нас появлением большого количества овощей и фруктов. Чем это может быть опасно? Мы горим желанием порадовать близких и себя первыми в этом сезоне лакомыми дарами природы, но ведь часто недобросовестные фермеры, чтобы ускорить созревание того или иного фрукта или овоща, буквально напичкивают их удобрениями.
Еще одна опасность, связанная с покупкой плодов и овощей: выбирая самые вкусные, мы пробуем их прямо на рынке. Но даже на чистых с виду плодах и ягодах может быть множество микробов.

Общественный транспорт – тоже источник опасности - поручни, сиденья, запыленные окна сомнительной чистоты. А многочисленные бродяги, для которых общественный транспорт - это и работа, и место отдыха? Постарайтесь не есть в пути, а, придя домой, тщательно мойте руки, лучше до локтей, с мылом.

Жарко!... Так и хочется забраться в воду! Но вода – это не только опасность утонуть. Водоемы - один из частых источников кишечных инфекций, ведь не секрет, что дизентерия, брюшной тиф, сальмонеллез и холера распространяются через воду. "Отсюда мораль": купайтесь только в проверенных санэпиднадзором водоемах.

Если Вы почувствовали признаки заболевания, не стесняйтесь обратиться к врачу. Этим Вы убережете себя от развития грозных осложнений, а свою семью от заражения.

Источник: Medicus.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю