«Не сыпь мне соль на рану…»

Эксперты из Food Standards Agency утверждают, что чрезмерное увлечение солью если и не приведет к белой смерти, то скажется самым неприятнейшем образом на здоровье человека. Не зря многие диетологи рекомендуют отказаться от соли, и заменить ее на сою, чтобы избежать серьезных заболеваний.

«Пересол» для многих чреват не только сердечно-сосудистыми заболеваниями и повышенным кровяным давлением, но и остеопорозом – тяжелым заболеванием костей.

Согласно новому заявлению ученых, суточная норма потребления соли не должна превышать 6 грамм. Результаты последних исследований показали, что в среднем человек употребляет 12 гр соли, что вдвое больше допустимой нормы.

Определить содержание соли в продукте для непрофессионала достаточно сложно. На некоторых продуктах питание иногда указывают содержание соды (sodium), которая является одной из составляющих соли.
Содержание хлорида, к сожалению, в продуктах не указывается, хотя соль на 60% состоит именно из него.

1 гр соды = 2,5 гр соли

Однако не все производители указывают количество соли в том или ином продукте. Если вы хоть раз обратите внимание не на количество жиров и углеводов, а и соли, вы наверняка откажетесь от добавки. В порции карри содержится 6,3 гр соли, что эквивалентно суточной норме человека, в маленьком пакете чипсов – 3,2 гр, в банке фасоли в томате – 2 гр, в масле Anchor – 2 гр на 100 гр продукта.

По мнению профессора Грэма МакГрегора, при злоупотреблении солью потребность организма в ней возрастает из-за снижения чувствительности вкусовых рецепторов языка. В результате этого человеку приходится подсаливать блюда чаще и больше. «Если вы откажитесь от соли, то со временем чувствительность рецепторов восстановится, и вы сможете получать удовольствие от вкуса натуральной пищи!»

Буш Ева

Источник: Rol.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю