Крупнейший производитель фаст-фуда обещает отказаться от трансжиров

Американская сеть ресторанов быстрого питания Kentucky Fried Chicken заявила о намерении отказаться от использования вредных для здоровья трансжиров при приготовлении большинства наименований своей продукции. Оздоровительная реформа, о которой заявил сегодня президент компании, должна завершиться к апрелю 2007 года. Правда, затронет она только американские отделения KFC.

Заявление KFC прозвучало в преддверии начала слушаний, посвященных проекту закона, запрещающего использование ненатуральных жиров в ресторанах и закусочных, действующих на территории Нью-Йорка. По мнению экспертов, введение такого закона в крупнейшем городе США неизбежно приведет к изменению политики в отношении вредного для здоровья фаст-фуда по всей стране.

Выступая на пресс-конференции в Манхэттене, президент KFC Грегг Дедрик заявил, что после рассмотрения всех возможных альтернатив руководство компании нашло способ отказаться от использования трансжиров без ущерба для вкусовых качеств своей продукции.

По словам Дедрика, системные изменения, призванные привести к намеченной цели, будут завершены к апрелю 2007 года, однако многие из 5 500 действующих в США ресторанов KFC смогли значительно снизить содержание трансжиров в своих блюдах уже сейчас.
Незначительное количество трансжиров будет по-прежнему применяться при приготовлении ограниченного числа продуктов, например, печенья, однако в будущем компания планирует полностью избавиться от них и здесь.

Дедрик отметил также, что запланированная руководством KFC оздоровительная реформа затронет пока только американские отделения компании. Ответвления KFC в других странах также стремятся освободить свою продукцию от вредных ингредиентов, и кое-где им это удается, отметил Дедрик, не уточнив, о каких именно странах идет речь.

Трансжиры, представляющие собой ненатуральные изомеры жирных кислот, широко применяются в пищевой промышленности как дешевый заменитель натуральных масел, позволяющий с минимальными затратами обеспечить надлежащий товарный вид и высокие вкусовые качества продукта. Известно, что повышенное потребление пищи с высоким содержанием трансжиров значительно повышает риск сердечно-сосудистых заболеваний и ожирения и в целом негативно влияет на обмен веществ, работу иммунной и эндокринной систем организма.

Источник: Mednovosti.Ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю